Kan şekerinizi mutlaka düzenli ölçtürün Kan şekerinizi mutlaka düzenli ölçtürün

Hastane bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde bulunan Yürüme Robotu; felç geçirmiş hastalar, omurilik yaralanmaları, MS, Parkinson gibi nörolojik hastalığı olan kişiler ile travmatik beyin hasarı gibi hastalıklarda başarılı sonuçlar veriyor.

DÜNYADA KANITLANMIŞ GERÇEK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yürüme Robotu’nun felçli hastaların tedavisindeki etkinliğinin tüm dünyada kanıtlanmış bir gerçek olduğunu belirtti. Yürüme Robotu, bağlantı aparatları değiştirilerek hem çocuk hem yetişkin hastalarda kullanılabildiğinin bilgisini veren Dr. Akan, “Robotumuz, yürüme yeteneğini kaybetmiş kişilerde normal yürümeyi ritmik bir biçimde ve çok tekrarla yaptırıp, buralardan kaynaklanan sinir sinyallerinin omurilik ve beynin ilgili merkezlerine giderek yeniden aktive olmalarını sağlamaktadır. Çocuk hasta rehabilitasyonunda yürüyüş robotu kullanımı oldukça güvenli olması, çok tekrara izin vermesi, sanal gerçeklik modülleri ile oyun gibi algılanarak tedaviye devamlılığı arttırırken, hem yürüyüşe hem el-göz koordinasyonunu geliştirmeye yardımcı olmaktadır” dedi.

HASTA YÜRÜME HİSSİNİ TADIYOR
Yürüme Robotu’na alınan hastanın, yürüme bandının üzerinde askılar vasıtasıyla yukarı alındıktan sonra, bacakların iki yanına yerleştirilen robotik kısımlar yardımıyla normal yürüyüş şekline birebir tarzda yürüme hareketi yapabildiğine dikkat çeken Dr. Akan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hastanın vücut ağırlığı, yürümenin temposu ve şekli bilgisayar programıyla kontrol edilirken, ayrıca hasta karşısındaki aynadan veya sanal gerçeklik ekranından da durumunu izleyebiliyor. Sistemin en önemli avantajını, normal yürümeye çok benzeyen şekilde hareketler yaptırması ve beyindeki merkezleri sürekli uyarması oluşturuyor. Sanal gerçeklik ekranında hasta farklı ortamlarda yürüme hissi algıladığından veya aynada kendisini yürürken gördüğünden tedavi boyunca hiç sıkılmadan yürüyüş egzersizlerini yapabiliyor. Bu yöntemle hastaların iyileşme süreci hızlandığı gibi yürüme şekilleri de normale yakın biçimlerde gelişebiliyor.” (Haber Merkezi)