Galatasaray’ın geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulunda, Hakan Şükür ve Arif Erdem için ihraç kararı çıkmamış, ardından yönetim kurulu toplanarak iki ismi aidatlarını ödemedikleri nedeniyle kulüpten ihraç etmişti. Dursun Özbek, kamuoyunda yer alan ’aidat gerekçesiyle ihraç edildiler’ eleştirilerine cevap verdi. Bir televizyon kanalına konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, tüzük gereği ihraç prosedürünü anlatarak, "Yönetim olarak gereken kişileri disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Kurul konuyu araştırır bir karar verir. Hakan Şükür’ün disiplin dosyasını göstererek, disiplin kurulu kararını yönetim kuruluna bildirir. Yönetim kurulu disiplinle ilgili suçlarda ihraç kararı alabilir ama tasdik edilmesi için genel kurula sevk eder. Genel kurulun onayıyla ihraç olabilir" dedi.

"CAMİANIN BÖYLE BİR KARA GÖLGEYİ İÇİNDE TAŞIMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Hakan Şükür ve Arif Erdem’i disiplin kuruluna sevk ettiklerini ve kuruldan ihraç kararı aldıklarını ifade eden Özbek, "Tüzük gereği genel kurula sevk etmemiz gerekiyordu. Genel kurulda benzer suçta 7 kişiyi gönderdik, 5’i ihraç edildi. Hakan Şükür ve Arif Erdem reddedildi. Bu isimler terör örgütlerine bulaşmış Galatasaray Kulübü’nün üyesi olma hakkını kaybetmiştir. Galatasaray ve camia böyle bir kara gölgeyi içinde taşıması mümkün değil" diye konuştu.

"GALATASARAY’A YAKIŞMAYAN BİR SONUÇ"

Özbek, genel kurulda ihraç kararı çıkmamasının ardından yaşanan süreci anlatarak, "11-12 saatlik bir maratondan sonra büyük bir kısmın salonu terk etmesi, provokatif bir kısmın var olması olayı duygusal bir hale getirdi. Ben böyle bir kararı beklemiyordum. Ben bu kararın bütün camiayı çok üzdüğünü biliyorum. Özellikle de yönetim kurulu üyelerini ve beni üzmüştür. Yönetim kurulu bu konudaki iradesini değiştirmedi. Ertesi gün toplandık. Bunun Galatasaray’a yakışmayan bir sonuç olduğunu düşünüyorduk. Değerlendirdik ve Hakan Şükür ve Arif Erdem’in FETÖ bağlantıları çerçevesinde ihracına karar aldık" ifadelerini kullandı.

"İHRAÇ NEDENLERİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE OLAN BAĞLANTILARIDIR"

Genel kurulun verdiği kararı göz ardı etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Özbek, "Tüzüğün bize verdiği yetkiye göre aidatını peş peşe altı sene yatırmamışsa ihraç edebilirsiniz. Biz bunu çalıştırdık ama bu ana sebep değil. Aidatların ödenmemesi bu durumda tüzük gereği artı bir durum teşkil etmiştir. İhraç nedenleri terör örgütü ile olan bağlantıdan ötürüdür. Bu bağlantıları hiçbir zaman inkar etmemişlerdir ve kaçaklardır. Kaçarak suçluluklarının tescilini yapmışlardır. Ana sebep budur. Cumhuriyetimize, devletimize düşman bir yapıda yer almış insanların kulübümüzde işi yoktur" açıklamasını yaptı.