Fatih AKKUŞ

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa Şubesi ev sahipliğinde Özlüce Ahmetabi Restaurant’ta düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla buluştu. Samimi sohbetlerin geçtiği kahvaltıda Milli arayı iyi değerlendirdiklerinin altını çizen Aybaba sorulara samimi cevaplar verdi.

BİZ BİRİZ, BERABERİZ

Samet Aybaba sözlerine medyanın ve basının önlemine vurgu yaparak başladı, “Sizlerle birlikteyiz, zaten iç içeyiz. Bir birimizi anlamak ve dinlemek çok önemli. Burası bir futbol şehri ve sizlere her zaman ihtiyaç var. Sorun yaşayan futbol Dünyasının içindeki bir şehir. Bu nedenle birlikte bir şeyleri doğru yapmaya çalışırsak, birlikte planlarsak hem futbolu geliştirmiş oluruz, hem de Bursaspor’u hak ettiği seviyeye çıkarmış oluruz. Kahvaltı güzeldi. Sizlerle birlikte olmak çok keyifli” ifadelerini kullandı.

YENİ MİLLİLER YETİŞTİRMELİYİZ

Milli takıma giden futbolcuları da değerlendiren Aybaba, “İnanılmaz mutluyum. 21 yaşında kaptanımız Milli takımda aynı şekilde 23 yaşında kalecimiz Milli takımda. Bu inanılmaz keyif verici bir şey. Aytaç ilk defa gitti. Bu diğer arkadaşlarının da isteğini arttırıyor. Takılıyorum şimdi onlara. Aytaç’ı çok severim ama arkadaşlarına her zaman ‘Bu bile Milli takıma gitti. Siz hala ne duruyorsunuz. Biraz daha çalışın’ diye takılıyorum. Çok mutluyum hem takımım adına hem kendi adıma. Milli takıma yeni oyuncular bulmak zorundayız. Artık yeni bir oluşum var. Milli takımın başında kim olursa olsun destek vermek zorundayız” şeklinde konuştu.

FUTBOL ÖNCÜSÜ BURSA

Özellikle ülke futbolunun öncü şehirleri olduğunu ve bunların başında Bursa’nın geldiğini söyleyen Aybaba, “Türkiye’de futbol şehirleri var. Bunların başında Bursa, Eskişehir, Trabzon var. Bu şehirler futbolla yatıp, kalkıyor. Özellikle Bursa’da futbolcu kalitesi çok yüksek. Buradan gayet doğal gençleri yetiştirmek. Bu bir süreçtir. Vakıfköy’de sistemi doğru oturtup ki şuan doğru gidiyor geliştirmemiz gerekiyor. Ben oyuncularımın çoğunun Yurtdışına gitmesini istiyorum. Şehrin içinde yetenek var. Rakam daha da artacak” dedi. Sahada iyi mücadele olduğunda puan anlamında yansıma olmamasına da cevap veren Samet Aybaba “İyi giden bir şeyler varken puana yansımaması büyük sorun. Bazen keşke diyoruz ki yansımış olsaydı şuan daha farklı şeyler konuşuyorduk. Ama o günlerde gelecek biz bildiğimiz yoldan şaşmayacağız. Böyle bir futbol şehrine bu sıralar yakışmıyor” diye konuştu.

ADAMDA İSTEK YOK

Jires Kembo haberinin yalan haber olduğunu söyleyen Aybaba, “Biz böyle bir teklif duymadık. Bunu söyleyen arkadaşlar yalan söylüyor. Saha içinde kendisini görmediğimiz için bir şey yapamıyoruz. Adamda ne istek, ne coşku var. 25 gündür idmana çıkmıyor. Sakatım diye ortalıkta geziyor. Önce antrenmana çıkacak ki sonra oynatacağız. Oynamak istemeyen adamı odasından alıp oynatacak halim yok. 5 kez karşılıklı konuştuk. Adam başka bir dünyada. İçinde tamamen bitirmiş bu işi. Saygısı olsa ben ona 100 adım giderim ancak ne yazık ki uğraşsak da olmuyor” açıklamasını yaptı.

Yakalanan uyum var

TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, Samet Aybaba ile basını bir araya getirdiği kahvaltı öncesinde, “Bursa TSYD Şubesi olarak kentin en önemli markası Bursaspor’un değerli teknik direktörü Samet Aybaba’yı ağırlıyoruz. Kendisine geldiği için teşekkür ediyoruz. Bursaspor’da yakaladığı hava ve yaşattığı atmosfer hepimizi gururlandırıyor. Bursa medyası olarak da kendisiyle daha uyumlu olmak ve iyi işler yapmak adına kendisiyle bir araya geldik” değerlendirmesinde bulundu.