Gökhan GÜNDOĞDU

Yenidoğan Spor Kulübü Başkanı Hasan Kurt gazetemize açıklamalarda bulundu. Kurt, "Kulübümüz 2014 yılında kurulduğu  ilk senesinde Bursa 2. Amatör kümede şampiyon olarak sezonu bitirdi. Geçen seneye kadar kendimize ait bir tesisimiz bile yoktu. Eksiklikler ve kendi imkanlarımız doğrultusunda kulübümüze Yönetim Kadromuz Osman Yıldız, Emrullah Tetik, Abuzer Gülen, Nedim Özçelik, Emrah Doğan, Mert Aslan, Üveys Gülen, Karen Gülen, Volkan İşler, Zafer Akbaba, Recep Korkmaz, Harun Çiftçi, Serkan Işık, Emrah Kaya, Ercan Güleçyüz, Sefa Bilenli, Selahattin Çırak, Tunahan Topçu, Özgür Şimşek, Furkan Uyanık, Ebubekir Ay ile ayakta tutmaya çalışarak, yine kısıtlı imkanlar doğrultusunda kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz Çeşitli projelerimiz ile  kulübe destek sağlıyoruz. Bunların başında taraftar forması yaptırdık, halı sahamıza tabela sponsorları bulduk, tekrar halı sağımızda turnuvalar düzenleyerek maddi anlamda bi nebzede olsun ayakta durmaya çalışıyoruz.  Bundan önce kulübümüzde görev yapmış başkanlarımıza, yönetimde görev almış  yöneticilerimize, Gürsu Yenidoğanspor'un formasını terletmiş sporcu kardeşlerimize sizler aracılığı ile bir kere daha teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN GÖREV ALDIK 
“Geçmiş dönemde de kulüp yönetiminden çeşitli kademelerde görev almış bulunmaktayım. Şu an başkanlık nasip oldu ve göreve geldiğimiz andan itibaren a takımın yanı sıra altyapının da çok önemli olduğunun kanısındayım” diyen Kurt, şöyle devam etti: “Bunun farkına vararak en alt yaş kategorisinden, A takım düzeyine kadar bütün yaş gruplardan mücadele etmeye başladık. Kendi mahallemizin öz evlatlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Altyapıdan çıkartabileceğimiz yeni yetenekli yıldızlarla öncelikle takımımıza sonra da Türk futboluna futbolcular yetiştirmek istiyoruz. Yenidoğan Mahallesi yaklaşık 35000 nüfusuyla kozmopolit bir mahalle,  doğusundan batısına,  kuzeyinden güneyine çeşitli illerden gelen vatandaşlarımız oturmakta. Burada gerçekten çok yetenekli çocuklarımız mevcut.  Aslında benim göreve  gelme amacım da bu gençlerin geleceği için.  Mahallemizde gençlerimizin yapabileceği hiçbir sosyal aktivitenin bulunmaması ve kötü alışkanlıklara kullanmaya zemin oluşturmaya müsait olması benim ve arkadaşlarım onların hayatlarının bitmesine gönlümüz razı olmadı ve onları daha iyi sosyal bireyler  yapmak için,  hayatlarına  renk ve kalite katabilmek amacıyla, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutma amacıyla ben ve yönetici arkadaşlarım bu işe gönüllü olarak çalışmalarımızı başlattık.”
HEDEF BURSA SÜRER AMATÖR
“A takım düzeyinde konuşmak gerekirse bu sene çok güzel bir kadro kurduk hedefe kilitlendik bir mahalle takımı olmamıza rağmen çok ciddi bir taraftar desteği var arkamızda,  Allah'ın izniyle sezon sonunda şampiyon olup Bursa Süper Amatör Ligi'nde mücadele etmek istiyoruz. Tabii ki süper Amatör Ligi'nde mücadele etmek ciddi manada ekonomik anlamda gelire sahip olması gerekiyor takımların. Başarı geldiği zaman otomatikman maddi anlamda da sponsorlar ve 3500 nüfuslu mahallemizde; mahallemizin önde gelenleri ve esnaflarımızdan gerekli destekleri görürsek Bursa Süper Amatör Ligi'nde Gürsu Yenidoğanspor'un boyu göstermesine bu hedeflerimiz olan 3. Lige çıkmayı canı gönülden istiyoruz ve inanıyoruz. Özellikle şuna dikkat çekmek istiyorum. Kadromuzda bulunan 22 tane futbolcunun 20 tanesi mahallemizde oturan kendi öz evlatlarımızdan oluşmakta. Yenidoğan Mahallesi'nde oturup başka kulüplerde oynayan 60-70 tane oyuncu var. Önümüzdeki sezon 2 tane sabit hoca ile alt yapıya eğilmek istiyoruz .  Altyapı olmazsa olmaz bunun öneminin bilincindeyiz ve  hocalarımızın desteği ile dışarıda oynayan evlatlarımızı kulübe kazandırmak istiyoruz. Yönetimimizin kararı ve prensip olarak dışarıdan transfer yapmak istemiyoruz açıkçası çünkü Yenidoğan Mahallesi'nin sporcu ve genç nüfus anlamında potansiyeli bulunmaktadır. Bu çocuklar var oldukça kulübümüzde var olacağına inanıyorum. İlerleyen süreçlerde yaşını almış futbolcularımızın kulübümüze faydalı olması için teknik direktörlük görevine getirip tecrübelerinden faydalanmak gibi düşüncemiz var. Eğer yönetimi de oluştururlarsa biz görevi seve teslim etmeye hazırız. Futbolun içinden gelen insanların kulübe daha daha fazla hizmet edeceğine inanıyoruz. Birçok alanda  çalışmalarımız var. Bunlardan bahsedecek olursak Yenidoğanspor  olarak  erkek futbol takımının yanında bayan futbol takımı kurmak bunun da çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Ata sporlarımız olan güreş, okçuluk vb. branşlarda da gelecek nesilleri topluma kazandırmak için yönetimle ilgili çalışmalarımız var.”
