Hatice DAL- Eda ÖZATA

291 gün sonra Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan on binlerce Bursalı ile hasret giderdi. 7’den 70’e herkesin coşkuyla katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sık sık sloganlarla kesildi. Afrin harekâtının ardından Kürtlerin sokağa çağrıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkmaya niyetlenenleri uyararak sözlerini şöyle sürdürdü: “PYD ve PKK terör örgütünün şu anda nasıl kaçtıklarını görüyorum. Dedim ya onlar kaçacak, Mehmetçiğim kovalayacak. Operasyon fiilen başladı. Uçaklarımız havalandı ve bombalamaya başladı ve şimdi kara harekâtı devam ediyor. Durmak yok. Bazı haberler aldım. KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Şu anda Diyarbakır’da kongre yapıyorlar ve aldığım haberlere göre kimseyi bulamamışlar. Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. Zira istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız. Buradan söylüyorum, sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler.”

ALLAH BİZİMLE BERABER

Tüm Müslüman âleminin Türk Ordusu için dua ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini vurgulayarak, “Ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız ve siz bizi içerden vuracaksınız öyle mi? Nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak, sizlere de o meydanları bırakmayız. Mehmetçik’in Allah yardımcısı olsun. Namazlarda tüm Müslümanlar duadaydı. Afrika’da bile herkes ellerini duaya açmıştı. Yalnız değiliz. Her şey bir tarafa Allah bizimle beraberdir. Biz de bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz. Şu anda havada karada cephede Mehmetçiğimizi, Özgür Suriye ordusunu dualarınızla yalnız bırakmayınız. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız. Biz Rabia’mızı unutmayalım. Çünkü içeriği çok önemli. Burada 80 milyon tek millet var. Bu vatan topraklarını kimse bölemez ve parçalayamaz. Kim ki buna teşebbüs ederse, nasıl ki Kandil’de tank, top olduk illerinden çıkardıysak yine oralarda F16 oluruz. FETÖ denilen alçak, bu ümmeti parçaladı. Ona fırsat vermeyeceğiz. Amerika beni saklar zannediyor ama o da seni bir müddet saklayacak ondan sonra kirli bez gibi sokağa atacak. Batı’ya kaçanların hepsinin bir bedeli var ve bu bedeli ödeyecekler. Acırsak acınacak hale geliriz. Her şeyi hukuk içerisinde yapıyoruz.Artık bizim IMF diye bir sorunumuz yok. O bitti. Merkez Bankası’nda 27,5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı, şimdi 120 milyar dolar var. Doğru, dürüst gidersen artıyor. Birileri kalkıp diyor ki Türkiye’nin ekonomisi iyi değil diyor. Hadi git bir yat ya… Kimse bize akıl vermesin, onlar akıllarını kendilerine saklasınlar. Biz kendimize yeteriz. Ana kademe, kadın kolları, gençler çok çalışacak. Bursa referandumda yüzde 54’ü yakaladı. Ortalamanın üzerindeydi. Siz bunu yapacak güçtesiniz. Yeni başkan ve il başkanımız dayanışma halinde bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

BURSA’DAN BEKLENTİM BÜYÜK

Meydanda halkı selamladıktan sonra AK Parti İl Kadın Kolları İl Kongresine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerinde Bursa’dan beklentisinin çok büyük olduğunu belirterek, Bursa’yı daha ileri taşımak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:Türkiye’nin en önemli sanayi, ticaret, turizm, eğitim, şehirlerinden biri olan Bursa’yı şaha kaldırmadan, durmak, dinlenmek bize haramdır. Türkiye’nin 2023 vizyonunda Bursa’yı önemli görevler bekliyor. Bursa sıradan bir şehir değil, alışılmışın üstünde bir altyapıya sahip. Mesela Uludağ gibi bir turizm markasının dahi hala hakkıyla değerlendirilemediğini düşünüyorum. Bunun için 4 Mevsim Uludağ sloganıyla başlayan çalışmayı çok önemli görüyorum. Geçtiğimiz 15 yılda sadece kamu kurumları eliyle Bursa’ya 32 katrilyon liralık yatırım yaparak bu konuda önemli bir altyapı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde onları da telafi edecek bir anlayışla Bursa’yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları hep birlikte gerçekleştireceğiz”şeklinde konuştu.

