Muammer Ağım Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, siyasi parti temsilcileri, İlçe Emniyet müdürü Abdulkadir Yüce ve çok sayıda hekim ile Dr. Faruk Kemal Sevilmiş’in tedavi ettiği hastalar katıldı. Hastanenin eski başhekimi Op. Dr.Mehmet Küçükkeçe, 2001 yılında Gemlik'te göreve başlayan ve hayatı boyunca organ naklinin faydalarını ailesine ve hastalarına anlatan doktorun diyaliz servisinin kurulmasında da önemli rol oynadığını" ifade etti.

İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı'nın duası ve helallik almasının ardından doktorun cenazesi gözyaşları arasında cenaze aracına konularak Samsun’a uğurlandı.
Öte yandan evli ve iki kız çocuğu sahibi olan Doktor Sevilmiş'in vefatının ardından ailesi organlarını bağışlayarak nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu. Beyin ölümü gerçekleşen Sevilmiş’in karaciğeri Bursa’da bulunan özel bir hastaneye sevk edilirken, bir böbreği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Diğeri Sağlık Bakanlığı tarafından bulunacak uygun hastaya nakledilecek.