Ga­la­ta­sa­ray tek­nik di­rek­tör so­ru­nu­nu çöz­me­ye ça­lı­şı­yor. Bi­lin­di­ği gi­bi Ru­men ho­ca Mir­ce­a Lu­ces­cu'dan son­ra Bun­des­li­ga eki­bi Ma­inz'ın ba­şın­da olan 40 ya­şın­da­ki Al­man tek­nik di­rek­törTho­mas Tüc­hel'den de olum­suz ya­nıt alın­dı. Yö­ne­ti­min bi­rin­ci sı­ra­sın­da bu­lu­nan Tüc­hel, tek­li­fe te­şek­kür ede­rek "Se­ne­ye gö­rü­şe­lim" me­sa­jı­nı ilet­ti.

Gözler alternatiflerde

Cim­bom’da şim­di göz­ler di­ğer al­ter­na­tif­ler­de. Dün Baş­kan Ünal Ay­sal ön­ce Spor­tif A.Ş top­lan­tı­sın­da ar­dın­dan da yö­ne­tim ku­ru­lu top­lan­tı­sın­da ho­ca aday­la­rı­nı ma­sa­ya ya­tır­dı.Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­lar­da Baş­kan Ünal Ay­sal'ın ter­ci­hi­nin Al­man bir tek­nik di­rek­tör­den ya­na ol­du­ğu ve üç is­min ön pla­na çık­tı­ğı bil­di­ril­di.

Za­ten tek­nik di­rek­tör ko­nu­sun­da Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­rın Baş­ka­nı Ay­sal'ın biz­zat ken­di­si­nin il­gi­len­di­ği be­lir­ti­li­yor.  İs­viç­re Mil­li Ta­kı­mı'nın ba­şın­da olan tek­nik di­rek­tör Ot­mar Hitz­feld'den ge­len olum­suz ya­nı­tın ar­dın­dan, Al­man Mil­li Ta­kı­mı'yla ba­şa­rı­lı bir gra­fik çi­zen Löw ile me­na­jer­ler ara­cı­lı­ğıy­la gö­rü­şen yö­ne­tim, he­nüz bu tek­li­fi­ne ya­nıt ala­ma­dı.

Löw’den ses yok

Löw ile Al­man­ya'nın maç­la­rı­nın bi­ti­min­den son­ra gö­rüş­me­yi plan­la­yan Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ku­lü­bün pro­fes­yo­nel­le­ri­nin bu ko­nu­da ıs­rar­cı ola­cak­la­rı ve al­man tek­nik ada­mı ik­na et­mek için yo­ğun ça­ba har­ca­ya­cak­la­rı be­lir­ti­li­yor. Baş­kan Ünal Ay­sal'ın ön­ce­li­ği­nin Löw ol­du­ğu be­lir­ti­li­yor. Ga­la­ta­sa­ray baş­ka­nı Ünal Ay­sal'ın sa­rı kır­mı­zı­lı ta­kı­mın ba­şı­na ge­tir­mek is­te­di­ği üçün­cü aday ise­Ame­ri­ka Bir­le­şik dev­let­le­ri ta­kı­mı­nı ça­lış­tı­ran Jür­gen Klins­mann. Yö­ne­ti­min ilk ola­rak te­ma­sa geç­ti­ği Klins­mann da Löw gi­bi ya­pı­lan tek­li­fe ya­nıt ver­me­di­ği ve dün­ya ku­pa­sın­da­ki maç­la­rın bit­me­si­ni bek­le­di­ği kay­de­dil­di.

Klinsmann’dan ilginç yanıt

Öte yan­dan Cim­bom’un tek­nik di­rek­tör aday­la­rı ara­sın­da öne çık­ma­ya baş­la­yan Klins­mann, Al­man ba­sı­nı­na Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­lar ile il­gi­li kri­tik bir açık­la­ma yap­tı.

Al­man hocaın, "Ga­la­ta­sa­ray, si­zi gö­re­ve ge­tir­mek is­ti­yor. Bu ko­nu­da ne dü­şü­nü­yor­su­nuz?" şek­lin­de bir so­ru “Yakın arkadaşım Löw'ü ara­ya­rak, Fe­ner­bah­çe'de ge­çir­di­ği gün­ler son­ra­sın­da İs­tan­bul ile il­gi­li ba­zı ipuç­la­rı ala­bi­li­rim. An­cak şu an­da bir Dün­ya Ku­pa­sı'nda­yız. Baş­ka şey­ler dü­şün­me şan­sı­mız yok” yanıtını vermesi dikkat çekti.

Yönetimde Üstünel krizi çıktı

Ga­la­ta­sa­ray’da dün yö­ne­tim ku­ru­lu top­lan­tı­sın­da il­ginç bir olay ya­şan­dı. Ay­sal, dün­kü top­lan­tı­yı er­ken­den terk ede­rek ku­lü­bün es­ki fut­bol şu­be so­rum­lu­su Hal­dun Üs­tü­nel ile bu­luş­tu. Ola­yın or­ta­ya çık­ma­sın­dan son­ra yö­ne­tim ka­rış­tı. Türk Te­le­kom Are­na'da ho­ca ko­nu­su­nu da­nış­mak için es­ki yö­ne­ti­ci Hal­dun Üs­tü­nel ile bir ara­ya ge­len Baş­kan'ın bu ha­re­ke­ti ise ba­zı yö­ne­ti­ci­le­ri kız­dır­dı. Baş­kan çık­tık­tan son­ra olan bi­ten­den ha­ber­dar ol­ma­ma­la­rın­dan şi­ka­yet eden yö­ne­ti­ci­le­rin, "Fut­bol­da ka­rar­lar na­sıl alı­nı­yor? Alı­nan ka­rar­lar­dan bi­zim ne­den ha­be­ri­miz ol­mu­-yor? Izet Haj­ro­vic'i bu ta­kı­ma kim ge­tir­di, bu adam ni­ye kaç­tı?" şek­lin­de ya­kın­dı­ğı öğ­re­nil­di.