Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı

Özkan YILDIRIM
Bursa'da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu ve hemşeri dernekleri arasında kendisine ayrı bir edinen Bursa Elazığlılar  Derneği farklılığını bir kez daha ortaya koydu. Peynirli ekmek Festivali ile olsun, Kürsübaşı programları ile olsun, ihtiyaç sahibi ailelere öğrencilere gençlere yapmış olduğu burs ve diğer yardımlar ile olsun ve daha başka birbirinden güzel ve değişik faaliyet ve aktiviteler gerçekleştiren ve bu yönüyle Bursa'da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olan Bursa Elazığlılar Derneği Kürsübaşı programı çerçevesinde yurtdışı ses yarışmalarında jüri olarak görevler almış, Elazığ’ımızın ve  ülkemizin unutulmaz sesi  TRT sanatçısı Hasan Öztürk Dernek lokalindeki  gecede resmen gelenlerin kulaklarındaki pası sildi. 

SOHBET VE MUHABBET… 
Program öncesinde Bursa’da yaşayan Elazığlılarla hemhal olan, sohbetler gerçekleştiren ünlü sanatçı Hasan Öztürk ayrıca program esnasında kısa bir konuşma gerçekleştirdi konuşmasında ” Öncelikle  programımıza değer verip, gelen bütün kardeşlerime sevgilerimi selamlarımı iletmek istiyorum. Ben de burada aranızda olmaktan Bursa Elazığlılar Derneği Lokali'nde bulunmaktan kendimi mutlu hissediyorum. Hemşerilerimin her zaman yanındayım. Bundan sonra bu kültürün devam etmesinde elbette dernekler sahip çıkacak. Büyük  hocamızın bir sözü vardı” kültürüne sahip çıkmayan, musikisine sahip çıkmayan ülkeler, başkaları geldiğinde kendi musikisini kendi kültürünü öğretir” bizde onun için kendi musikimize kendi kültürümüze sahip çıkmamız lazım. Yine yanımda Urfa'nın bir numarası Bekir Çiçek kardeşimi de size getirdim Urfa'da beraberdik, Allah nasip etti buralara geldi. Biz bu kültürün hizmetinde bazen bir araya geliyoruz bundan sonra da bu devam edecek. Urfa, Harput, Kerkük kültürü birbirine yakın kültürler, birlikte ortak geceler düzenledik bundan sonrada düzenleyeceğiz hepinize tekrardan  saygılarımı sunuyorum hoş geldiniz diyorum. Sayın dernek başkanımız İbrahim Karaçin’e de ayrıca  böylesine güzel bir geceyi organize ettiği ve bizleri bir araya getirdiği için teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ÇOK ÖNEMLİ

Bu güzel gecenin gerçekleştirilmesinde büyük rol oynayan Elazığlılar Derneği Başkanı İbrahim Karaçin bu güzel gecede şunları söyledi; ”Hasan Öztürk ağabeyimize, kardeşime ve Urfa'dan buraya gelen Bekir kardeşimize Bursa'da yaşayan Elazığlılar adına  hoş geldiniz sefalar getirdiniz demek istiyorum. Dernekler geldikleri ilin kültürlerini bulundukları yerde yaşatmaya çalışan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan çok önemli sivil toplum kuruluşlarıdır, bunu yaparken de yörenin sanatçılarına vermiş oldukları değer kadar hizmet etmiş olurlar. Onun içindir ki bizler yöremizin sanatçılarına, sanatkarlarına sahip çıkmamız lazım. Hasan kardeşimiz her istediğimizde her ihtiyaç duyduğumuzda sağ olsun yanımızda oldu, kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bizlerde Elazığ kültürünün Bursa'da yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda elimizden geldiği kadar çaba gösteriyoruz çalışmalar yapıyoruz bundan sonra da yapmaya gayret edeceğiz  inşallah. Buraya gelip bizi yalnız bırakmayan arkadaşlarımızla kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. 

PROGRAMLARIMIZA  ÇOCUKLARIMIZI DA GETİRELİM
Sizlerden istirhamım bundan sonraki programlarımıza çocuklarımızı da katalım ki bizden sonraki nesil de bu kültürü yaşasın ve sonraki nesillere aktarsınlar. Ben güzel bir program olacağına güzel bir gece olacağına inanıyorum olacaktır da. Hasan kardeşimiz bu gece bize Elazığ’ı yaşatacak, Elazığ hasretini bitirecek. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşerilerime de hayırlı geceler diliyorum sağ olun var olun. Diyerek sözlerini tamamladı. Elazığ'ın yetiştirdiği büyük ses sanatçılarından Hasan Öztürk'ü Bursa'ya getirerek Bursa'da yaşayan Elazığlılara Elazığ hasretini dindirmiş olan Elazığlılar Derneği Başkanı Sayın İbrahim Karaçin’e böylesine güzel bir geceye bizleri de konuk ettiği  için ayrıca teşekkür eiyoruz. Kürsübaşı programlarının ilerleyen günlerde de devam etmesi dileğiyle başkana ve diğer çalışma arkadaşlarına başarılar diliyoruz.

 Hasan Öztürk kimdir? 
1962 Elazığ doğumludur.1979-1987 arasında Elazığ folklör turizm derneğinin birçok il içi ve il dışı Harput  müziği konserlerinde yakın arkadaşı Zülfü Demirtaş ile birlikte solo programlar yapmıştır. Günümüz mahalli okuyucuları arasında Harput müziğini yaşatmak ve sevdirmek adına önemli etki göstermiş birkaç kişiden biridir. Birçok,  uluslararası ses yarışmalarında jüri olarak görev almış olan sanatçımız Ud’da çalabilmektedir. Hasan Öztürk hoyrat, türkü ve gazeli aslına uygun olarak okumaktadır. 2008 yılında Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosuna nakil yaptıran sanatçımız halen buradaki görevini sürdürmektedir.

Kadınlar da aktif 
Elazığlılar Derneği Sadece başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle yani sadece erkekler tarafından yönetilmiyor. Bursa'daki bir çok hemşeri derneği ve STK'dan farkı olarak kadın kolları teşkilat yapısının olması, her ayın ilk cumartesi günü kadın kolları dernek lokalinde toplanarak aylık değerlendirmelerde bulunduğu gibi gelecek ayla ilgili fikir alışverişinde de bulunmakta.