Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu
Gökhan GÜNDOĞDU - Özkan YILDIRIM
•      Röportajımıza  sizi tanıyarak başlayalım Sayın muhtarım?
1963 yılında Gölyazı'da doğdum, doğma büyüme bu köylüyüm. İlk okuldan çıktıktan sonra babam küçük bir tekne almıştı, o zamanlar buralarda kerevit vardı kerevit avcılığı yaptık. Aynı zamanda babamın süthanesi vardı orada sezonluk çalışıyorduk Çaltılıbük’te. 2014 seçimlerinde mahallemiz tek mahalleye dönüştü. Benimle birlikte toplam 4 aday vardı diğer üçünün almış olduğu oy kadar oy alarak rahat bir seçim sonucunda  muhtar oldum. Şunu söylemek isterim ki; mahalle halkımız, insanlarımız benim aday olmamla ilgili yoğun telkinde   bulundular. Aday olmadan önce 2014'teo zamanki Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe köyümüze geldi, “hayırlısıyla seçimleri kazanalım, Gölyazı'nın ne eksiği varsa yapacağız, sorunlarını çözeceğiz” dedi. Kazandıktan sonra görüştük, ettik. Buranın altyapı, kanalizasyonu yoktu, içme suyu 1973'ten beri atıl vaziyetteydi. Neticede çalışmaları başlattık, Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla 2015 Mart ayında kurula girdi, burası sit alanı olduğu için tabiat varlıkları koruma kurulundan izin almadan onay almadan bir şey yapılamıyor nisan ayında tekrar kurula girildi. Kurulda onaylandı, geçti. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesini halledince  çok sevindim, burada  anons dahi  yaptırmıştım. Fotokopilerini kahvelere astırmıştım, çünkü  bu bizim için büyük bir başarıydı. 2016 Şubat’ında kazmayı vurduk. Onun akabinde içme suyu şebekesini yeniledik. Tabii bu arada 2015'te doğalgazla ilgili çalışmaları başlattık, hane tespiti yaptırdık. Akabinde 2017 Ağustos ayında anayoldan köyümüzün girişine kadar hatlar çekildi. 2017 Ekim'de köyün girişinden Mahalle aralarına doğalgaz boru hattı döşendi. 2018'de Şubat, Mart aylarında vatandaşlarımız doğalgazı kullanmaya başladılar. Bu arada fiber  internet hattını döşettik. Mahallemizin  elektrik hatları atıl durumdaydı, Bu hatlarla ilgili düzenlemeler yaptık. Ayrıca Zambaktepe’de 1000 tonluk su deposu yaptırdık, eskiden burası 150 tonken çok sıkıntı çekiyorduk. Bu arada  BUSKİ’nin değerli müdürü  ve yöneticilerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.   
BUSKİ VE BURBAK...
Tabii seçimler yaklaşmıştı o dönemde bu sefer de üst yapının olması gerekiyordu, üst yapı ile ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, 2018'in sonlarına doğru Allah razı olsun onunla görüştük, bütün daire amirleri ile beraber mahallemize geldiler. Buranın üst yapı çalışmaları ile ilgili startı verdik, şu an üst yapı çalışmalarının %95'ini bitirdik. Cumhuriyet Caddesi'nin orada 5-6 ara kaldı. Onların da ölçümleri yapıldı. Fen işleri daire başkanımız sağ olsun Feridun Bey, O da çok ilgileniyor bizlerle. İnşallah önümüzdeki günlerde tamamlayacağız, burasını  bitirdikten sonra Bursa yolumuz var İzmir yoluna kadar, orası da  programda 6 kilometre kadar yolumuzu da yaptıktan sonra inşallah hayırlısıyla üst yapı çalışmalarımız bitmiş olacak,  ama tabii eksiklerimiz var buradan merkeze sahil yolumuz var. Orada yürüyüş yolları, peyzaj çalışmaları vesaire olacak.  Köyümüzün girişini ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından 700-800 araç kapasiteli otopark yaptırmamızda çok güzel oldu çok verimli oldu bu Büyükşehir Belediyemiz hep bizim yanımızda. Onunla da ilgili ayrıca  buradan  teşekkür etmek istiyorum. Birçok konuda  bizim  yanımızda oldular.  Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Burbak Genel Müdürümüze  hepsine teşekkür etmek istiyorum. 
 
TURİZM KOOPERATİFİ KURULDU..
• Sayın muhtarım, peki mahallenizin geçim kaynakları neler?
Mahallemizin en büyük geçim kaynağı bilindiği üzere balıkçılıktır. Tabii son zamanlarda balık azaldığından şu an 70-80 haneye kadar düştü, balık çoğaldığında bu 100 haneye kadar çıkıyor. Onun neticesinde buralarda  her yerde  dut  bahçesi vardı. İpek Böceği fiyatları düşünce 1970 yıllarında zeytin ekildi,  sonra derken 2000 yılından bu yana da siyah incire dönelmeye başlandı. Şu an aşağı-yukarı 850 dönüm arazinin yarısında incir yarısında  da zeytin var. Tabii incir zahmetsiz  olduğundan vatandaş  incire yönelmeye  başladı. ”Güneşi Beklerken”  dizisi  çekilmeye başlandı, sonrasında İstanbullu Gelin'in de bayağı bir bölümlerinin burada çekilmesiyle buraları hareketlendirdi. Ağlayan Çınarımız meşhur birçok konuk geliyor buraya çınarı görmeye, bu bağlamda birçok aile lokanta, restaurant açtı. Sonra Turizm Kooperatifi kuruldu. Turizm Kooperatifi 3 tane saltanat teknesi aldı, onları çalıştırıyorlar. Bu tür turlarda yapılıyor. Buraların güzelliklerini görmek için bir çok konuğumuz buraya gelmekte ve her geçen gün konuklarımız daha da artmakta.
 
