Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanvekili Mert Dimili, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki ile Gemlik’te faaliyet gösteren pek çok sanayi kuruluşundan temsilciler katıldı.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

YOKSULLUK HARİTASI
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Gemlik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Dilek Ağdemir, Halk Market’in, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın en önemli projelerinden biri olduğunu hatırlattı. Müdürlüğün kurulduğu yaklaşık altı aylık süreçte Gemlik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilçe müdürlüğü ile sacayağı oluşturarak vatandaşa dokunmayı amaçladıklarını belirten Ağdemir, Gemlik’te yaklaşık üç bin kişinin çeşitli nakdi yardımlar aldığını dile getirerek, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak ilk işimiz ilçemizin yoksulluk haritasını çıkarmak oldu. Kaynaklarımızı daha çok insana, daha etkin, adaletli ve hızlı şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Tüm ihtiyaç sahiplerine ama öncelikle kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve engellilere ulaşacağız. Yapılan yardımlarda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” dedi. Halk Market’in üç ay içinde hizmete gireceğini müjdeleyen Ağdemir, Gemlik Belediyesi’nin diğer sosyal projelerinden kreş ve engelsiz taksi çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

REKLAMSIZ POŞETLER
Halk Market’in işleyiş şeklini, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Halk Market Müdürü Gürkan Çetin anlattı. Gıda Kurtarma Derneği Başkanı Berat İnce ise israfın önlenmesi ile üretilen gıdanın etkin ve faydalı şekilde kullanılmasını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Halk Market, sosyal yardımı vatandaşların kendi ihtiyaçlarına göre kendi düzenleyebileceği şekilde çalışıyor. Buna göre yapılan müracaatlar değerlendirilerek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelerde kadınlara aylık olarak içine belirli miktarda kredi yüklenecek Halk Kart teslim edilecek. Bu kart yalnızca Halk Market’te geçerli olacak. Markette tüm ürünler özel olarak barkodlanmış olarak normal bir market düzeninde sunulacak. Kart sahipleri kartlarındaki kredi miktarınca istedikleri ürünleri alarak kendi ihtiyaçlarına yönelik alışverişlerini gerçekleştirecekler. Öte yandan dıştan giydirmeli olacak Halk Market’te içeride kimin bağış ya da alışveriş yaptığı dışarıdan görülemezken ürünler ihtiyaç sahiplerine reklamsız poşetler içinde teslim edilecek. (Gemlik Belediyesi Basın Bürosu)