Abdullah ASLANTÜRK

Geçen hafta Cuma gecesi 12’de yola çıkan yeşil beyazlı taraftarlar, Osmanlı maçı için Ankara’nın yolunu tuttu. Bu vesile ile yeşil beyazlı taraftar Ata'sını da ziyaret etmeyi unutmadı. Genç taraftarlar arasında ilk defa Anıtkabir’e gelenlerde vardı. Taraftar otobüsü Anıtkabir’e geldiğinde muhteşem görüntüsü herkesi etkiledi. İlk merdivenleri yavaşça çıkan taraftar nöbet tutan askerlerin o ihtişamlı duruşunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Aslanlı yolda yürüyen taraftar Anıtkabir’in önüne geldiğinde duygu dolu anlar yaşadı.

O HEYKEL GÜNÜN  UNUTULMAZ ANIYDI...

Görevlilerden Anıtkabir’in yapılışı hakkında bilgi alan genç taraftar yetkiliyi hayretle dinledi. Mozolenin önüne geldiğinde Grup 1963 ve Genç Texas taraftarı Ata'nın önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okuyarak Ata'nın huzurundan ayrıldı. Anıtkabir Müzesine gelindiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün o zamanlar giydiği kıyafet ve kullandığı eşyaları görünce taraftar bir daha duygu seline kapıldı. Müzede en dikkat çeken olay Mustafa Kemal Atatürk’ün bal mumundan yapılmış heykeli o günün en unutulmaz anıydı. Müze görevlisinin yaptığı açıklamada: ”Almanya'nın Berlin şehrindeki Madame Tussauds müzesinde diğer ünlü kişiler arasında Mustafa Kemal Atatürk’ünde heykeli bulunmaktaydı. Mustafa Koç bunu duyması halinde aynı heykelin yenisini yaptırılması için  Almanya'ya gitti. 1300 fotoğrafın incelenmesi sonucunda Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli 1 sene sonunda tamamlanıp Türkiye’ye getirildi“ dedi.

 O KESKİN BAKIŞIYLA ADETA BİZE BAKIYORDU

Taraftar bu ilginç bilgiyi aldıktan sonra müze ziyaretine devam etti. Müzenin devamında Mustafa Kemal Atatürk’ün bal mumundan başka bir heykeli daha karşımıza çıktı. Çalışma masasında oturan Mustafa Kemal o keskin bakışıyla adeta bize bakıyordu. Müze çıkışında konuşma yapan taraftar lideri Fatih Akkuş, “Evet arkadaşlar görüyorsunuz ki ecdadımız nice zorluklara karşın bize bu ülkeyi emanet etmiş. Bizde Türk evladı olarak bu ecdada sahip çıkmak görevimizdir. Kimisi ilk defa geldi. Kimisi defalarca fakat içimizdeki duygular hep bir oldu. Ankara maç diye gelip atamızı unutmadık ve asla da unutmayacağız. Nice canlar verildi sırf bizler huzurda yaşayalım diye, o yüzden bunların kıymetini bilelim. Bu ziyaret için bize destek veren herkese teşekkür ediyorum”iye konuştu.