HİZMETLERİ EN İYİ SİZ BİLİYORSUNUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da yapılan projeler hakkında vatandaşı şöyle bilgilendirdi: “Bursa ülkemizdeki ulaşım hatlarının en önemli kavşaklarından bir tanesi olmasına rağmen sadece 200 kilometre bölünmüş yola sahipti. Biz buna 332 km daha ilave ettik, bölünmüş yol uzunluğunu 532 kilometreye çıkardık. İzmit Körfezi üzerindeki Osmangazi Köprüsü bu otobanın en önemli geçişlerinden biri olan Orhangazi Tüneli ve otoyolun önemli bir bölümü hizmete açıldı. Ben artık Bursa’ya uzak değilim, komşuyum. Bursa’nın bir diğer önemli ulaşım projesi de Bursa-Bilecik Hızlı Tren hattıdır. Böylece Bursa, Türkiye’nin tüm hızlı tren hatlarına bağlanarak ulaşımı en kolay şehirlerimizden biri haline gelecektir Gemlik-Bursa demiryolu projemiz sanayimiz ve ticaretimiz için büyük önem taşıyor. Bu projeye de yakında başlanıyor. Deprem riski sebebiyle Gemlik’in dönüştürülmesi projesinin de süratle hayata geçirilmesi gerekiyor. İnşa ettiğimiz 18 baraj ve 15 göletle Bursa’nın hem içme suyu sorununu çözüyor hem de arazilerinin bereketini arttırıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 400 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Sadece ana başlıkları ile ifade etmeye çalıştığım bu hizmetlerin neler olduğunu en iyi siz biliyorsunuz.”

GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Bütün amaçlarının Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cerablus’ta, El Bab’da ne oldu? Bize yanlış yapmayın dedik. Bizim sınırlarımıza saldırmayın, bizi taciz etmeyin, daha fazla dayanamayız dedik. Hatta bunu Obama’ya da söyledim. Obama’ya söylediğim zaman bizim bir zeytinlik projemiz vardı. Ne yazık ki beklediğimiz cevabı almadık. Şimdi 15 Temmuz gazileri bana haber gönderiyor. Cumhurbaşkanım bize müsaade etsin biz de Afrin’e gidelim diyorlar. 15 gündür ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik. Bu arada maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler biz terör örgütüne silah yardımı yapmadık diyorlar ama biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını tüm kayıtlarıyla birlikte biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. Siz kimi aldatıyorsunuz… 5 bin TIR’ın dışında, 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. PKK, PYD, YPG desteklendi. Bunların bir kısmı Afrin’e yerleştirildiler. 2 bin kilometrekarelik alanın güneyinden yerleştirildiler. Biz bunların takipçisi olarak durduk, durduk ve bir gece ansızın vurduk. Ama işimiz çok. Bütün mesele şu; Afrin yüzde 55’i ile Arapların, yüzde 35’i orada sonradan yerleştirilmiş Kürtler var ve yüzde 6-7 civarında Türkmenler var. Şimdi bütün mesele Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmektir” ifadelerini kullandı.

HER YERDE VAR OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerinin hedefinde yine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu’na, bay Kemal diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Maalesef ana muhalefetin başındaki zat, bildiğiniz gibi, İstanbul'a yeni bir il başkanı seçti. Düşmanlarımızın diliyle konuşan, iftiralar üzerinden ülkemize ve milletimize saldıran içimizdeki mankurtlarla da uğraşmak zorunda kalıyoruz. Dünyada milletinin değerlerine bu kadar yabancı, ülkesinin tarihine bu derece husumet besleyen başka bir ana muhalefet var mıdır bilmiyorum. Gönül coğrafyamızın her köşesinden yükselen feryatlar tıkalı kulaklarca duyulur hale geldi. Kuzey Kıbrıs’ta bir pespaye gazete ahlaksızca bugün bir başlık atmış. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlık, edepsizliktir. Türkiye'nin şurada ne işi var diyenler bu ülkenin gerçeklerinden habersiz olanlardır. Türkiye oralarda olmak zorundadır Bay Kemal! Türkiye, bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir Bay Kemal! Hem kendimiz, hem de umudunu bize bağlamış kardeşlerimiz için her yerde varlık göstereceğiz”

FİGÜRANLAR SAHADA

Terör örgütlerinin farklı güçlerin figüranları olarak sahada olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ demek; PKK demek. Sadece Kandil ve Avrupa’daki hainler sürüsü değil. DEAŞ demek; tek vasıfları sözde Müslüman olan ve görevleri kan dökmek olan bir güruh değildir. DHKPC demek; belirli meşrebe mensup insanlarımızı istismar ederek teröristçilik oynayan grup değildir. Terör örgütlerinin hepsi çok daha büyük bir oyunun piyonlarıdır. Bunlar sadece ve sadece kirli senaryolara figüranlık yapan örgütlerdir. Ne zaman kendimiz ve kardeşlerimizle ilgili bir konuda atılıma girişsek hemen karşımıza bu piyonlardan biri dikiliyor. Hamdolsun, Kudüs meselesinde Türkiye olarak adım attık ve Amerika’nın yanında 8 tane ülke yer aldı. Onlar da ülke değil, Bursa’nın kasabaları gibi. Hamdolsun, biz de 128 ülke ile bir arada olduk. Bununla kalmayıp çalışacağız. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Türkiye’nin takındığı tavır İslam ve Hıristiyan dünyasında ilgi uyandırmıştır” açıklamalarında bulundu.