Mehmet ÇETİNKAYA/ AHMET KUNDAKCI

KARADENİZSİAD Kurucu Başkanı Süleyman Uzun, derneğin amaç ve hedeflerini Almira Otel'deki basın toplantısında anlatırken özellikle partiler ve hemşericilik üstü birn oluşuma gittiklerini vurguladı. Kurucu üyeler arasında AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi gibi her oluşumdan üyeler bulunduğu ama bu kapıdan içeri girildiğinde sadece ülke ekonomik ülke menfaatlerinin gündeme geldiğini söylerken, "KARADENİZSİAD; Ülkemizin 7 Coğrafi bölgesinden biri olan Karadeniz bölgesinde yer alan, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerimizi kapsamaktır. Bursa’da ikamet eden ve bu 18 ilimizle nüfus bağı olan Sanayici ve İşadamlarının üyeliklerini kapsayan bir dernek yapılanmasıdır” şeklinde konuştu.

HIZLI KALKINMA PROJELERİ

Derneğin amacının ülkemizde hızlı kalkınma projeleri geliştirmek olduğunu ifade eden Süleyman Uzun, “Ülkemizin ekonomisini güçlendirmek amacıyla, Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde,  sanayici, işadamı, üniversiteler, eğitim kurumları, mesleki kuruluşlar, bilim ve teknoloji uzmanları ile beraberce ticari, sınaî, sosyal ve manevi güç birliği içerisinde, küresel değişim ve gelişimleri yakından takip ederek, doyduğumuz şehir Bursamızda, doğduğumuz coğrafya Karadenizimizde, Ülkemizde hızlı kalkınma projeleri geliştirmektir” dedi.

KOORDİNASYON SAĞLANACAK

KARADENİZSİAD’ın hedeflerinden de bahseden Uzun, “Derneğimizin amacına ulaşmak için koyduğumuz hedeflerimizi de özetle şöyle ifade etmek isterim; öncelikli hedefimiz Bursa’da ikamet eden Karadenizli sanayici ve iş adamlarının dağınık ve irtibatsız yapısını bir araya toplamak, gerek Bursa gerekse Karadeniz bölgesindeki sanayici ve iş adamları ile koordinasyonlarımızı sağlayarak işbirliklerimizi geliştirmektir” şeklinde konuştu.

Öncelik doyduğumuz şehir Bursa

Başkan Süleyman Uzun sözlerini şöyle sürdürdü; “Ancak bizim hedeflerimizin bu kadarla da kalmayacak. Bir oluşum üzerinde çalışarak ana tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi, öncelikle doyduğumuz şehir BURSA olmak üzere doğduğumuz şehirler ile tüm ülke ekonomisini birlikte güçlendirmek, sosyal ve kültürel yaşamımızı daha etkin ve hızlı bir şekilde geliştirmek için bir araya gelmeye karar verdik. Ülkemizin ve milletimizin yaşam ile geçim standartlarını daha üst seviyelere çıkartmak, sürekli kendini yenileyen teknoloji ve küresel ekonomide dünya standartlarını yakalamak hatta ileriye taşımak için gerekli çalışmalara ve etkinliklere katkı koymak da en büyük amaçlarımız arasında yer almaktadır. En önemli amaçlarımızdan biri de, Karadeniz’e sınır olan ülkeler ile Karadenizli işadamlarını ve sanayi ticaret odalarını da içine alarak birliktelik sağlayıp bu ülkelerle ticaret yapılıyorsa artırmaya çalışmak, çalışılmıyor ise çalışma yapılanması için girişimlerde bulunarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak gibi projeler üretmektir.” KARADENİZSİAD’ın Kurucu Üyelerinin listesi şu isimlerden oluştu; Süleyman Uzun, Ali Faruk Çolak, Mustafa Bakır, Talip Andıç, Eyüp Yetim, Ruşen Sever, Hayri Yüksel, Ali Tuğcu, Bekir Akyıldız, Hakan Uzun, Mehmet Atmaca, Celil Çolak, Hızır Çetinkaya, Osman Akın, Abdurrahman Levent Ezberci, Mehmet Kurt, Şadi Özdemir, Ahmet Balsüzen.

18 Şubat İMO için dönüm noktasıdır

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nde 18 Şubat’ta yapılacak Olağan Genel Kurul’da Çağdaş Grubun Başkan Adayı Kemal Cüneyt Erdem, Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısında ‘Bursa16’ başlığıyla İMO seçimlerine yönelik projelerini açıkladı.

Bursa İMO Şubesi seçim çalışmalarında hız kesmeyen Başkan Adayı Kemal Cüneyt Erdem, Almira Otel’de düzenlenen kahvaltıda kamuoyuna projelerini sundu. Erdem, ‘Bursa16’ başlığıyla sunumu yapılan projede, İMO üyelerinin ve kentin sorunlarına dair çözümlerden oluşan 16 seçim vaadini anlattı. İMO Bursa Şubesi Başkan Adayı Kemal Cüneyt Erdem, basın toplantısında kentin ve meslektaşlarının güncel sorunlarını her zaman dile getiren bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini vurgularken ilk kez açıkladıkları projeleri de tek tek anlattı. Seçildikleri takdirde projeleri gerçekleştirme sözü veren Erdem, ‘’18 Şubat’ta yapılacak seçimler özellikle meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve kentin sorunlarında dikkate alınan bir meslek odası olabilmek için dönüm noktasıdır. Meslek odamızın, meslektaşlarımızın ve kentimizin sorunları ile ilgili açıkladığımız projeleri gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Gerek kamu kurumları gerekse belediyelerimizle kentimizin yararına olan her konuda proje ve görüşlerimizi sunacak çözümün parçası olacağız.’ dedi.

MALİ MESULİYET SİGORTASI İLE MESLEĞİMİZİ GÜVENCE ALTINA ALACAĞIZ

Sorunları çözme noktasında iddiasını ortaya koyan Erdem ‘’ ‘Bursa16’ başlığıyla açıkladığımız bu projeler, mesleğinin sorunlarını bilen, kentin sorunlarında sessiz kalmayacak ve çözüm yolu gösterecek bir meslek odası yönetiminin işaretleridir. Mali mesuliyet sigortası ile mesleğimizi güvence altına alacağız ve meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara hukuki destek vereceğiz. Proje aşamasında, şantiyede ve yapı denetim alanlarında yaşanan sorunları çözmek için ‘Bursa16’da önerdiğimiz projelerimizi gerçekleştireceğiz.’ diyerek 18 Şubat’ta yapılacak seçimlerde meslektaşlarının desteğini istedi.

ÇARE ORTAK AKIL

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erdem ‘Ortak aklı egemen kılmak için başkanlar konseyi, mühendisler meclisi oluşturacağız. Kentimizin sorunları ile ilgili meslek odaları, STK, üniversiteler ve yerel yönetimlerle birlikte platformlar kuracağız. Bursa’nın trafik ve ulaşım gibi problemlerinin giderilmesinde öncü olmak için çaba göstereceğiz. Şehrimizde yaşanan sorunların mesleğimizi ilgilendiren tüm konularında çözümün parçası olacağız. Yalova ve Kütahya temsilciliklerimizin şubeye dönüştürülmesi için çalışmalar yapacağız.’’ şeklinde sözlerini tamamladı.