Özlem ATAÇ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte örnek bir projeye daha ev sahipliği yaptı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin velilerine yönelik eğitim faaliyetlerinin planlandığı ‘Biz Geldik’ projesinin lansmanı ve ilk eğitimi yapıldı. Lansmana çok sayıda veli ve eğitimci katıldı. Projede özellikle bir üst öğretime geçecek öğrenci velilerinin, çocuklarıyla doğru iletişim kurmaları ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından günlük hayat ile harmanlanan eğitim kazanımlarının ölçülmesi amacıyla geliştirilen, aynı zamanda ülkemiz için de model olan yaşam temelli ölçme sistemi hakkında bilgilendirme desteğine ihtiyaçları bulunmaktadır. Velilerin, mevcut çalışma koşulları itibariyle bu bilgilendirme organizasyonlarına okul ortamında istenen düzeyde katılmaları mümkün olmamaktadır. Hayata geçirilen proje kapsamında; Bursa’ya bağlı okullarda görev yapan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen rehber öğretmenler tarafından, işbirliği yapılarak işletmelerde ve kurumlarda çalışan velilere yönelik olarak bilgilendirme eğitim organizasyonu gerçekleştirildi.

BTSO’DAN KATKI ÜSTÜNE KATKI

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bu ülkede yaşayan herkesin ortak gayesi geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi yetişmesini sağlamak. Bursa Milli eğitim olarak özelliğimiz çocukların ülkenin geleceğine katkı sağlayacak güçlü bir lider olabilmesi için öğretmen ve yöneticinin ailenin mutlak anlamda aynı dili konuşmasına, aynı duyguyu paylaşmasına ihtiyaç duyduğunda hareketle farklı uygulamalar geliştiriyoruz. İçinde yaşadığımız şehir sanayi şehri. Dolayısıyla bu şehirde kadınlarımızın da erkekler gibi alanda sanayinin içinde bu ülkenin istihdamına katkı vermek için elbirliğiyle çalışıyoruz. Okullarımızda farklı zamanlarda veli toplantıları gerçekleştiriyoruz. Biz isteriz ki o toplantılara çocuklarımızın anne ve babalarının yanına gidelim onlara öğrencilerin doğru bilinçlenmesiyle ilgili ortak yapmamız gerekenleri paylaşalım. Babalar bazen katılamıyor. Biz de onların yanına gidelim ve çocuklarımızla ilgili bilgi verelim, fikir alışverişinde bulunalım istedik. Ticaret sanayi odasının okul yapımı ve tamiri konusunda sürekli bize katkısı oldu. Okulun sanayiyle buluşması bizim için çok etkili. Sanayiciler bize, biz onlara kapılarımızı açtık. Bu ülkenin geleceği, bu proje ile şaha kalkacak” dedi.

UEDAŞ ekipleri kesintisiz bayram mesaisinde UEDAŞ ekipleri kesintisiz bayram mesaisinde

GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise “Lansman toplantısının BTSO’da olması aslında birçok şey açısından baktığımızda çok önemli. Bursa üreten Türkiye’nin önemli bir merkezidir. Bugün Avrupa’nın ve Türkiye’nin sahip olduğu teknolojiler yarışıyor. Peki bu teknolojileri farklı kılan nedir dediğimizde; yerel kabiliyetler devreye giriyor. Yetişmiş insan kaynağımız da çok önemli. Bu açıdan yeni nesil ve gençlerimiz çok çok önemli. Bugün yürüttüğümüz projede BTSO olarak eğitim üzerine 100 milyon dolar kadar bütçe ayıran tek odayız. Bu sene 23 Nisan’da açılışını planladığımız uzay ve havacılık eğitim merkezimiz var. Bununla yeni nesil gençlerimiz Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olacak. Mesleki eğitim çok değerli. Maalesef ülkemizde son 30 yıldır bu alan gündemimizden çıktı. Biz tekrar gençlerimizi bir faydaya yöneltiyoruz. Bunun birinci adımını da velilerimizi bu projede buluşturarak attık. Projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.