Özkan YILDIRIM 

    Diyanet-Sen Bursa 1 ve 2 nolu şubeleri İl Divan Toplantısı,  Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve daha birçok protokol üyesinin  katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Başkanın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Ali Güzeldal, Bursa İl Müftü vekilleri  Durmuş Ayvaz  ve  İbrahim Halil Demir, Osmangazi Müftüsü Lütfi İmamoğlu, Orhangazi Müftüsü Yusuf Tuna, Mudanya Müftüsü Ertuğran  Mehmet Soylu ve Keles  Müftüsü Hasan Tanrıkulu'nun da katılmış olduğu toplantıya 1 ve 2 nolu şubelerden de birçok üye iştirak etti. 

GÖNÜL İNSANLARI UNUTULMADI
Bu özel günde ilk sözü alan Diyanet-Sen Bursa 2 nolu şube başkanı Kemal Göleç konuşmasında şu konulara değindi;  “Sayın genel başkanım, genel başkan yardımcım, Sayın İl Müftü vekillerim, sayın ilçe müftülerim, Sayın Memur-Sen İl Başkanı  ve bağlı sendika başkanlarım, şube yönetim kurulu ilçe temsilcilerimiz ve ilçe yönetimlerinde görev alan mesai arkadaşlarım. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın kolları temsilcilerimiz, değerli din gönüllüsü arkadaşlarım. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Diyanet-Sen Bursa 1 ve 2 nolu Şube İl Divan Toplantısına hoş geldiniz.  Konfederasyonumuzun kurucusu merhum Mehmet Akif İnan’ı hak arama mücadelesinde hayatını kaybeden merhum genel başkanımız Ahmet Yıldız'ı, İsmail Karakaya'yı Rahmet-i Rahman'a kavuşan tüm dava arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyoruz, ruhları şad, makamları cennet olsun.

ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ..
Din görevlisinin özgür olmadığı bir ülkede, dindarların özgür olamayacağı, din görevlisinin mağduriyetinin bitmediği bir ülkede milletin mağduriyetinin sona ermeyeceği idraki ile hareket eden değerli dava arkadaşlarım, değerli diyanet çalışanları!. Ülkemiz adına yapılan bütün çalışmaları canı gönülden destekliyoruz. Sizden aldığımız güçle gönül kırmadan, kimseye kırılmadan, kimseyi darıltmadan ve hiçbir kimseye darılmadan bu kutlu yürüyüşte hizmet etmeye gayret ediyoruz. Yetkili sendika Diyanet-Sen olarak üye sayımızın büyüklüğüne bakarak şımarmadık, istişareden ve müzakereden ayrılmadık. Hakkın hukukun emeğin alın terinin kutsallığı ilkesinden hareketle; Üyelerimizin ve personelin haklı davalarını peygamber mesleğine yakışır şekilde, ilgili makamlar nezdinde gündem yaptık, hak aradık, arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Ekip ruhuna önem verdik. Önce şubemizin yetkili organlarında meseleleri istişare ettik, sonra Memur-Sen İl Başkanlığı daha sonra da genel merkezimize iletilmesi gereken konuları ilettik, destek aldık.

GENEL MERKEZE TEŞEKKÜRLER..
Ben buradan Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Genel Merkez yönetim kurulu üyelerine, Memur-Sen İl Başkanına ve Bursa 2 nolu şubemizin her kademesinde görev alan dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle  sayın genel başkanıma ne talep ettiysek tamamına olumlu cevap verip, takip ederek sonuçlandırdığı için teşekkür ediyorum. 

