30 Ağustos’ta başlayan, zeytin, zeytincilik, Gemlik’te 30 Ağustos kutlamaları fotoğraf sergileri, zeytin tarihi sergisi, çocuklara yönelik eğlenceler, Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi açılışı, en iyi zeytin bahçesi, en kaliteli zeytin ödülleri, zeytinyağlı yemek yarışması, kahvaltı ve dünyanın en büyük zeytin tabağı gibi pek çok etkinliğin düzenlendiği festivalde kapanış konserini Ziynet Sali gerçekleştirdi.
Sali’den önce Gemlikli genç müzisyenlerden oluşan Pick-Up grubu sevilen şarkıları seslendirdi. Bir saati aşkın sahnede kalan Pick-Up izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ardından Ziynet Sali’nin sahneye çıkmasıyla alanda coşku zirve yaptı. Repertuarında bilinen şarkıların yanı sıra Rumca, İspanyolca, Yunanca şarkılar ile geceye renk katan Sali, muhteşem canlı performansıyla tüm izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Ünlü sanatçıya hediyelerini Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve BORUSAN adına Serdar Özkaleli takdim etti. Başkan SertaslanSali’ye zeytin fidanı, zeytin ve zeytinyağı hediye ederken Özkaleli ise çiçek takdim etti.
Yaklaşık iki saat süren konsere eşlik eden Gemlikliler zaman zaman telefon ışıkları ile ortaya etkileyici görüntülerin çıkmasını sağladı. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle barış mesajlarının dile getirildiği konserde Zeytin Festivali muhteşem bir final ile sona erdi.

 

(Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor (Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor