Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Mustafa TANITAN-Ufuk IRGAŞ

"Garibanların babasıyım" diyen Zinnar Bar’ın Diyarbakırlı işletmecisi Zinnar Koca, Altıparmak Çiçek Pasajı’ndaki adını taşıyan eğlence merkezinde onlarca kimsesizin umut kapısı olduğunu kaydetti. Mekânında sahne alacak sanatçıları müşterilerinin isteği doğrultusunda seçtiğini ve isimli sanatçıları Bursalı hayranlarıyla buluşturan Zinnar Koca, sanatçıya gereken değerin verilmediğinden de şikâyetçi olduğunu söyledi. Ekonomik krizin yaşandığı günümüzde ekmeğini kazanmak için "Gündüz Rent A Car, gecede eğlence merkezindeyim" diyen Koca ile mekânında yaptığımız söyleşide “Kötü işletmeciler iyi işletmecilerin önünü açar” sloganıyla yola çıktığını ve Bursalı müzikseverlerin bir araya gelerek sohbet edip günün yorgunluğunu üzerlerinden atabilecekleri örnek bir Türkü Bar projesiyle yola çıktığını söyledi. 

EĞLENMEYİ SEVENLERİ BEKLİYORUZ

Koca “Sanat tutkum ve sevdam Bursa'da böyle bir türkü bar açmama vesile oldu. ‘Eğlenmeyi seven müzikseverler ile sanatçılara nasıl hizmette bulunabilirim’ şeklindeki düşüncem ile projelerimi şimdilik bu küçücük ve samimi mekânda hayata geçirdim. Bu mekânı açmadan önce müşteri olarak gittiğim türkü evleri ve müzikhol ile barlarda hep kötü işletmecilerle karşılaştım. Türkiye’nin beşinci büyük şehri ve sanat güneşimiz Zeki Müren’in memleketinde sanata, sanatçıya değer veren Bursalı dostlarımı şimdilik hizmete geçirdiğim ve her gece ünlü sanatçıların sahne aldığı Zinnar Bar'da ağırlamaya çalışıyorum" dedi.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Bursalılara daha büyük mekanda hizmet vermeyi düşündüğünü ve çıraklıktan ustalığa, en sonunda da patronluğa yükseldiğini söyleyen Zinnar Bar’ın başarılı işletmecisi Zinnar Koca, sanatçılar üzerine yaptığı açıklamada, "Ekmeğini sesiyle kazanan ve yetişmesi zor olan Sanatçılarımıza günümüzde her nedense gereken değer verilmiyor. Ulu önderimiz Atatürk'ün dediği üzere, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Bizlerin birer işletmeci olarak sesi, güzelliği ve fiziği ile sahnelerimizde yer alan sanatçılarımıza gereken desteği verip baş tacı yapmamız gerektiğine inanıyor ve hepsine çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Sanatçılarımızın her biri bizim için paha biçilemeyen değerdir. Ben ekmeğini sesiyle kazanan bay ve bayan sanatçılarımıza çıktıkları yolda önce sağlık, sonra da başarılar diliyorum" diye konuştu. Zinnar Koca sanatçı konusunda kendisine destek veren sanatçı organizatörü Engin Çağlar’a da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.