Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY   

Kur-an ı Kerim tilaveti, ilahiler ve edilen dua ile başlayan hayır yemeğinde Hamitler Mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısının kendisini derinden etkilediğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen hain saldırının acısını içimizde yaşıyoruz. Yapılan saldırıda kullanılan silahın üzerinde Sultan Murad' ın I. Kosova Zaferi, II. Viyana kuşatması ve Kudüs'ün fethi yazıyor. Çünkü unutamıyor ve unutamayacaklar. 49 Müslüman kardeşimize Allah' tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" dedi.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

OSMANGAZİ BURSA’ NIN CAZİBE MERKEZİ

Belediye olarak milletten aldıkları güç ile bütün Türkiye'ye örnek olduklarını vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hizmetlerini aralıksız sürdüreceklerini söyledi, Dündar;  "40 yıl önce 130 haneli köy olan Hamitler' in şimdi 40 bin kişilik bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekti. Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe' nin planlı şekilde büyüyen ve gelişen bölgeler olduğunu ifade eden Dündar, "2009 yılında göreve geldiğimizde bu bölgenin imar çalışmalarını yakından takip ettim. İmar planlarının uygulanmasında özel gayret sarf ettik. Bursa' nın cazibe merkezi ve en güzel şehircilik örneği burada ortaya çıktı. Güneştepe, Yunuseli, Dereçavuş, Akpınar, Bağlarbaşı ve Emek tarafına kadar yeni bir şehir inşa edildi. Bu şehirde bugüne kadar, 37 bin 640 daireye ruhsat verildi. Yani, bu bölgede 150 bin kişilik yeni bir şehir doğdu" dedi.

AŞKIN; HAMİTLER SEVDAMIZ

Hamitler için yapılanları sinevizyon gösterimi ve Semazenlerin Semalarıyla anlamlandırılan davette konuşan Muhtar Hüsamettin Aşkın ise; " Değerli Başkanım, değerli dostlar 1964 Hamitler doğumluyum. Bu mahallenin sayılı kurucu ailelerindeniz. Ortaokul mezunuyum. Evliyim,  biri kız , diğeri erkek  2 çocuk babasıyım.  Yıllardır  kardeşlerimle birlikte İnşaat,  emlak ve gayrimenkul danışmanlığı sektörü işlerimizin yanı sıra, bir çok sivil toplum kuruluşu görevlerimiz ve  dernekçilik faaliyetlerimiz, bu konularda insanlara desteğimiz oldu.  Muhtar arkadaşımız Kemal Coşkun kendi şahsi işleri sebebiyle muhtarlık görevini  nerdeyse bir yıl önce bırakınca,   taşın altına elimizi koyarak görevi devraldık.  Elimizden geldiği, gücümüzün yettiğince de tüm imkanlarımızı seferber ederek görevimizi yapmaktayız. Şimdi de bizleri yakinen tanıyan dostlarımız ve mahalle halkımızın ısrarıyla tekrar adayız. Bu gün sadece seçimler yaklaştığı ve yeniden aday olduğumuz için değil, göreve geldiğimiz günden bu güne böyle özençli, gece gündüz demeden bizlere iletilen her sorunun üzerine giderek, araştırarak yapıyoruz.

SÜREKLİ GÖÇ ALIYORUZ

Bizler Hamitler sevdalılarıyız. Mahallemiz bilhassa  1990 yılından sonra çok fazla göç alan bir mahalle. Osmangazi Bursamız’ ın en büyük İlçesi, mahallemizde Osmangazi’ nin en büyük mahallesi. 35 bin seçmeni, 50 binin üzerinde nüfusuyla , Hava Ulaştırma, askeriyeden başlayıp, Emek Köyü, Su Yolu, Emek Karakolu’ na kadar yüz ölçümüyle de Türkiyemiz’ in bir çok ilçesinden büyük. Bu büyüklükte ve bu kadar göç alan bir mahallede sorunları tamamen bitirebilmek mümkün değil elbette. Fakat  bizlere iletilen her konuyu not alıyor, araştırıyor, yetkililere, başkanlarımıza yazılı ve sözlü olarak ilettiğimiz gibi, sorunların her aşamasının da sonuna kadar da takipçisi oluyoruz.

FLAMENT KAVŞAĞI TÜNEL BAĞLANTISIYLA OLACAK

Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanımız a tüm sorunlarımızı ilettik. Köy mezarlık alanının genişletilmesi için mesire alanından , Teoman Özalp Parkından 10 dönüm mezarlığa dahil edilme sözü aldık. Ayrıca buradan müjde veriyorum. Bir çok vatandaşımız burada ki evlerinin istimlakı, verilecek rahatsızlıklar sebebiyle   endişeliydi.  Yunuseli Toki Seyhanlar Market yanından 40 metrelik yolun Flement Kavşağına  bağlantısının Tünel konumuyla yapılması sözünü kesinlikle aldık. Gece geç saatlere kadar Başkanımız Alinur Aktaş ve beraberindeki heyetle çalışmalar yaptık. Hamitler Toki Yunuseli arasından Toki ve Çevre Yoluna bir bağlantı yolu konusunda istişare edilerek karara bağlandı. Hacı Bektaş ve Nene Hatun Caddelerinde deforme olan yollar asfaltlama çalışmaları yapıldı halende kusurlu yerler yapılmaya devam ediyor. Köy içindeki 1000 metrekarelik alana çevre düzenlemesi ile park alanı daha kullanışlı hale getirildi.  Tayyip Erdoğan Bulvarı taratuvar ve yolları, kavşak ve yol ayrımları bitirilerek Hamitlere yakışır hale getirildi.

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Bostancı Sitesi’nin yapılmasıyla  mahallemizde büyük bir hareketlilik ve ekonomik girdiyle birlikte büyük hareketlilikte başladı. Hamitlerin içinde düzenli bir imar planı zamanında olmadığından yapılanda hemen gözükmüyor. Bunların zamanla buralarında imara açılması hususunu bekliyoruz. Kocakoru Mevkii ‘ nin imara açılması da başka bir etken. Tabii buda beraberinde trafik, otopark, yeşil alan ihtiyaçlarını getiriyor. Buradan ayrı ayrı Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve bu günde bizleri kırmayarak davetimizi onurlandıran Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten ne zaman müracaat etsek bizleri kırmadılar. İmkanlar ölçüsünde mahallemizin tüm sorunları aciliyet sırasına göre çözümlediler. Mahalle sakinlerimiz adına kendilerine ve sizlere şükranlarımı sunuyorum ’’ dedi.