BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
Ufuk IRGAŞ
 
Bursa’mızın en uzak ilçelerinden doğa harikası Büyükorhan'ın Hacıahmetler Mahallesi’nin yeni muhtarı Güner Bayram ile bir çok konuyu ele aldığımız güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
 
•     Sayın muhtarım, sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?
 
Elbette, memnuniyetle. 1975 Hacıahmetler Mahallesi doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Ortaokul mezunuyum, çiftçilik ile uğraşıyorum. Evliyim İki kız bir  erkek çocuğu babasıyım. 31 Mart seçimlerinde muhtar oldum. Yaklaşık 7 aydır muhtarım. Köyümüzde  200 kişi yaşamaktadır. Ama yazın bu rakamlar daha da fazla artıyor, bayramlarda vesaire köy çok kalabalık olduğundan   ve su yetersiz kaldığından insanlar gelmek istemiyorlar maalesef.
 
•      Peki  muhtarım bu 7 ay nasıl geçti?
YOĞUN ÇABA HARCIYORUM..
Çok yoğun geçti,  koşturuyoruz, maalesef köyümüzün  önceki muhtarlarının ilgilenmemelerinden  dolayı hizmet bakımından köyümüz geri kalmış durumda. Köy içi yolları olsun, su ihtiyacı olsun, çok büyük sıkıntı sürüyor. Başka yerlerde herkes yağmur yağsın diye dua ederken biz burada  maalesef yağmur yağmasın diye bekliyoruz, çünkü yağmur yağdığı zaman her taraf çamur oluyor hiçbir yere gidilemiyor.  Köyümüzdeki ağaç elektrik direklerinden de büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bunlar çok eski olduğundan bazı durumlarda kendi kendine bile devrilebiliyorlar böyle olduğunda da insanlar tabii uzun süreli elektriksiz kalıyorlar. Bizim köy gibi ben etrafa bakıyorum hiçbir yerde yok.
 
İMAM EVİ ÇOK ÖNEMLİ
Sonrasında  köyümüzün bir  İmam evi sıkıntısı  var. Gelen  hocalarımız  kalmak istemiyorlar. Tayinleri  buraya çıksa da bir müddet durduktan sonra bırakıp gidiyorlar. Geçici olarak bir lojman var orada oturuyorlar  ama orası da Milli Eğitimin  olduğu için  kira alıyorlar. Orası da pek kullanışlı değil, camiyede uzak olduğundan  gelen imamlarımız  maalesef uzun müddet kalmıyorlar. Şu anda bir hocamız var onun  bari gitmemesi için  bir hoca evi, imam evi  yapımı projemiz var. İnşallah onu hayata geçirmek istiyoruz Sayın  Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Büyükorhan'a geldiğinde bu dileğimizi  kendisiyle paylaştık. Oda bizlere gerekli malzemelerle ilgili demir, çimento v.s  sözü vermişti. İnşallah bu imam evimizi hayata geçirmek bizim için çok önemli  Ramazan ayı da yaklaştı. Bu saatten sonra mevcut  hocamızın da  gitmesini istemiyoruz. İvedilikle bu imamevimizi hayata geçirmek istiyoruz, başkanımızdan destek bekliyoruz.
 
MUHTARLIK ÖZVERİ GEREKTİRİR
Muhtarlık özveri gerektirir, muhtarlık takip gerektirir, muhtarlık uğraşı gerektirir. Bu bağlamda bizim  köyümüzün birikmiş hizmetlerinin gelmesi ile ilgili ben 7 aylık bu süreçte 13 kere Büyükşehir'e gittim, 8 kere Buski'ye gittim çok uğraşıyorum, çok geç kaldığımız için bu hizmetlerin gelmesi için uğraşıyoruz. Ayrıca ağaç elektrik direklerinin değişimi ile ilgili TEDAŞ'a da 3 kere gittim. Biz koşturuyoruz, ama bundan önceki muhtarlar Büyükşehir'in yolunu, Buski'nin yolunu, TEDAŞ'ın yolunu  bilmiyorlardı. Tabii çalışmadıkları için koşturmadıkları  için  eksiklerin giderilmesi  benim dönemime denk gelmiş oldu. Bu hizmetlerin bu köyde onlarca yıl  önce bitmesi lazımdı, ama biz gece gündüz çalışarak, kurumlarla iletişim kurmaya çalışıyoruz inşallah  hepsini peyderpey halledeceğiz.
 
•    Muhtarım yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak sizi  Muhtar olarak göreve getiren Hacıahmetler Mahallesi sakinlerine  neler söylemek istersiniz?
 
VEBAL ALTINDALAR..
Onların güvençlerini yerde koymayacağım. Çok uğraşıyorum köy için yine de uğraşacağım yol işini, su işini, elektrik işini çözmek için elimden geleni yapıyorum, eski muhtarlar Büyükşehir'in yoluna bilmezken, ben 13 kere gittim. Buski'ye de defalarca gittim, elektrik direkleri de yavaş yavaş değişiyor, eskilerin yerine beton getiriyorlar ama hala daha ağaçlarda mevcut onlar da en kısa zamanda kaldırılacak inşallah buradan bütün mahalle sakinlerimize sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, onlara teşekkür ediyorum. Bana güvenerek oylarını verdiler, desteklediler. Ben de onların hak ettikleri hizmetlerin gelmesiile ilgili elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim.  Bizlerde Büyükorhan Hacıahmetler Köyü’nün yeni girişken muhtarı Güner  Bayram başta olmak üzere azalardan Emin Eren ve Adem Aydın'a ve diğer bütün azalara çalışmalarında bizlerde başarılar diliyoruz.