Semih ŞAHİN

7 Ocak’ta yapılması planlanan fakat hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen ‘3. Hamsi ve Kültür Festivali’ dün yoğun bir katılımla ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından dernek binası önünde düzenlenen festivale ilgi yoğundu. Hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde dernek binası önündeki yerini aldı. Erken saatte katılımcılara hamsi pişirmeye başlayan festivalin mutfak ekibi ise akşam saatlerine kadar ızgaraların başından ayrılmadı. Stant başına geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu da festivale katılan misafirlere hamsi ikramında bulundu.

KARDEŞLİK HAVASI

Festivalin geleneksel hale getirilerek her yıl yapılacağı bilgisini veren Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, "2 ton hamsiyi hemşerilerimize dağıttık. Bu sene 3.'sünü düzenlediğimiz festivale her geçen sene ilgi artıyor. Hamsi Festivalimizi geleneksel hale getirerek her yıl aynı etkinlikle bir araya geleceğiz. Bu festivali hamsi ve horon festivali olarak yapıyorduk fakat yaşanan terör olayları sebebiyle horonu kaldırarak Hamsi ve Kültür Festivali'ne çevirdik. Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan, Anadolu'dan, Karadeniz'den gelen hemşerilerimizle birlikte kardeşlik havası içerisinde bu festivali yapmaya çalışıyoruz" dedi.

ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Etkinliklerin bununla sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Ofluoğlu, yaz aylarında yeni etkinliklerle hemşerileriyle bir araya geleceklerini söyledi. Hamsi Festivali’nde kullandıkları malzemeleri anlatan ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Ofluoğlu, "200 kilo yağ ile 2 bin 500 ekmek, 100 kilo mısır unu ve 3 çuval soğan harcıyoruz fakat pişirmiş olduğumuz hamsiler en büyük tadı sevgimizden alıyor. Büyükşehir Belediyemiz ve Rize Kemalpaşa Belediyemize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kemalpaşa Belediyemiz her sene bizlere hamsi gönderiyor, bu sene de helva gönderdi. Bu işin asıl yükünü çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.