DESTEK İSTİYORUZ
“Tesisler noktasına gelecek olursa 2 tane soyunma odamızdan mevcut hani bunu dörde çıkartılmasını istiyoruz. Halı sahamızda maçları başlayacak olan futbolseverler ile maçları bitenler aynı soyunma odasında sportif faaliyetlerini gerçekleştirmektedirler. Karşılaşılan manzara hiç hoş değil. Kulübümüze faydalı olacağına inandığımız halı sahamızın yanında bulunan 60 metrekarelik bir alan var. Vatandaşlarımız buralara arabalarını çekmekte ve kafeteryaya elverişli atıl durumda bulunan alanımız var. Biz değerli büyüklerimizden bu yeri değerlendirmek ve kulübümüze kazandırmak için destek bekliyoruz. Bu tesis genellikle erkeklere hizmet vermekte bilindiği gibi aileler balkonlarına çıkamamak da ve oradaki oturan ailelere ciddi manada rahatsızlık vermekteyiz. Biz yetkililere bu çalışmamız hakkında bilgi vermiş bulunmaktayız. Bizlere kafeterya hakkında kulübümüze ciddi anlamda desteklerini beklemekteyiz. Gürsu'da ki stadyum hakkında konuşmak gerekirse bir zemin değişimi olacaktı bu sene yetişmeyen sentetik çim saha önümüzdeki sene değerlendirmeye alınırsa Gürsu'daki birçok kulübe hizmet vermeye elverişli olacaktır adil kullanım olduğu müddetçe herkes sporunu yapsın takım olarak da başarılar elde etsin. Gürsu belediyemizden kulübümüze biraz daha maddi ve manevi destek bekliyoruz. Yeni bir oluşum içinde olduğumuz için bütün yaş kategorilerinde çocuklara hizmet verme amacıyla kulübümüz sorumluluk sahibi bireyler yetiştirme altın adımlar atmış bulunmaktadır.”
KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULUYORUZ
Emeği olan herkese şükranlarını sunduklarını kaydeden Kurt, “Şu noktaya da değinmeden edemeyeceğim; biz kendi yağımızda kavuran bir amatör spor kulübüyüz. Kısıtlı imkânlar neticesinde ayakta durmaya çalışıyoruz onlar da yukarıda belirtmiş olduğum gibi halı sahamızda turnuvalar düzenliyoruz. Taraftar formaları yapıyoruz, bağırsağımızda tabela reklamlar alarak kulübe destekler sağlıyoruz. Bizleri kurulduğumuz günden beri maddi manevi desteklerini esirgemeyen güzel başkanı Uludağ OSB (GÜSAB) başkanı sayın Yunus Aydın' a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Gürsu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şahin' e, Gürsu Belediye Başkanı Sayın Mustafa Işık ve son olarak Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş' a Gürsu Yenidoğan spora kazandırmış olduğu hafıza ve imkanlar dolayısı ile teşekkürü bir borç bilmekteyiz. Değerli başkanımız Alinur Aktaş’ ı tesislerimize davet edip orada ağırlamaktan son derece onur duyacağımızı bildirmek istiyorum.  Forma sponsorumuz olan Demak Mühendislik sahibi ve aynı zamanda sınıf arkadaşım olan Ufuk Demirkıran'a vermiş olduğu desteklerden dolayı kulübüm ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tabela sponsorlarımız Eren Halı Yıkama, Uluçay Fotoğrafçılık, Ergene Doğalgaz, İloğlu Emlak, Polat Rot Balans, Şenol Emlak ve Gayrimenkul, Yılmaz Odunlu Ekmek Fırını, Özyurt Hafriyat, Yunus Kuyumculuk, Tatlım Pastane ve Cafe, Kübra Kuyumculuk ve İnşaat, Kestel Sürücü Kursu, Çıtır Pide Salonu, Ra-ba Tekstil Dokuma Sanayi’ ye de bizlere verdikleri destekler sebebiyle kulübümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek, Bursa’da gençlerle buluştu Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek, Bursa’da gençlerle buluştu