Özkan YILDIRIM

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısının da katılım gösterdiği konsere başta Demirtaşpaşa Mahallesi  sakinleri olmak üzere şehrin her kesiminden sanatsever katılım gösterdi. Coşkulu gece de gecenin ilerleyen saatlerinde halkında söylenen şarkılara tempo tutmasıyla unutulmayacak bir gece yaşanmış oldu. Konser öncesi kısa bir açıklama yaparak gelen konuklara hoş geldiniz dedikten sonra birkaç konuya da değinen    Demirtaşpaşa  Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı şunları söyledi; "Sayın Belediye Başkan Yardımcım, Sayın AK Parti İl Başkan Yardımcım değerli Demirtaşpaşa Mahallesi sakinleri çok kıymetli Bursalılar  ve sanata ve müziğe önem veren değerli dostlar hepinizi sevgi ,saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Demirtaşpaşa Muhtarlığı Kültür ve Dayanışma gecesine ve Fevk-i  Ala  ,Türk Sanat Müziği Korosu konserine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." 

BOŞ DURMADIK... DURMAYACAĞIZ...
Konser öncesinde çalışmalarımızı detaylı olarak sinevizyon  gösterisinde sunmuştuk, gördüğünüz üzere Muhtarlığımız hiçbir zaman boş durmadı, durmayacak ve çalışmaya devam ederek. Sizlerin de katkılarıyla bu güzel faaliyetlerimiz sürecektir.

Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi

TOPLU SÜNNETİN 41.'SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK..
Kandillerde lokma, aşure ayında aşure dağıttığımız gibi Ramazan'da her gün iftar yemeği veriyoruz. Ayrıca  ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtımı da yapıyoruz .İftar yemeklerini sponsorlarımızın  katkıları sayesinde mümkün kılabiliyoruz. Bu bağlamda bizlerin  daima yanında olan bizlere desteğini esirgemeyen değerli iş adamlarımıza  buradan tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Ayrıca karınca kararınca katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız ve esnaflarımız günlük bazı ihtiyaçları da karşılayabiliyorlar. Bu saydıklarımızın yanı sıra mahallemizde kurmuş olduğumuz sosyal anlayış ve dayanışma neticesinde Kurban Bayramında et dağıtımı yaptığımız gibi ayrıca geleneksel hale gelmiş olan toplu  sünnetlerimizi de gerçekleştirmekteyiz. Bu sene yine Eylül ayı içerisinde 41.sini düzenlemiş olduğumuz toplu sünnet cemiyetimiz Bursa çapında gerçekten takdir görmüş durumda ve bu organizasyonun inşallah Allah nasip ederse 42.-43.-44.sünü de ileriki gerçekleştirmek niyeti ve arzusu içerisindeyiz.

EĞİTİM, EMEK VE EKMEK ÇOK ÖNEMLİ
Okulların açılmasına yakın Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerinin destekleri ile ihtiyacı olan ailelere eğitim öğretim malzemesi, okul çantası ve kırtasiye yardımlarımız da sürmektedir. Haftanın 5 günü ekmek dağıtımı yapıyoruz. Salı ve Perşembe günleri BESAŞ Ekmek’te  bu dağıtımlarımıza destek vermekte ve bu çalışmamıza nitelik kazandırmaktadır. Osmangazi Belediyesi'nden de  ihtiyaç sahiplerine ayrıca ekmek yardımı yapmaktayız. 

MUHTARLIK HER YERDE..
Bu tür faaliyet ve etkinliklerimizin yanı sıra muhtarlığımız spora da destek vermektedir yine Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerinin katkılarıyla Demirtaşpaşa Spor Kulübü futbolcularına gıda ve malzeme desteğinin yanı sıra kulübe bir tesis kazandırma çalışmalarımızda var.   Mahallemizin ihtiyaçlarını belirleyip belediyelere bildirip gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. Ayrıca  Sağlık Ocağımız yapılıyor,  Demirtaşpaşa  Camii şadırvanı için girişimlerimiz var ve inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz. Bu güzel gecede bize destek veren herkese teşekkürlerimizi iletmek istiyor, musiki dolu bu güzel gecenin hoş seda bırakmasının temennisi ile bütün gelen konuklarımıza sevgilerimi, saygılarımı sunmak istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. 
 

MUHTARLIK HİZMETLERİNDEN ÇOK ÖTE..
Gerçekten de bir muhtarın yapacağı çalışmaların faaliyetlerin ötesinde 100-150 çocuğun toplu sünnet cemiyetini gerçekleştirmek gibi, geçtiğimiz  kış aylarında sebze meyve fiyatlarının yüksek olduğu zamanlarda belediyenin tanzim satış çadırını haftada bir de olsa Mahallesine getirmesi gibi ve buna benzer daha birçok projeye imza atan, Mahallesindeki ihtiyaç sahibi insanlara erzak dağıtımı, ekmek dağıtımı, vesaire mahallenin rutin işlerini saymıyorum dikkat ettiyseniz ama en son bu konser projesi Türk Sanat Musikisi’ne gönül vermiş insanlara Ördekli Kültür Merkezi'nde Fevk-i Ala, Türk Sanat Müziği korosu tarafından konser verilmesini  sağlamak organize etmek Bursa'da Muhtarlar  anlamında pek görülmüş yaşanılmış çalışmalar değil. Bu bağlamda bizlerde Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı Sayın İhsan Tozaklı'ya bu enerjisinin hiç bitmemesini devam etmesini ve onunla nice güzel programlara ve de nice güzel çalışmalara yelken açmasını umut ediyor ve başarılar diliyorum. 

KULAĞIMIZIN PASINI DİLDİLER..
Muhtar Bey, konuşmasının son bölümünde, "Ayrıca Fevk-i Ala Türk Sanat Müziği Korosu’nun solistleri Gülbin Mahalleli, Fatma Altıntaş, Ülkü Sezginer, Gülnur Şanlı, Gülnur Bulut, Mehmet Kale, Barış Çota, Gönül Aydemir Adıgüzel, İbrahim Çota, Arif Göçmen  ve Fatma Gündoğdu’ya kulaklarımızın pasını sildikleri için teşekkür ediyor, bütün kora  solistlerine  bilhassa genç seslere başarılar diliyor, yollarının açık olmasını temenni ediyorum" diyerek en kısa zamanda yine bu tür organizasyonlarda buluşma temennilerini dile getirdi.