Semih ŞAHİN

Son zamanlarda Halep'te meydana gelen katliamlarla ilgili Türkiye'nin birçok kurum ve kuruluşundan, yaşatılan bu zulme karşı tepki niteliğinde açıklamalar geldi. Bu tepkilerin Bursa'daki bir diğer durağı ise Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Bursa İl Temsilciliği oldu. İnsani yardım kampanyası başlatarak Halep'e un gönderecek olan Memur-Sen İl Temsilciliği, yapılan basın açıklamasında Bursalılara seslendi. Kısa bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, düzenlenen kampanyayla ilgili Bursalıların duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Numan Şeker, "İnsani Yardım Derneği (İHH), Cansuyu, ve Deniz Feneri'ne 81 TIR un çeklerini teslim ediyor ve bütün teşkilat olarak Bursa'da yardım seferberliği başlatıyoruz. Bugün Halep, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biridir. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu ­katliamları kendi surları arkasından film izliyormuş gibi seyrediyor. Trump'un attığı Tweet, basında Halep meselesinden daha fazla yer alıyorsa bu düzeni nasıl açıklayabiliriz ki? Halep'te insanlık ölüyor, batı her zamanki gibi üç maymunu oynuyor" dedi.

İnsanlık bu utançtan kurtulmalı

Konuşmasının devamında Halep'te yaşam savaşı veren insanların düşmüş oldukları zor durumdan bahseden Numan Şeker, tüm dünyaya ders verecek nitelikte açıklamalar yaptı. Başlatmış oldukları bu yardım kampanyasının süreç içerisinde düzenli olarak devam edeceğini söyleyen Şeker, "Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olacağına inanıyoruz. Halep'e vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. Bunun ilk adımını 'Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar' temalı kampanyamızı başlatarak yaptık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence parkına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, diğer taraftan da açlık insanları vuruyor. bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 TIR, un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içerisinde düzenli şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı

Suriye’nin Halep şehrinde bombalı saldırılarda şehit olanlar için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde Ulucami’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına binlerce vatandaş katıldı. Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, ”Bugün burada yüksek sesle ’Halimiz Halep’ diye haykırıyoruz. Günlerdir abluka altındaki Halep’te, dünyada görülmemiş bir dram yaşanıyor. Halep’te alt yapı, kanalizasyon, elektrik diye bir şey kalmadı. Kadın ve çocuklar kayıp. Bütün yollar kapalı. Masum halk köşeye sıkıştırılmış ve ölümü bekliyor“ dedi.(İHA)