Erkan ŞEN

Timsah'ın milli file bekçisi Harun Tekin, 2016-2017 sezonunun ilk yarısında gösterdiği performansla spor kamuoyundan büyük ilgi gördü ve uzun bir süre, gazetelerin spor sayfalarını başarılı sporculuğuyla süsledi. Üst üste 5 penaltı kurtararak adını Türk Futbol Tarihi'ne altın harflerle yazdıran genç kaleci, 450 dakika gol yemedi ve Bursaspor tarihinde de önemli bir başarıya imza atmış oldu. Bu sezon ligde en çok kurtarış yapan kaleci unvanını elinde bulunduran genç file bekçisi, yaptığı 62 kurtarışla yeşil beyazlıların ligin ilk devresini 5 takım arasında tamamlamasını sağlayan isimlerden biri oldu.

YILLAR SONRA...

Harun Tekin'in çok kaliteli bir aile hayatına sahip olduğunu dile getiren, Bursaspor Kulübü Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan ise yaptığı açıklamada şu ifadelerini kullandı: "Bu sezonun ilk yarısında Harun ve Batalla sergiledikleri başarılı futbolla takımımıza büyük katkılarda bulundular. Harun çok kaliteli bir insan, onun hakkında daha ne denir ki? Başarısı ortada. Yıllar sonra Bursaspor kaleyi emin ellere teslim etti. Umarım uzun yıllar yeşil beyazlı formayı terleterek, nice başarıların yaşanmasına vesile olur."

Biraz tanıyalım

Futbola 2002 senesinde Menemen Belediyespor'da başlayan Tekin,  2007 yılında Güngörenspor'a transfer olarak, profesyonel spor yaşamına adım atmış oldu. 2010-2011 sezonunda Bursaspor'a transfer olan başarılı file bekçisi, yeşil beyazlı forma altında ilk maçına 10 Kasım 2010'da çıktı.