Mehmet ÇETİNKAYA

 

Yoğun bir katılımla çok güzel bir açılışı yapılan Trabzon Hamsi Festivali’inde ziyaretçi akını devam ediyor. Bu programda da açılışlıların gelenekseli hale gelen bir tonluk  ücretsiz hamsi dağıtımı yapıldı. Tiftik Organizasyon A.Ş. Onursal Başkanı İsmail Tiftik, Trabzon Hamsi Festivalinin de diğer festivaller gibi amacı yörelerimizin, kültürünü, sanatını, tarihini turizmini, el sanatlarını hediyelik eşyalarını ve yöresel gıdalarını tanıtmak olduğunu söyledi.

HEP BURSA KAZANIYOR

Tiftik özel çadırdaki organizasyonu şöyle tanıttı: Bu alanda 130'a yakın stant bulunuyor. Her stantta 4-5 kişi olduğunu hesap edersek 600-700 kişilik bir grup var. Bu grup Bursa'daki otellerde kalıyorlar konaklama harcamaları yapıyorlar. Bursa’daki otelcilerimiz para kazanıyor dışarıda yeme içme harcamaları yapıyorlar. Bursalı esnafımız yine para kazanıyor. Tarihi turistik yerlerimiz geziliyor,  Bursalı esnafımız yine kazanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bursa ekonomisine bir katma değer sağlıyor."

ETKİNLİĞİN BAŞARISI

Resmi açılışını geçen cumartesi yaptıklarını söyleyen Tiftik, "Etkinlik 18 şubat'a tarihleri arasında devam edecek. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu programa geldi kendisi Trabzonludur o da sağ olsun kırmadı bizi. Etkinliğimizin başarı olmasının sebepleri arasında protokol desteği, devlet büyükleri desteği siz basın mensuplarının haber desteği vermesidir" derken Bursa halkına da teşekkür ihmal etmeyi unutmadı.