1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı 1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı
Fatma ASLAN KUNDAKCI
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) Bursa Büyükşehir Belediyesi adına düzenlediği Uluslararası Bursa Festivali'nin 58’incisi tüm hızıyla sürüyor. Sevilen isimleri Bursalılarla buluşturan festival kapsamında, önceki akşam Türk Pop Müziği’nin sevilen isimlerinden Gökhan Tepe ve Türk Sanat Müziği’nin devlerinden Muazzez Abacı sahne aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı gecede, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda ilk olarak sevenlerinin karşısına Gökhan Tepe çıktı. Kendi albümlerinden ‘Adı Aşk Olsun’, ‘Veda Makamı’ gibi sevilen şarkılarının yanı sıra bestesi kendine ait olan ‘Türkan’, ‘Aşık’, ‘Teşekkür Ederim’ gibi dillere pelesenk olmuş parçaları seslendiren Gökhan Tepe, söylediği Türk Sanat Müziği eserleriyle de Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Annesi Sema Tepe’nin de kendisini dinlemek için Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda olduğunu kaydeden Gökhan Tepe, ‘Sevmekten Kim Usanır’ şarkısını ise ona ithafen seslendirdi. 
 
BURSA FARKI
Gökhan Tepe, daha sonra sahneyi Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Muazzez Abacı’ya bıraktı. Abacı, geceye Bursa’nın yetiştirdiği önemli seslerden ‘Sanat Güneşi’ Zeki Müren ve Müzeyyen Senar’ı anarak başladı. Zeki Müren’in ‘Manolya’sını Bursalılarla birlikte seslendiren usta sanatçı, “Ben onu çok beğendim, dinlemeye doyamadım” diyerek yeniden Gökhan Tepe’yi sahneye çağırdı. ‘Şimdi Uzaklardasın’, ‘Veda Busesi’ gibi unutulmaz şarkıları birlikte seslendiren ikilinin Müzeyyen Senar anısına söyledikleri ‘Ormancı’ ise ayakta alkışlandı. Genç sanatçıya övgüler yağdıran Muazzez Abacı, salondan yükselen talepler üzerine unutulmaz şarkısı ‘Vurgun’u seslendirdi. Abacı, bütün şarkılarına eşlik edenlere teşekkür ederek, “İşte Bursa farkı. Zeki Mürenleri, Müzeyyen Senarları yetiştiren şehir” dedi ve konfetiler eşliğinde sahneden indi.
 
EĞLENCE DOLUDİZGİN 
Öte yandan, 58. Uluslararası Bursa Festivali yarın akşam rock müziğin sevilen isimlerinden Fatma Turgut ve Emre Aydın ile devam edecek. 29 Haziran’da Türk Pop Müziği’nin efsanelerinden Zerrin Özer, sahneyi Gökhan Türkmen ile paylaşacak. Festival kapsamında 2 Temmuz’da ‘Zamansız Şarkılar Senfonik’ ile İskender Paydaş Bursalıların karşısında olacak. 3 Temmuz’da sahne alacak İspanyol Los Vivancos grubu ise festivalde dansı konuşturacak. 58. Uluslararası Bursa Festivali, 4 Temmuz’da Türk Pop Müziği’nin güçlü seslerinden Hande Yener ile final yapacak.