Fatih AKKUŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Teşkilatı, Kültürpark Orman Çay Bahçesi’nde bayramlaştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa milletvekili adayları ile il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra partililerin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma töreninin açılışında konuşan MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, Bursa’nın, Türkiye’nin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ardından söz alan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Kasım Güler ise 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Bu davaya inanan Ülkücü gençliğin görevi son sandık, son oy sayılana kadar sürecek ve her sandıkta imzalar atılana kadar gönüllü nöbet tutacağız” dedi.

KAOS ÜRETİCİLERİ İŞ BAŞINDA

“Türkiye’ye kaos taşımak isteyen hain eller iş üstünde” diyen Kasım Güler, “Gezi olayları sırasında nasıl ki ellerini uzattılarsa hâlâ boş durmuyorlar. Bilge lider Devlet Bahçeli ‘Beka sorunu var’ derken boşa konuşmamıştır. ABD’nin yanına aldığı İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’de yaptığı tatbikat bunun en büyük örneğidir. 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimin önemi ortada. Ülkemizin kaderini belirleyecek bu seçimde bizler Ülkücü gençlik olarak görevimizi yapacağız” şeklinde konuştu.

PARAYI NEREDEN BULUYORLAR?

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Hidayet Vahapoğlu da ilginç bir iddiada bulundu ve “Bugün seçimlere girmeyen ancak ciddi paralar harcayan partilerin ve hiçbir varlığı olmamasına rağmen iktidar partisinden daha fazla bütçeye sahip partilerin bu destekleri nereden bulduğunu araştırmamız lazım. Özellikle basından ricamdır, bunun üzerine gitsinler. Hangi dış güçlerden bu desteği alıyorlar” ifadelerini kullandı.

SANDIKLARI PATLATACAĞIZ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyüktaman, her seçimde MHP’nin baraj problemi yaşadığını iddia edenlere seslenerek konuşmasına başladı. “Zihin bulandırmak istiyorlar” diyen Büyükataman, şöyle devam etti: “Ama bütün bunlara inat her seçimde olduğu gibi bugün de Allah’ın izniyle Türk milliyetçileri kendilerine çizilmek istenen bu siyaset terzilerinin düzmece senaryolarını ellerinin tersiyle itecek ve bu seçimde sandıkları patlatarak yeni bir destan yazacaklar. Aziz dava arkadaşlarım 24 Haziran Pazar günü yeni bir seçim idrak edeceğiz. Bu seçim gerçekten bundan önce yapılan seçimlerden çok önemli ve hayati. Türkiye tarihin en kritik dönemini yaşıyor. Akla gelen gelmeyen her anlamda Türkiye ciddi bir kuşatmayla karşı karşıya bulunuyor. Bizler bu kuşatmayı yarmak zorundayız.”

NASIRLARINA BASILMIŞÇASINA

“Bu tehdit ve tehlikeleri, Türkiye’nin bekası ile alakalı kurgulanan bu tezgahları mutlaka boşa çıkarmak zorundayız” ifadelerini kullanan Büyükataman, şunları kaydetti: “Bu aziz millet, tarihi karar alarak bunu yapacaktır. Bilindiği üzere bu seçimlerde 16 Nisan’da aziz milletimizin büyük bir destek vermiş olduğu yeni seçim sistemi oylanacak. Bu sistem bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Biz ‘Cumhur İttifakı’ ile seçimlere iştirak ediyoruz. Bu karar alındığı günden itibaren adeta nasırlarına basılmışçasına bütün küresel çetelerin Türkiye’deki yerli işbirlikçileri ayağa kalktı. 5 benzemez bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğine dair senaryolarını gözden geçirdi. Kim bu vatan üzerinden hesap yapıyorsa, bugün adına ‘Zillet İttifakı’ dedikleri gökkuşağının yanında yer alıp Cumhur İttifakı’na karşı çıkıyor.”

BÜTÜN OYUNLAR BOŞA ÇIKACAK

15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatan Büyükataman, şöyle devam etti: “15 Temmuz bir milattır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölmek noktasında son vuruşu yapmaya niyet eden küresel çeteler, 15 Temmuz’da bir kalkışma ortaya koydu. Ancak bu milletin cesaretiyle bu belanın üstesinden geldik. Biz ‘vatan söz konusu ise gerisi teferruattır’ anlayışıyla AK Parti ile iş birliği yapıp bu ittifakta yer aldık. Bu seçimin ikinci tura kalmasını hesap edenlerin karşısında milletçe bu oyunu boşa çıkaracağız. İlk turda Sayın Cumhurbaşkanımızı seçip güçlü bir MHP grubunu TBMM’ye taşıyacağız. Çünkü güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir.”