İzzet GÜNAY-Mine Cansu MAZI’nın haberi

Bursa Fashion Week-3 Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.Etkinliğin organizatörlerinden Yaşariye Doğan gazetemize yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kültürel zenginliği renk ve doku çeşitliliğinin kültüründen gelen yansımalarını renkleri ve desenlerini dünya stantlarında önemli bir ilgi ile karşılaştırma çabasındayız. Kendi dokumuzdan çıkaracağımız yetenekler ve modanın gelişiminin ülke tanıtımına katkısının büyük olacağı kanaatiyle üretiyor, çalışıyoruz.  Emeği geçen herkese sizler aracılığı ile teşekkür ediyorum. Tekstil Şehri Bursa'mızın gururla taşıdığı bu unvanın ünü ülkemiz ve ülkemiz dışında bilinmektedir. İpliğin ve ipeğin merkezi olan Şehrimiz bir çok markanın üretimini sağladığı konfeksiyon sektörüne tedarikçi şehir bayrağını taşımaktadır. Yurt içi ve Yurt dışı Dünya markalarının tasarımlarının ham maddesi kumaşın muhteşem tasarımlar ile tüketiciler üzerinde görme gururu taşıyan şehrimiz dünya dev moda şehirleri Paris, Milano, Londra moda günleri gibi 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz Bursa FashionWeek bu anlamda emin adımlarla yürütme çabası içindeyiz. Bursa FashionWeek bünyesinde oluşturduğu uluslararası ödüllü tasarım yarışması ile ülkemizin ve ülke dışından genç yetenekleri keşfedip sektöre kazandırmaya çalışmaktadır. Dönemimizin güncel konuların üzerine dikkat çekerek Dönüşüm Temalı Tasarım Yarışmamız’ ın final ve ödül törenine 21 Eylül 2019 tarihinde Podyumpark Yaşam ve Eğlence Merkezi'nde ödüllerini takdim ederek bu yılki kazananları belirledik” dedi.

BAŞARILI GENÇLERİ DESTEKLİYORUZ 
Doğan, şöyle devam etti: “Ülkemizin birçok şehrinden gelengüzel sanatlar fakültelerinin Moda Tasarım bölümünden ve yurt dışından katılan tasarımcı adaylarımızı her yıl olduğu gibi bu yılda Bursa FashionWeek podyumlarında ağırlamaktan gurur duyduk. Dönüşüm tasarım yarışmasının jüri komite Başkanlığını üstlenen ülkemizin moda otoritelerinden Muzaffer Çaha'nın önderliğinde yürütülmektedir. 223 katılımcı arasından belirlenen 18 finalist ile dereceye girenler belirlenerek ödülleri taktim edildi. Kendilerine, emeği olan herkese, ayrıca benim her zaman yanımda olan ve organizasyonda da çok katkıları olan arkadaşım Banu Özdağ’a da buradan şükranlarımı sunuyorum. Ne yazık ki çok büyük emek ve tecrübeler sonrası emeğinin karşılığının alınması çok zor olan mesleğimizde, mesleğimiz adına gençlere güzel örnekler sunmaya, başarıları öne çıkartarak özendirmeye çalışıyoruz.”

(Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor (Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor

ÖNEMLİ MARKALAR BURADAYDI
“Bu yıl FSM Bulvarı’nda düzenlediğimiz Moda Şöleni’nin içerisinde Nailler Antika Araç geçidi, Farmasi ekibi geçidi, Livza Uyar önderliğinde MakeUpshow ekibi geçidi, Aysel Gürel  Nilüfer Kadın Korosu Derneği, Bursa Mustafa Kemalpaşalılar Eğt.Kült.veYard. Derneği, Yörük Kostüm geçidi, Nilsem ve Bursa Moda Giyim Eğitim Kurumları yer alan isimler oldu. Bursa FashionWeek Moda Günleri ve festivalinin amacı Türk Moda Enstitüsüne yeni yetenekleri kazandırarak tekstil ve moda bayrağımızı uluslararası platforma taşımak. Ülkemizin Kültürel zenginliği renk ve dokuları çeşitliliğinin kültüründen gelen yansımaları renkleri ve desenleri Dünya stantlarında önemli bir ilgi ile karşılaşacağı çabalarımızdır. Kendi dokumuzdan çıkaracağımız yetenekler ve modanın gelişiminin ülke tanıtımına katkısının büyük olacağı kanaatindeyiz. Bursa FashionWeek’ e bu anlamda desteklerini esirgemeyen, katkıda bulunan ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara Bursa FashionWeek organizatörleri olarak teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.”