BTÜ'de Güz Yarıyılı Kurulu toplandı BTÜ'de Güz Yarıyılı Kurulu toplandı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası Suriye'de yeni bir dönem başladı. YPG'li teröristlerin sınırlarımızın 30 kilometre güneyine çekilmesini kontrol etmek ve örgüte ait tahkimatları imha etmek için TSK ve Rus ordusu devriye faaliyeti gerçekleştirdi. Devriyeler sırasında YPG tarafından sahneye sürülen kadın ve çocuklar, TSK zırhlı araçlarına taşlı saldırılarda bulundu. Hatırlanacağı üzere, 90'lı yıllarda Güneydoğu'da benzer planlar devreye sokulmuş ve YPG/PKK'lı teröristler, çocuk ve kadınlardan oluşan sivilleri araç olarak kullanmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 90'lı yıllarda benzer sahnelerin yaşandığını hatırlatarak, "YPG/PKK'lı teröristlerin kadın ve çocukları kullanarak 'Türkiye ile Suriye halkı' arasında düşmanlık üretmesine engel olacak hassasiyet ve soğukkanlılığın ortaya konması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

SİVİLLERİ İSTİSMAR EDİYORLAR
"TSK Güneydoğu'da bunu nasıl aştı, neler yapılması lazım?" sorusunu yanıtlayan Ağar, şu ifadelere yer verdi: "Bu süreç, karşılık vermeyerek ya da mütekabiliyet esaslarına uygun dozajlar üreterek, halkın bilinçlenmesini sağlayacak fırsatı içerisinde barındırıyor. Türkiye'nin bu bölgedeki halk üzerinde bilgi, bilinç ve muhakeme üretecek bir takım sosyolojik ve psikolojik çalışmaları ortaya koyması gerekiyor. Halka ulaşılması gerekir ve buradaki halkı bir devletin şefkatli yüzü üzerinden aydınlatması gerekir. Türkiye bu noktada 90'lı yıllarda süreçte YPG/PKK'nin halkın arkasına saklandığını tez zaman fark ederek, halka karşı son derece soğukkanlı bir hassasiyetle yaklaştı. TSK, bu dönemde kadınların ve çocukların öne çıkarılarak tahrik edilmesi fotoğrafı karşısında son derece ağır başlı ve hassasiyet üreten bir tutum izledi. Bunun faydasını da ilerleyen süreçte gördü. Burada halk terör örgütü tarafından kullanıldığına dair bilincin bu olaylar üzerinden gelişmesi gerekiyor." 
İŞLERİ GÜÇLERİ KAOS
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından 9 Ekim günü başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'de, yürütülen operasyonlarla da Irak'ın kuzeyinde büyük darbe yiyen terör örgütü PKK/YPG'nin kaos ortamı oluşturmaya yönelik planları, istihbarat birimleri tarafından tek tek deşifre ediliyor.
YAŞLI VE ENGELLİLERİ KULLANIYORLAR
Suriye'de taban kaybeden terör örgütünün yeni plan doğrultusunda; özellikle kadın, yaşlı ve engellileri kullanarak Türkiye'ye yasa dışı yollarla patlayıcı sokmayı planladığı belirlendi. Alınan duyumlara göre teröristlerin örgüt üyesi bazı kişileri gönüllü, bazı kişileri ise ailelerini ölümle tehdit ederek patlayıcı naklinde görevlendirdiği belirlendi. Teröristlerin şampuan, parfüm ve meyve suyu kutuları ile yangın tüplerinin içerisine kamufle edilmiş şekilde patlayıcıları Türkiye'ye sokmayı planladığı saptandı. Teröristlerin bu yolla sınırdan geçireceği patlayıcılar ile eylemler düzenleyerek hem kaybettiği tabana psikolojik olarak varlıklarını sürdürdükleri mesajı vermeyi, hem de yurt içerisinde kaos ortamı oluşturmayı amaçladığı tespit etti.
KİMYASAL KULLANIP ALGI YAPMIŞLARDI
Daha önce de Suriye'de kimyasal silah kullanıp, Türkiye yapmış gibi uluslararası kamuoyunda algı oluşturmayı hedefleyen, ancak deşifre olması ile hain planı suya düşen terör örgütünün yeni oyunu da böylelikle ortaya çıkarılmış oldu. Sınırda önlemlerini arttıran güvenlik güçleri, olası sızma girişimine ve Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı geçirilmesine karşın eli tetikte görev yapmayı sürdürüyor.
HAİNLER HALA SALDIRIYOR
Suriye'nin doğusunda Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu'nun 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na 30 kilometre derinlikte hiçbir PKK unsurunun kalmaması şartıyla ara verildi. Kamışlı dışında kalan sınır hattında ilk devriye faaliyetini gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon bölgesinde temizlik faaliyetleri devam ediyor. Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerinde Rusya ile varılan anlaşmaya rağmen örgüt militanları rejimin himayesinde ağır silahlarla TSK ve ÖSO mevzilerine saldırılar düzenliyor. (yenisafak.com / DHA)