Adana´da Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi önünde meydana gelen olayın detayları ortaya çıktı. Saat 05.30 sıralarında polis merkezi önüne gelen 34 .. 8848 plakalı otomobilin sürücüsü, aracı bırakıp kaçmak istedi.

Bu arada polis merkezi önünde nöbet tutan polis, şahsı fark edip önce ´dur´ ihtarında bulundu ancak durmayınca polis ateş açtı. Bu sırada onu arka sokakta bekleyen ikinci terörist polise ateş açtı.

Teröristler daha sonra sokağa girerek kaçtı. Polis bir taraftan teröristleri yakalamak için operasyon başlattı, diğer taraftan da otomobilde bomba olabileceği ihtimali üzerine bomba imha uzmanları çağrıldı.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları otomobilin LPG´li olduğunu ve bagaja konulan mutfak tüpünün de LPG´ye bağlanarak bomba haline getirildiğini belirledi. Teröristlerin bu düzeneği uzaktan kumanda ile patlatıp polis merkezine büyük bir zarar vermek istedikleri belirlendi.

Bomba imha uzmanları hemen harekete geçerek saat 07.05´te kontrollü bir şekilde otomobili patlattı.

Nöbetçi polisin sayesinde hem polisler hem de o saatlerde polis merkezinin önünden geçerek okula giden öğrenciler ve çevredeki esnaf ölmekten kurtuldu.  Polisin teröristleri yakalamak için çalışması devam ediyor.