ING Basketbol Süper Ligi 15. haftasında sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi 110-68 mağlup ederek ligin ilk yarısını 10 galibiyet-5 mağlubiyetle beşinci sırada tamamlayan TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ile genç oyuncular Ata Can Atsüren, Batın Tuna ve Bora Satır karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Son maçlarda takımda yaşanan sakatlıklardan dolayı bir düşüş yaşadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Özellikle Lokomotiv Kuban maçından sonra düştük biraz fizik olarak da sakatlıklardan dolayı. Bu süreçte biraz daha idman yapma fırsatı bulduk. Biraz daha enerjimizi toparladık. O fiziksel dirilik de sahaya yansıdı ama Büyükçekmece takımı çok zor anlar yaşıyor. Bu sezon onlar için kolay değil. Onun için onların da bu kadar kırılgan olduğunu biliyorduk. Biraz da geçen sezonlardan farklı olarak yaşadıkları ekonomik sıkıntılar sahaya da sirayet ettiği için bazı takımlarda böyle kopmalar oluyor. Onun da avantajını kendi sahamızda iyi kullandık. Seyircimize teşekkür ediyorum. Taraftarımızın bugün gelip bu maçta bile destek vermesi çok önemli. Salı günü Eurocup’ta çok önemli bir maçımız var. İnşallah onları yine burada Unicaja Malaga maçımızda da bu tribünlerde aynı heyecanla ve daha büyük bir dolulukla görmek istiyoruz” diye konuştu.

Bursaspor’da Kırklarelispor maçı hazırlıkları başladı Bursaspor’da Kırklarelispor maçı hazırlıkları başladı

Genç oyuncuların performanslarını da değerlendiren Orhun Ene, “Onların yaşadığı heyecanı ve maçta da koydukları enerjiyi takdir ediyorum. Cesaret gösteriyorlar, yaşları ufak olmasına rağmen. O anlamda umut verici. Özellikle Batın Tuna için. Batın doğru da basketbol oynuyor, hata da yapmıyor. O çok önemli. Bu maçta tabii ki süre aldılar, bir fark oluştu onun sonucunda özgüvenleri artan takıma gençler de girdiğinde o iç sahadaki sinerjiyle beraber yarattılar ama gerçekçi de olmak lazım. Daha önlerinde çok gidecekleri yol var. Ama bugün sahaya böyle çıkıp, böyle oynama isteklerini görmek de insanlara ileriye dönük de ümit veriyorlar. İnşallah daha çok çalışırlar. Fizik olarak da daha iyi oldukları zaman bizim zaten kulüp hedeflerimizden biri kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularla biz fark yaratabiliriz. Harcadığımız paralarla yaratamayız. Onun için inşallah bu performansları milli takımlarda da görürüz, Eurocup’ta da bu genç oyunculardan görürüz. Çünkü hali hazırda Muhsin gibi, Berkan gibi o performansı gösteren oyuncularımız var” ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece maçı sonrası açıklamalarda bulunan genç oyunculardan Ata Can Atsüren, “Öncelikle Tofaş ailesine çok teşekkür etmek istiyorum. Başta Tolga Abi, Orhun Abi ve teknik ekip olmak üzere. İlk sayılarımı attım, çok mutluyum. Hayalimdi, başardım. Bu kulüpte ne kadar iyi oynayabilirsem benim için o kadar iyi. Tofaş’ta ilerleyebildiğim kadar ilerlemek istiyorum” şeklinde konuşurken, Batın Tuna da süre aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Antrenörümüz Orhun Ene’ye bize güvendiği ve görev verdiği için çok teşekkür ediyorum. 10 yıldır Tofaş altyapısında görev yapıyorum buralara emek vererek geldik. Süre aldığım her maçta son damlama kadar bu forma için savaşmak istiyorum” dedi. Bora Satır da heyecanını şu ifadelerle dile getirdi; “Bora Satır: Yıllardır altyapısında oynadığımız kulübün A Takım maçında böyle 3 genç olarak sahaya çıkmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah ilerleyen yıllarda, ilerleyen günlerde sürelerimiz artar. Biz de bu takıma, bu kente katkı veririz. Burada yer almak, buralarda mücadele etmek çok farklı, çok güzel bir duygu. Güzel bir heyecan. Çocukluğumuzdan beri hayalini kurduğumuz bir şey. Zor, çalışmamız lazım. Çok şükür bugün bunu yaşadık inşallah daha güzel günler göreceğiz.”