Semih ŞAHİN

Yaklaşık bir yıl önce ŞAYPA Marketler Zincirini bünyesine katarak gücüne güç katan Onur Marketler Zinciri anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini yerine getirdi. ‘Hayalindeki dünya barışını çiz’ temalı resim sergisi düzenleyen Onur Market, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde dereceye giren yarışmacıları açıklayarak ödüllerini takdim etti. Düzenlenen resim yarışmasına 3 bin eserle başvuru yapıldı. Geniş çapta düzenlenen organizasyona katılım gösteren eserlerden bin tanesi Bursalı öğrencilere ait. Çeşitli yaş kategorilerinde düzenlenen yarışmanın finalistleri ilan edildi ve hediyeleri takdim edildi. Ayrıca ödül töreninde çekiliş ile 40 kişiye 100 TL değerinde Onur Alışveriş Çeki hediye edildi.

 Sosyal sorumlulukta da varız

Organizasyonun açılış konuşmasını Özen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Özen yaptı. Özen Grubun sadece iş değil sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini dile getiren, Ekrem Özen, “Sadece iş yapmak değil, iş yaptığımız, iş götürdüğümüz bölgelerin çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle katkıda bulunmak istiyoruz. Eğitimci olmam hasebiyle eğitim konusunu ele aldık. Konumuz ‘hayalindeki dünya barışını çiz’ çerçevesinde gerçekleşti. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü gerçekleştirmek adına çocuklarımıza barışı, kardeşliği küçükken sevdirmek adına böyle bir konuyu seçtik. Çorbada Özen Ailesi olarak bizlerinde bir tuzu olsun istedik. Geleceğin dünyasında barışçıl liderleri yetiştirmeye katkı sunmak adına böyle bir projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

BURSA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ!

Özen Grubun yol haritasından bahseden Ekrem Özen en büyük hedeflerinin 2023 yılında perakende sektörünün ilk beş firması arasına isimlerini yazdırmak olduğunu söyledi. Özen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yılın en ucuz 5 günü kampanyamız çok önemli ve piyasada çok ses getiriyor. Ramazan hazırlıklarımızda hızla devam ediyor. Bursa bizim için çok önemli bir kent, bu şehirden kazandığımızı bu şehirle paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı tamamlarken katılımınız nedeniyle sizleri bir kez daha sevgi saygılarımla selamlıyor, resmi yarışmamıza katılan öğrencilerimizi teşekkür ediyor, ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi de ayrıca kutluyorum”

Bütün insanlığın projesi barış

Düzenlenen resim yarışmasına siyasiler de yoğun katılım gösterdi. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Onur Marketler Zinciri yöneticilerine ve katılım sağlayan tüm öğrencilere teşekkür etti. Yarışmanın temasında dünya barışının yer almasının yarışmaya daha farklı bir anlam yüklediğini ve özel kıldığını hatırlatan Mehmet Aydın, “Hepimizin bu sosyal sorumluluklara sahip olması lazım. Çünkü artık dünyada bu tür etkinlikler çok önemli anlam ifade ediyor. Dünyanın en büyük projesi, bütün insanlığın tek bir projesi barış projesidir. Bundan daha büyük bir proje yoktur” ifadelerini kullandı.