Özlem ATAÇ 

Bursa Kanser Derneği ve MİSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği 4 Şubat Dünya Kanser Günü farkındalık programına Kanser Derneği’nin Gönül Çiçekleri damga vurdu. Açılış konuşmalarından sonra sahneye çıkan Gönül Çiçekleri korosu, salondakilere türkü şöleni yaşattı. Konsere Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız,  Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, AK Parti Başkan Yardımcısı Gülten Doğrul ve MİSİAD Başkanı Erol Taşçı katıldı. Konser öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Kanser Derneği Başkanı Aysun Arslan, “4 Şubat dünya kanser günü her yıl dünya genelinde kansere dikkat çekmek erken teşhis hayatımızdaki önemini vurgulamak adına çeşitli kurum kuruluş ve STK’larla farkındalık programları düzenlenmektedir. Amacımız ön yargıları azaltmak bilinçleri artırmak doğru bildiğimiz yanlışlarımızı düzeltmek kanserin önlenebilen tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bu hastalığın tedavi dilmediği takdir de kötü sonuçlar doğurabileceğini anlatmaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

AZİM VE GÜÇLER BİRLEŞTİ
“Kanserin insan hayatında maddi ve manevi birçok kayıplara sebep olduğunu görürken, erken teşhisle de birçok kişinin hayatının kurtarıldığına şahit olabiliyoruz” diyen Arslan şöyle devam etti: “Sağlık bakanlığımız tarafından tüm illerimizde kanserde erken teşhis için KETEM ücretsiz kanser tarama birimleri mevcuttur. Bu anlamda birey olarak bizler yakın çevremizi sağlık hayat merkezlerindeki ücretsiz tarama yapan KETEM merkezlerimize davet etmeliyiz. BUKANDER ailesi olarak çalışmalarımızda bizler için önemli olan teşhis bırakıldıktan sonra tedavi gören hastalarımızın hastane dışındaki yaşamlarına ortak olmak onlara her konuda destek verebilmektir. Gönül çiçeklerimiz adına verdiğimiz kanser hastalarımız azim ve güçlerini birleştirerek bu gece için hazırlandılar. Belki profesyonel değiller ama hepsinin yüreğini kattığı başarının en büyüğü, kendilerini bu öz güven ve enerjilerinden dolayı kutluyorum. Gönül çiçeklerimizle açtığımız savaşı müzikle yeniyoruz.”

Halk oyunlarına Orhangazi mührü Halk oyunlarına Orhangazi mührü

MORAL HAYAT KURTARIR
Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız da, “Böyle duyarlı bir toplulukla sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Düşündüğümüzde ve etrafımıza baktığımızda o kadar çok hastalıklar ve sorunları olan insanlar var ki, bugün değerli bir kardeşimizi kaybettik. Bizim toplumumuzun en önemli özelliklerinden bir tanesi duyarlı olması. Buradan baktığımızda buraya katılanların çoğu bu hastalığı sadece dışarıdan tanıyor ki inşallah da öyledir. Büyükşehir Belediyemiz, Yıldırım Belediyemizin bu konuda büyük hizmetleri bulunmakta. Bizim her zaman moralimizi üstün tutmamız gerekiyor. Dün bir hanım efendiyle görüştüğümde bana 2 defa bu hastalığa yakalandığını ama bu hastalığı moral ve motivasyonla yendiğini söyledi” diye konuştu.