TGRT Haber'de yayınlanan “Medya Kritik” programında Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ve Gazeteci Cem Küçük, bugün gazeteci Fehmi Koru'nun Sözcü gazetesine yönelik FETÖ soruşturmasında tanık sıfatıyla savcıya verdiği "Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti" ifadesinden yola çıkarak Sözcü’deki FETÖ operasyonunu değerlendirdi.

Küçük ve Uğur, “Burak’ın babası Ertuğrul Akbay’la yaptığım bir seyahatte babası bana ‘Burak cemaatin evlerinde kaldı ve bu sayede doğru / düzgün yetişti’ demişti. Ben de böylesi muhalif bir gazeteye nasıl böyle bir muhafazakar kimliğin atanmasını ilginç bulup köşeme taşımıştım. Ben cemaatin muhalefeti de kontrol altına alıp, gerektiğinde hükümete sert muhalefet yapmak için bu gazeteyi kurdurmuş olabileceğini düşündüm” satırlarının geçtiği yorum üzerinde durdu.

CEM KÜÇÜK: FEHMİ KORU, BUNLARI SÖYLEDİ DİYE BİR ADAM FETÖ'CÜ OLMAZ

Gazeteci Fehmi Koru'nun "Burak Akbay'ın FETÖ evlerinde yetiştiği" iddiası hakkında konuşan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''Fehmi Koru bunları söyledi diye bir adam FETÖ'cü olmaz. Zengin ve varlıklı insanlar, evlatlarının ahlaklı bir şekilde yetişmesi için onları FETÖ'nün okullarına veriyordu. 2000'li yılların başlarında böyle bir algı vardı. Koru 2010'da bu ifadeleri kullandı diye işlem yapılır mı? Bunu düşünmek lazım. Olmaz demiyorum, belki de Burak Akbay'ın FETÖ'yle bağı vardır ilişkisi vardır, hakikaten kendisini iyi saklamış olabilir'' dedi. Akbay'ın konu hakkında yaptığı açıklamaya da değinen Küçük, ''Burak Akbay da nerede okuduğunu zaten açıkladı. Akbay, FETÖ'nün okullarına gitmemiş. Artık bunu Fehmi Koru da yalanlamıyor. Sadece İsviçre'de bir cemaatin evinde kaldığı babası tarafından Koru'ya söylenmiş. Tek delil olarak bu var'' diye konuştu.

 

FUAT UĞUR: ORTAYA ÇIK GERÇEĞİ AÇIKLA

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın dava açtığını ve Fehmi Koru'nun iddialarına cevap verdiğini belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ise, ''Kardeşim senin baban Fehmi Koru'ya bu şekilde konuşmuş. O zamanlar bu gibi ifadeleri kullanmak daha çok prim yapıyordu. Koru, muhafazakar ve cemaate yakın bir adamdı. Haliyle bu da biliniyordu. Babası da onun gözüne girmek için anlatmış olabilir'' dedi. Akbay'ın ortaya çıkıp gerçeği açıklaması gerektiğini savunan Uğur, ''Akbay, 'Evet ben cemaatçilerin evinde kaldım' diyecek ya da 'Hayır bu külliyen yalan' diyecek. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir kötü huyu vardır'' diye konuştu.