Mardin`in Derik ve Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolu olan D-4 ve E-90 ile İpek Yolu`nun kesiştiği Üçyol mevkiinde eylem yaparak yolu taşlarla ulaşıma kapatan çiftçiler, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.
Edinilen bilgiye göre, Üçyol mevkiinde bir araya gelen çiftçiler, aşırı yüklenme nedeniyle sistemin mevcut yükü kaldırmamasından dolayı yaşanan salınım ve kesintilerden dolayı uluslararası karayolunu ulaşıma kapattı. Eylem nedeniyle yolun her iki yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren ve taşlı saldırı yapan çiftçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Olaylar sırasında Faik Şengel ile ismi öğrenilemeyen bir çiftçi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

SULTAN KÖSEN ÇİFTÇİLERLE BİRLİKTE EYLEME KATILDI
Dünyanın en uzun adamı ünvanını taşıyan Sultan Kösen de çiftçilerin yaptığı eyleme katıldı. Kösen, çıkan kargaşada sıkılan tazyikli su ve biber gazından etkilendi. Çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar devam ediyor.