•     Peki Muhtarım Büyükşehir Belediyesi ile olsun Nilüfer Belediyesi ile olsun iletişiminiz nasıl?
ALİNUR AKTAŞ’A  TEŞEKKÜRLER...
Ben muhtar olduğum zaman da 2014 yılında genelde ağırlıklı olarak Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet aldık. Altyapı çalışmaları olsun, kanalizasyon olsun, içme suyu olsun genelde oradan destek gördük. Büyükşehir Belediye başkanlarımızdan daha önceki Başkanımız Recep Altepe olsun şimdiki başkanımız Alinur Aktaş olsun ellerinden geldiğince destek sağladılar. Ben her gittiğimde beni geri çevirmediler beni bir arkadaş gibi gördüler bir kardeş gibi gördüler eksiklerimiz ne varsa yardımda bulundular. Bilhassa AK Parti Milletvekilimiz  Mustafa Esgin kardeşim gibidir, sağ olsun onların desteği de devamlı bizlerle. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la  zaten devamlı görüşme  halindeyiz.
Nilüfer Belediyesi'nden daha şu ana kadar herhangi bir hizmet oluşmadı neden derseniz Şimdi burada Büyükşehir Belediyesi hizmet yapıyor, bu hizmetlerden çok memnunuz. Onlarda Büyükşehir’in bu çalışmalarını gördüğünden Nilüfer Belediyesi biraz geri gibi duruyor. ama sonuçta onlar da ilçe belediyesi. Onların da yapacakları yapabilecekleri hizmetleri sonuçta mahallemize  getirmeleri gerekir diye düşünüyorum.
2007 yılında kendi belediyemiz zamanında gençlerimize yönelik yaptırmış olduğumuz kahvehaneyi Nilüfer Belediyesi 2010 yılında  yıktı.  Burada ben toplantılarda bu konuyu Vali Bey'in yanında bile dile getirdim. Gençler burada vakitlerini geçiriyordu burada vakit geçirebilecekleri yer bulamadığından Görükle’ye, oraya, buraya gidiyorlar. Bu büyük bir ihtiyaçtır sonuç itibarıyla ve yıkıldı. Karacabey'e bağlı olan İkizce köyünde bizden çok daha küçük olmasına rağmen İki kahve varken bizim burada da neredeyse merkezdeki bu iki kahve var karşı tarafta da bir yer var ama yani iki tane kahve var sayılır. Şu anki başkan Turgay Erdem daha ılımlı gibi geliyor bana ondan destek bekliyoruz. 
 
•     Son olarak sizi her iki seçimde 2014'te ve 2019'da büyük farkla oylarını vererek farklı bir seçim kazanmanızı sağlayan Gölyazı Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?
 
BUSKİ Genel Müdürü Güngör Güleç, altyapı çalışmalarında bizim hep yanımızda oldu. O yüzden değerli kardeşimizin ismini zikretmeden röportajımızı tamamlamak istemiyorum. Röportajımız esnasında da söylemiş olduğum gibi beni muhtar olmamla ilgili mahalle sakinlerimiz istekte bulundular, telkinlerde bulundular bana destek sağladılar her iki seçimde de büyük oranda oylarını bana vererek Muhtar seçilmemi sağladılar. Onlara bende tabii teşekkür etmek istiyorum Sonuçta bana güvendiler benim muhtar olmamı istediler ben de onların bu güvenlerini boşa çıkarmamak için 2014'ten bu yana yoğun bir şekilde çalışmalar yaptık birçok hizmetin gelmesini sağlamaya çalıştık ve bundan sonra da bu yoğun çalışmalarımız devam edecek. Tabii onların bana güvenmesi beni  resmi kurumlarda daha güçlü olmamı  sağlıyor onlara tekrardan teşekkür etmek istiyorum buradan ve saygılarımı selamlarımı da ayrıca iletmek istiyorum. 
 
 
TURİZM HER GEÇEN GÜN YÜKSELİYOR..
Gölyazı Turizmi  Geliştirme Kooperatifi Başkanı, Atilla Yılmaz’da röportajımıza kısa bir demeç vererek güzel bir katkıda bulundu ve şunları söyledi; Kooperatifimizi 2017’nin Ocak ayında kurduk , 3 tane Saltanat teknesi aldık şimdiye kadar  anca onların borçlarını bitirebildik. Şimdi  küçük balık teknelerimiz var ,onları değiştirip gezi teknesi yapacağız. Köyümüze aşağı-yukarı haftada 30 bine yakın yerli turist geliyor. Yılda  bu aşağı yukarı 700-900 bine kadar çıkıyor. Bu bağlamda bizim de amacımız burada turizmi geliştirerek güzel çalışmalar ortaya koymak,  gelen insanları gelen ailelerin mutlu bir şekilde buradan dönmelerini sağlamak en öncelikli hedeflerimizden biridir ve bunu başarmak için de geceli- gündüzlü çalışmalarımıza devam edeceğiz.