Sevinç ÇELEBİ

1973 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali Şehrinde doğan Alper Mutlu, şimdilerde Turizm Sektörü’nün, özellikle de Balkan Göçmenlerinin çok kıymetli ve de tanınmış isimlerinden biri. Başta Antalya olmak üzere 15yıl turizm sektöründe görev yapan Mutlu, 2013 yılında Bursa’ya kesin dönüş yapıyor ve 2014 yılında A Sınıfı Acente belgesini alıyor. O günden sonra tüm benliğiyle, güler yüzlü ve içten ekibiyle, kendisini turizme ve de insanların en iyi şekilde tatil yapabilmelerine adıyor…

Alper Bey bize kendinizi tanıtır mısınız?

Turizm sektörüne 1998 yılında adımımı attım. 15 yıl Antalya’da görev yaptım, Hem otel hem de turizm acentelerinde iş tecrübelerim var. Satışını yaptığım hizmetleri doğru anlatabilmek için, halen bol bol seyahat ediyorum. İngilizce, Bulgarca ve Rusça biliyorum.

Turizm şirketimiz, resmi olarak 2014 yılında kuruldu. Ve aynı yılA Sınıfı Acente belgemizi aldık. Bu sayede, tam donanımlı olarak turizm sektörüne adımımızı attık.

Acente olarak iki ana konuya kanalize olmuş durumdayız. Birincisi, yurt içi ve yurt dışı uçak bileti satışı, diğeri ise yurt içi ve yurt dışı tatil satışları. Avrupa, Balkan Turları…

Kendi acentemiz olarak sektörde 4, toplam olarak 20 yıla yakın mesai harcıyoruz. Az evvel de bahsettiğim gibi kendi şirketimizi kurmadan önce 15 yıl boyunca Antalya’da farklı turizm firmalarında, orta düzey ve üst düzey görevlerde bulundum.

ADN TOUR Seyahat Acentesi kimliğimiz altında, gelişen teknolojiyi de turizm sektöründe doğru kullanmaya çalışıyoruz. Bu sayede yurt içinde olduğu gibi, dünyanın herhangi bir noktasında tatil yapmak isteyenlere deimkânlarına göre tatil planı sunuyor ve onlara yardımcı oluyoruz.

Tur firması olarak verdiğiniz hizmetlerden biraz bahsedebilir misiniz?

ADN TOUR olarak bir nevi, günün her saati ofisimiz açık. Hizmet satın almak isteyen müşterilerimiz, bulundukları yerden, gerek telefonla gerekse bize ulaşarak satın alma işlemini gerçekleştirebiliyor veya aynı rahatlılıkla bilgi alabiliyor.

Bu yılki sezon talepleriniz hakkında neler söylersiniz?

Açıkçası 2018 yılının başlarında, özellikle dolar ve Euro’daki artış bizi biraz endişelendirmişti ancak beklediğimizin aksine, erken rezervasyonlarda patlama yaşandı ve hatta satışlar bu yıl zirve yaptı.

 UCUZU ARARKEN KALİTEYİ DÜŞÜRMEYİN

 Tatil seçerken en çok neye veya nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Öncelikle fiyat konusuna gerçekten çok dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanımız ucuz tatil ararken bu kez ciddi anlamda kaliteyi düşürüyor ve de bu durum tatilciye ödediği miktardan çok daha pahalıya mal oluyor. Bir diğer çok önemli nokta da; tatili veya seyahati satın alacakları acentenin kesinlikle A sınıfı acente belgesi olmalı ve de gidecekleri otelleri çok iyi seçmeliler.

Ayrıca tüm bunların yanı sıra, tatil satın almak isteyen vatandaşlar kesinlikle erken rezervasyonu değerlendirmeli.

Son dönemde popüler olan turlar hangileri?

Yurt içinde, her zaman olduğu gibi Antalya’da tatil ilk sırada. Marmaris ve Bodrum’un bilinilirliği tartışılmaz. Karadeniz ve Kapadokya turlarının yanı sıra, termal otel turları da oldukça ivme kazanmış durumda. Yurt dışı turlarında ise klasik üçleme diye tabir edilen Viyana-Budapeşte-Prag yanı sıra Benelüks ve Klasik İtalya turları oldukça popüler diyebilirim.

Toplantı organizasyonları düzenliyor musunuz?

Geçmiş tecrübelerimiz, grup organizasyonu yapmamıza olanak tanıyor. Dönem içerisinde, irili ufaklı firmaların kongre organizasyon taleplerini karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz.

Bu tür organizasyonlar, bizim keyifle yaptığımız işlerin başında geliyor. Bilindiği gibi, toplantı organize etmek titizlik ve dikkat gerektiriyor, bu noktada bizi uğraştıran işleri seviyoruz.

ADN TOUR olarak herkese güzel tatiller diliyoruz.