Erkan ŞEN-Hatice DAL

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalılarla kucaklaştı. Binlerce vatandaşla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Alinur Aktaş tebrikleri kabul ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Görevinden istifa eden Recep Altepe’nin Bursa’ya yaptığı katkılardan dolayı alkışı hak ettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Aktaş, Bursa’nın sıradan bir vilayet olmadığı vurgusu yaparak, “Osmanlı İmparatorluğunun başkenti. Bursa’nın altı da üstü de başka güzel. Bursa’nın en önemli bir diğer özelliği de, kuzeyinden güneyinden, doğusundan batısından, Anadolu’nun değişik yörelerinden kopup gelmiş, buraları mekân teşkil etmiş, dünyanın dört bir tarafından ve bizim gönül coğrafyamızdan buralara gelmiş insanları içinde barındıran güzel bir şehir. Bursa, bir ebru gibi, mozaik gibi, renkli bir çiçek bahçesi gibi velhasıl Bursa’ya neler söylense ne şiirler yazılsa Bursa için azdır” şeklinde konuştu. 

AYNI HEYECANLA

İnegöl’de 13,5 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttükten sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa için aynı heyecanla işe koyulduklarını kaydederek şöyle devam etti: “O gün nüfus 256 bindi şimdi ise benim için 2 milyon 915 bin oldu. Aynı heyecanı ve performansı göstereceğiz, acınızda da sizlerle beraber olmaya çalışacağız. Şundan emin olun ki, kimsesizlerin kimi, sessizlerin sesi olacağız.”  ‘Gözü yaşlı müminin umuduyuz’ şeklinde hareket edildiği takdirde daha fazla güzelliklere ulaşılacağını dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’nın başta ulaşım olmak üzere, altyapısında, üstyapısında, çevre yatırımların da ihracatında, fuarında, ticaretinde vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Bursa sıradan bir şehir değil. Marmara bölgesi gibi çok verimli topraklar üzerindeyiz. Dağ var, deniz var, velhasıl 4 mevsim yaşanıyor bu şehirde. Ben süslü laflar bilmem, ama şunu iyi biliyorum ki yaşadığımız şehir gerçekten Allah vergisi. Çok ciddi güzellikler var. O ebru gibi, renkli çiçek bahçesi gibi kol kola verirsek, örfümüze, ananemize sahip çıkarsak, ‘Biz Bursalıyız’, ‘Biz Türkiyeliyiz’, ‘Gözü yaşlı müminin umuduyuz’ şeklinde hareket edersek, çok daha iyi güzelliklere ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Emaneti zirveye çıkaracağız 

Bu milleti Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye bölemeyeceklerini hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, salonda ülkenin bütün renklerinin var olduğunu dile getirerek kendisine gelen bir öğütle ilgili de şöyle konuştu: “Deneyimli bir ağabeyimiz bana 17 ay sonrasını iyi düşün diye öğüt verdi. Değil 17 ay sonrasını, vallahi 17 gün sonrasını bile düşünmüyorum. Biz 17 ayların, 27 ayların, bu seçimlerin hesabını yapmadan, işimizi layıkıyla yapıp, bu gemiyi limana en sağlıklı şekilde yanaştıralım derdindeyiz. 2 milyon 900 bin küsur nüfuslu Bursa’da benden daha iyiler de muhakkak vardır. Bu göreve layık görüldüm ama ben biliyorum ki yalnız değilim. Bu memleket ne sıkıntılar yaşadı En son 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını yaşadık, sağcısıyla solcusuyla, a partisiyle b partisiyle, herkes tek yürek oldu sokaklara döküldü, kimisi dua etti, kimisi nöbet tuttu. Bu ülkenin birlik ve beraberliği bekası için. Emin olun ki gecemizi gündüzümüze katıp daha yaşanabilir Bursa için canla başla çalışacağız.” Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın çok onurlu bir makam olduğunun altını çizen Başkan Alinur Aktaş, “Bu Alinur kardeşiniz, kimine yoldaşlık kimine kardeşlik yapacaktır. Bu kardeşiniz de bu kadrolar da canla başla çalışacak. Bu nöbet bizde, bu emaneti en zirveye çıkarmak durumundayız. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” açıklamalarında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU VE AKTAŞ YATIRIMLARI HELİKOPTERLE İNCELEDİ

Bursa’ya kuşbakışı

Göreve geldiği günden bu yana Bursa’da yaşanan sorunların tespitine ve bunların çözümüne yönelik hummalı çalışmalar yapan Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile devam eden ve planlanan yatırımları havadan inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden ve yeni planlanan yatırımları hakkında Çavuşoğlu’na bilgi veren Aktaş, helikopterle bir saat süren inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, “Bursa, hızla büyüyen bir şehir. Bursa’da sokağa çıktığınızda kime sorarsanız sorun ilk madde ulaşım, trafiğin durumu, toplu ulaşımın kalitesi, hızı ve fiyatı ile ilgili sıkıntıdan bahsediliyor. Ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bursa’ya, genel bir fotoğrafa dikey olarak da bakalım istedik. Faydalı bir gezi oldu. Notlarımızı aldık, insanımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarla yeni dönemin farkını hissettireceğiz” dedi. Aktaş, yapılan çalışmaların olumlu etkilerinin olacağını ifade ederek, “Bugün ve bundan sonra yapılacak çalışmalar da uzun yıllar olumlu etkilerini hissettirecektir. Hem merkezi hükümet imkânlarını, hem Büyükşehir Belediyesi imkânlarını ve hem de hayırseverler, yap-işlet-devret ve iş adamları imkânlarını kullanacağız, hep birlikte adım atacağız” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI İLE PAYLAŞACAĞIZ

Aktaş, Bursa için verimli adımlar atılacağını belirterek, “Bugüne dek tespitlerim vardı ama bizatihi görmek de iyi oldu. Bu incelememizin ardından, şehrin doğusundaki, çalışması durdurulan İsabey Katı Atık Toplama İstasyonu, Vakıf’taki 250 dönümlük park, Kestel’deki su fabrikası olduğu alan, şehrin batısındaki kentsel dönüşüm ve Nilüfer’deki durumu, stadyum ve Acemler civarındaki yoğun trafik sirkülasyonundaki sıkışıklıkları, kuzey ve güney hattındaki T2 hattı ve buna bağlantılı yolların durumunu genel anlamda değerlendirdik. Aldığımız notları bir bir hayata geçirmek durumundayız. Bu izlenimlerimizi Cumhurbaşkanımızla da paylaşıp inşallah Bursa’yı layık olduğu yere daha fazla götürmek adına el birliğiyle, hükümet ve yerel idare olarak büyük bir güç birliğiyle hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ BİR PROJE VAR

Tüm Bursalıları her zaman istişareye davet eden Aktaş, ulaşımla ilgili atılacak adımlardan bahsettiği açıklamasında, “Programda olan kavşaklar, ulaşım dairesi ile revize edilen kavşaklar, genişletmeye çalıştığımız yollar var, fayda maliyet analizi de yapıyoruz. Sadece ulaşım odaklı havadan bir inceleme daha yapacağız” diyerek, BURULAŞ ve Ulaşım Dairesi ile beraber hayata geçirilmesi planlanan yeni bir çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.