Bakan Göktaş: “Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3’ten yüzde 31,4’e çıkardık” Bakan Göktaş: “Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3’ten yüzde 31,4’e çıkardık”
Merinos AKKM Muradiye Salonunda gerçekleştirilen iftara AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanvekili İsmail Kuş, Yıldırım Belediyesi Başkanvekili Ali Molla Salih, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif’in yanı sıra çok sayıda BATISİAD üyesi iş adamı ve aileleri ile STK ve kamu kurum temsilcileri katıldı.
 
 
İSTİHDAM SAĞLAMAK ADINA  
Programda bir selamlama konuşması yapan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, BATISİAD olarak Bursa’da yaşayan işveren ve sanayici konumunda olan bütün Batı Trakya kökenli işadamlarını tek çatı altında buluşturmaya gayret ettiklerini söyledi. Er, “Her alanda olduğu gibi Bursa ekonomisinde de güçlü ve başarılı olmak istiyoruz. Ancak biliyoruz ki güç birlikten doğar, bu yüzden işveren konumunda olan tüm hemşerilerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Çünkü BATISİAD olarak hedefimiz istihdam sağlamak, ekonomide güçlü olarak Bursa’ya ve ülkemize değer katmaktır” dedi.
 
TİCARETİMİZ GELİŞMELİ
BATISİAD’ın kuruluşundan itibaren gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değinen Er, “Batı Trakya ziyaretimizle oradaki hemşerilerimize ve kurumlara ziyaretler gerçekleştirerek, ikili ilişkilerimizi güçlendirecek adımlar attık. Üyelerimiz buralarda iş bağlantıları kurarak, ihracatlarını gerçekleştirdi. Hedeflerimizden önemli bir tanesi de Yunanistan üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine ticaretimizi daha ileri noktalara taşımaktır” diye konuştu. BATISİAD Başkanı Ahmet Er üyeleri, BATISİAD sponsorluğunda Batı Trakya’da Gümülcine Müftülüğü ve Türk Gençlerbirliği’nin organize ettiği iftara da davet ederek sözlerini noktaladı.
BALKAN KÖKENLİ İŞADAMLARIMIZ ÖNEMLİ
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, “Bursa önemli bir sanayi kenti, bunda Balkan kökenli sanayicilerimizin de önemli bir payı var. AK Parti iktidarı döneminde Bursa’ya yapılan yatırımların ve sanayicilerimize verilen teşviklerin şehrimizin sanayisinin atılım göstermesinde önemli katkıları var. Bursa’nın ve ülkemizin ekonomisinin kalkınması için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
HUZUR VE İSTİKRAR İÇİN
Ramazan ayının İslam alemi için huzurlu geçmesini dileyen AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu coğrafyada huzurun ve istikrarın sağlanması amacıyla önemli adımlar attık. Ülkemize karşı başlatılan finansal terörü de halkımızın, işadamlarımızın ve girişimcilerimiz dirayeti sayesinde en az hasarla atlattık. Önümüzdeki 4,5 yıllık seçimsiz dönemde gerekli reform ve iyileştirmelerle daha da iyi olacağız” ifadelerini kullandı.
 
BATISİAD KURUMSALLAŞMASINI KISA SÜREDE TAMAMLADI
BATISİAD ailesiyle birlikte iftarda olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, “BATISİAD kurumsallaşmasını kısa sürede tamamlayarak güzel, seçkin bir aile olmayı başardı. Bu derneğin üyesi olmaktan onur duyuyorum. İnanıyorum ki BATISİAD gelecek dönemde de önemli işlere imza atmayı sürdürecektir” dedi.
DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR
BTSO Yönetimi olarak 6 yıl önce, Bursa büyürse Türkiye büyür sloganıyla yola çıktıklarını ve bu süreçte önemli projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çeken BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş da, “Bizler Bursa iş dünyasının önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu doğrultuda bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen BATISİAD Başkanı Ahmet Er ve tüm BATISİAD ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu. Yıldırım Belediye Başkan Vekili Ali Molla Salih ve BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif de kısa selamlama konuşmaları yaparak, Ramazan ayının hayırlı ve huzurlu bir şekilde geçmesini dilediler. Konuşmaların ardından program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.