On binlerce kişiyi kaliteli müzikle buluşturan Nilüfer Müzik Festivali, Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen “Shining Star Awards Eğlence-Rekreasyon Ödülleri” kapsamında en başarılı festival seçildi. 137 başvuru arasından 25 projenin ödüle değer görüldüğü “Shining Star Awards Eğlence-Rekreasyon Ödülleri”nde Nilüfer Müzik Festivali, En Başarılı Festival Ödülü ile ödüllendirildi.


2015 yılında ilk kez düzenlendiğinde 50 bin kişinin katıldığı, 2016 yılında da 75 bin kişinin yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali’ne değer görülen ödülü Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu aldı. İstanbul’da Crowne Plaza Florya’da düzenlenen ödül törenine Fırat Emiroğlu ile birlikte Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ile Nilüfer Müzik Festivali Koordinatörü Fatma Ergüler katıldı.


Fırat Emiroğlu, ödülü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve festivalde emek veren herkes adına Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan’ın elinden aldı.
İlki 2015 yılında, ikincisi de 2016 yılı Eylül ayında 75 bin kişinin katıldığı Nilüfer Müzik Festivali kısa sürede gönüllerde taht kurdu.