Erkan ŞEN

Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinde 23 yıl imam hatiplik görevini yapan Mustafa Sevinç emekli oldu; mahalle sakinleri ise hocalarına Çelik Palas Otel’de verdikleri akşam yemeği ile veda etti. Yemeğin organizasyonu TSE'de görev yapan Mustafa Karaman, Bursa Platformu Başkan Yardımcısı Resul Yiğit ve I. Murat Camii müezzini Emrullah Kaya’nın yanı sıra Nazım Kapıcıoğlu, Şenol Kul, Mehmet Yetim, Hüseyin Yetim, Süleyman Akçay, Yaşar Karaman, İbrahim Karaman, İbrahim Yetim ve Mustafa Üstünbaş’ın katkılarıyla gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Osmangazi Müftüsü Lütfü İmamoğlu, ilk defa bir imam için mahallelinin toplanarak bir etkinlik gerçekleştirdiğine şahit olduğunu belirterek, "Çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildi, bütün imamlar Mustafa Hoca’yı örnek almalı. Bu sevginin ve saygının, halk ile bu derece sağlanan iletişimin herkese örnek olmasını temenni ediyor ve hocamızı tebrik ediyorum" dedi.

TSE BELGELİ HOCA

Dikkaldırım ve Hüdavendigar muhtarları Mustafa Pala ve Mustafa Özderya'nın da katıldığı gecede yaptığı konuşmada Mustafa Karaman, tüm insanlara örnek olacak bir olayı yaşadıklarını dile getirerek, “Halkın gönlüne girenler halk ile birlikte hareket edenler, yaşam kalitesini örnek hale getirenler asla unutulmaz. Bu millet vefalıdır. Vefası için her şeyi yerine getirir. İşte bu akşam milletin sevmiş olduğu bir imam efendiyi bu organizasyonla emeklilik hayatına uğurluyoruz. Demek ki neymiş, halk imam el ele olursa bir mahallede huzur olur, bu huzurun burada gerçekleştiğini görüyoruz ve Mustafa Hoca’ya uzun sağlıklı ömürler diliyoruz. Tüm imamların da Mustafa Hocamızı örnek almalarını istiyoruz. İmamların görevi sadece namaz kıldırmak değildir. Halk ile gönül bağı kurmak en temel görev olmalıdır. Halkı kaliteye davet eden ve kaliteli bir tavır sergileyen hocamızı kaliteli (TSE belgeli) hoca ilan ediyoruz" dedi.

ALLAH RAZI OLSUN

Gecede duygusal anlar yaşayan Mustafa Sevinç de, organizasyonu düzenleyenler ve mahalle sakinlerine teşekkür ederek, “23 yıl boyunca Dikkaldırım ve Hüdavendigar halkına hizmet vermekten onur duydum. İki mahallemizde de kalbi güzel insanlar yaşıyor. Bana böyle bir mutluluk yaşattınız. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Osmangazi Müftülüğü, Dikkaldırım Mahallesi sakinleri, Hüdavendigar Mahallesi sakinleri, Mustafa Sevinç’e 23 yıllık emeklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.