Hatice DAL

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi(Uludağ OSB), Gürsu Beyaz Değirmen Sosyal Tesisi’nde düzenlediği basın toplantısında yeni müteşebbis heyetini tanıttı. Basın Mensuplarıyla bir araya gelen Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, 2001 yılında GÜSAB olarak çıktıkları yola Uludağ OSB olarak devam ettiklerini hatırlattı. OSB’lerin yerel yönetim mantığıyla yönetildiğinin altını çizen Başkan Aydın, “Uludağ OSB şehrin doğu yakasının özellikle ekonomik, sosyal, kültürel olarak gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Çünkü Organize sanayi bölgeler yerel yönetim mantığıyla yönetilen kurumlardır. Özellikle Türkiye’deki OSB’lerin kendi içlerine kapanık bir şekilde hizmet ettikleri bir gerçektir. Artık OSB’lerin yerel yönetimlere hizmet eden, iş birliği ile hem sosyal hem de o yörenin kalkınması için en büyük etken olan bir kuruluş olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Uludağ OSB olarak şehrin doğu yakasında bu birleşme sonucu 130 bin metrekarelik bir tarım vasfını yitirmiş kum depoları ile dolu bir alan var. Bu alanlara tamamen temizleyerek yeşil alan haline getireceğiz. Buraları sanayi alanı olarak açmıyoruz, donatı alanı olarak planlıyoruz. Hem sağlık, hem eğitim hem de hizmet alanı olarak kullanılacak. Hem halkın hem de sanayicinin hizmetine sunacağız” dedi.

EĞİTİME TAM DESTEK

4 yılın sonunda hedeflerin tamamını gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Yunus Aydın, “Orada 33 bin metrekare bir eğitim alanımız olacak. Bu dönem yüzde 95 sanayici olan bir yapı ile hizmet edeceğiz. Bu dönemde özellikle OSB mantalitesi olan sanayicinin kendi kendini yönetme bilinciyle hem sanayiciye hizmet edeceğiz hem de şehrin doğu yakasının kalkınmasına yardımcı olacağız. 33 bin metre kare olan bu alanda endüstri meslek liseleri ve meslek yüksek okulu olacak. Bir AR-GE merkezi oluşturulacak bu merkezde de hem sanayicilerimizin uluslararası rekabet ortamında ellerinin güçlenmesi açısından önemli bir hizmet olacak hem de teknolojik araştırmalar ve geliştirme çalışmalarında da sanayicilerimize hizmet etmiş olacağız. Ana binamızda bu alanda yer alacak. Kreşlerimiz olacak, anaokulumuz olacak ve sağlık merkezimiz olacak. 4 yılın sonunda bu hizmetlerin tamamını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ HİZMETE HAZIRIZ

Sanayicilerin her türlü hizmete hazır olduklarını vurgulayan Aydın sözlerine şöyle devam etti “Atatürk’ün bir sözü var eşrafın desteğini almamış siyasi hareketlerin başarılı olması mümkün değildir. Eşraf bir bölgenin önde gelen insanlarıdır, sanayicisidir, tüccarıdır, o bölgenin fikri ve akli danışılacak insanlarıdır. Bu insanlar şehrin doğu yakasının gelişmesi için her türlü hizmete hazır insanlardır.” Ana hedeflerinin şehrin doğu yakasındaki istihdamın artması ve çevre ile barışık bir OSB haline gelmek oldukları belirten Başkan Aydın diğer bir hedeflerinin ise Türkiye’nin en çevresi OSB’si olmak olduğunu söylerken sözlerine şöyle son verdi: “Son 3 ayda 3 bin fidan ektik. Şu an itibari ile toplamda 20 bin çalışanı olan ve 500 milyon dolar ihracat yapan bir bölge haline geldi. İhracatı arttırabilmek için elimizden gelen bütün katkıyı vermeye hazırız. Bu müteşebbis heyetinin içerisinden arkadaşlarla yeni yönetimi oluşturacağız.”