Semih ŞAHİN

Orhangazi Belediyesi, 28 Nisan-6 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Orhangazi’nin Fethi ve Gazi Orhan Bey’i Anma Haftası içerisinde, Orhangazi’nin fethinin 685. yıldönümünü de kutlayacak. 1. Fetih Şenlikleri'nin lansmanı, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın katılımıyla Rahmi Baba Restaurant’ta gerçekleştirildi. Başkan Neşet Çağlayan yapılacak organizasyon hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Fetih Şenlikleri 9 gün sürecek ve çeşitli organizasyonlarla devam edecek. Kortej yürüyüşüyle start alacak olan Fetih Şenlikleri’nin ertesi günü güreş müsabakaları ve protokol konuşmaları yer alacak. Cirit ve geleneksel okçuluk gösterilerinden folklor gösterilerine konserden otomobil yarışmalarına kadar birçok etkinliğin düzenleneceği Fetih Şenlikleri 6 Mayıs Cumartesi günü son bulacak.

Çağlayan'dan özeleştiri Orhan Bey'i ihmal ettik

Düzenlenecek olan Fetih Şenlikleri hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktaran Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin Bursa için önemli bir ilçe olduğunu dile getirdi. Çağlayan, “İlçemize ismini veren Gazi Orhan Bey’in ilçemizle özdeşleşmesini, bugüne kadar düşünülür olmasını, sıkıntılarını ve ihmal edilmişliğini ortadan kaldırmak adına geçtiğimiz yıl bu şenliklere karar verdik. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden sonra bu etkinliği ertelemek zorunda kaldık. Orhan Bey'imiz ilçemiz için, Bursa için önemli fakat tanıtımı konusunda Orhan Bey'in Bursa için, Türkiye için neyi ifade ettiği konusunda maalesef bugüne kadar biraz eksik kaldık” dedi.

HEDEF, BÖLGEYİ TURİZME KAZANDIRMAK

Neşet Çağlayan, Orhangazi’ye yapılacak olan yatırımlarla ilgili de bilgiler aktardı. Orhangazi’nin turistik değer kazanması için çeşitli çalışmalar içerisinde olduklarını dile getiren Neşet Çağlayan, “Özellikle ilçemizin metropol şehirlere yakınlığı avantajını kullanmak, hem tarihi mekanlar hem de doğal güzellikleriyle beraber turistik mekanlarla birlikte artık Bursa’nın sadece ekonomiye katma değer sağlayan bir ilçesi değil, gezilip görülmesi gereken ilçelerinin içerisinde yer alması gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle İznik Gölümüzü biraz daha ekolojik dengesini bozmadan turizme kazandırmak suretiyle Orhangazi’yle biraz daha özdeşleştirmeyi düşünüyoruz. Bu noktada büyükşehir belediyemizle ortaklaşa yürütülen çalışmalar var. Termal Turizm ile ilgili de çalışmalarımız var. Çakırlı Mahallemizde çok fonksiyonlu bir tesis inşa etme suretiyle Termal Turizm ve Sağlık Turizmi açısından da Orhangazi farklı bir mekân olacaktır. Orhangazi’nin ismini Türkiye’nin diğer bölgelerinde duyulan bir marka değer olarak” ifadelerini kullandı.

İşçisinden çiftçisine kadar yatırım…

Yapımı tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan projeleri de açıklayan Başkan Çağlayan şunları kaydetti; “Merkezi hükümetin yatırımlarıyla ilçemizde birçok eksiklik gideriliyor. Orhangazi Belediyesi, Büyükşehir belediyesi, merkezi hükümetin ortak çalışmalarıyla üniversitemiz bu yaz eğitim ve öğretimine yeni binasında devam edecek. Yarı olimpik yüzme havuzunun yapımı da tamamlandı. Önümüzdeki ay bu değerli yatırım da hizmete açılmış olacak. Yeni gelişim alanlarının bölgeye girmesiyle birlikte Orhangazi’miz çok daha farklı noktalara gelecektir diye düşünüyorum. Çiftçilerimiz açısından da bir taraftan büyükşehir belediyemizin Zeytin İşleme Merkezi’ni bu yıl çalışmalarına başlanması, diğer taraftan sulama projelerinin de devreye alınmasıyla birlikte bu bölgedeki çiftçilerimizin sulama noktasındaki sıkıntılarını da ortadan kaldırılması yapılan çalışmalar arasında. Gıda Organize Sanayi Bölgesi de kuruluşunun son safhalarında”