1 YILDA ,214 NOKTAYA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK.
    Sayın Genel Başkanım değerli katılımcılar, coğrafi alanımızda bulunan 1270 personelden Bursa 2 nolu şubemizin bugün 950 üyesi vardır. Tüm ilçelerde yetkiliyiz, şube yönetim kurulu ayda iki kez gündemli olarak toplanmaktadır. 9 ilçemizde toplam olarak 1 yılda 214 noktaya sendika ayrımı yapmaksızın ziyaret gerçekleştirdik.  İlçelerimizde yılda bir kez kahvaltılı istişare toplantısı düzenliyoruz ve bunlara devam ediyoruz bize ulaşan sorunları il müftümüz veya ilgili kurum amirleri ile zaman geciktirmeden çözüyoruz, çözmeye de devam edeceğiz. Birlik beraberliği, kardeşliği öne  çıkarıyoruz. ”Siz bize üye değilseniz, biz bir eksiğiz” ve “hılfulfudul” anlayışı ile çalışıyoruz. İlçe temsilciliklerimiz ve işyeri temsilciliklerimizle  disiplin içerisinde organize bir şekilde çalışmaktayız. ”sendikal dilin” dışına asla çıkmadık, çıkmıyoruz çıkmayacağız da. Diyanet-Sen'e ve din görevlisine  yakışan dili daima kullanıyoruz.


       Diyanet-Sen'in bugün taşıdığı misyon ve ruh Alparslan'ın, Kılıçaslan'ın , Selahattin Eyyubi'nin, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Abdülhamid'in, Menderes'in ,Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın kesintisiz bir yürüyüşle taşıdıkları dava şuurunu tarihin bu diliminde üstlenen ismi  Diyanet-Sen'dir, Memur-Sen'dir. Hak kutsaldır, hak aramak da kutsaldır.

HERKES DİYANET-SEN’E SAHİP ÇIKSIN, DESTEKLESİN.
Diyanet çalışanları olarak bugün her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bizim kitabımızda korku yoktur, edep vardır, adap vardır, usul ve esas vardır. Sendikacılığı bunun dışına taşıyanlara söylenecek çok söz var, sizler bunu biliyorsunuz. Arife tarif gerekmez. Hepinizi sendikamız Diyanet-Sen'e sahip çıkmaya, desteklemeye davet ediyorum. Birlik beraberlikten taviz vermeden din görevlisi vakarı ile dik durmaya davet ediyorum. Değerli hazirun ! Teşriflerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyor, toplantımızın öncelikle camiamız, milletimiz ve kardeşliğimiz için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Son olarak Allah'ın rahmeti, bereketi üzerinize olsun demek istiyorum.
 

ÇOK YOL KAT ETTİK,DAHA DA KAT EDECEĞİZ

Diyanet-Sen Bursa İl Divan toplantısı dolayısıyla Bursa'ya gelen  Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise çok geniş bir yelpazede  konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşmada genel manada Diyanet-Sen'in ve elbette Memur-Sen'in yetkili sendikalar olması hasebi ile hükümetle yapmış olduğu görüşmeler neticesinde uzun yıllardan beri üyelere kazandırılmış olan haklar başta olmak üzere daha birçok konu üzerinde il divan toplantısına katılmış olan hazirunu  bilgilendirdi. Bundan sonraki süreçlerde de biz bize düşen görevi yaptıktan sonra gençlerin önünü açacağız ve görevimizi onlara teslim edeceğiz diye de ekleyen Bayraktutar, “Kazanmış olduğumuz hakları daha da  ileriye  götürmek açısından nasıl daha fazla katkı koyabilirimin  çalışmasını yaptıklarını gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Son zamanlarda hem Memur-Sen'in hem de Diyanet-Sen'in hem de Sağlık-Sen’in kuruluş amacı belli olan yeni sendikalar tarafından saldırıya uğradığını, yıpratılmaya, çalışıldığını ama bunların kesinlikle başarılı olamayacağını Memur-Sen'in,  Diyanet-Sen'in güç birliği içerisinde olduğu sürece bunların amaçlarına ulaşamayacağını ekledi. Sonrasında üyelerin sormuş olduğu sorulara da kısa cevaplar vererek bilgilendiren Sayın Mehmet Bayraktutar, güç birliği içerisinde olmamız durumunda yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diyerek sözlerini tamamladı. 

İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi