Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı
Özkan YILDIRIM
 
•     Muhtarım ,öncelikle bizleri  konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sizi  tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?
NÜFUSUMUZ  HIZLA  ARTIYOR..
Gemlik’e kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız ve gazetenizin müstesna sayfalarında bizim için mahallemiz için  sayfa  ayırdığınız için ben de sizlere teşekkür ederim. Ben Yusuf Güngör Al, 1964  doğumluyum. İlkokulu karşımızdaki 11 Eylül İlkokulunda, ortaokulu  İmam Hatip Lisesi'nde okudum ondan sonra  baba mesleği olan kamyonculuğa merak sardım 24 sene bu işi yaptım ve sonrasında da  emekli oldum. 6 yıldır da aşağı yukarı Eşref Dinçer Mahallesi muhtarıyım. 37 senelik evliyim, İki oğlum, bir kızım var. Ayrıca 3 tane de torunum var. Mahallemizde 12.446 tane seçmenim  vardı 2019 seçimlerinde, Mart itibariyle. Aşağı yukarı 17.450-18.000 civarı toplam nüfusumuzun olduğunu söyleyebilirim. Bu manada en son yerli otomobilin ilçemizde kurulacak olmasının da bizim  mahallemizde  yukarıya doğru, hastaneye doğru imara açılırsa, yapısı müsait bizim mahallemizin nüfusunun daha da artacağını tahmin etmekteyiz ve ona göre de önlemlerimizi şimdiden  almaya çalışıyoruz.
•     Peki muhtarım, muhtarlık düşüncesi nereden aklınıza geldi? Bu konuyla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
Benim için ekol olan burada rahmetli Ahmet Amcam vardı, Osmaniye Mahalle Muhtarı, Ahmet Hamdi Hocaoğlu, bana, “Bu işi sen çok iyi yaparsın” demişti. Oradan benim kafamda kaldı, o dönemde bazı adaylar beni azaları olarak görmek istediklerini  bana ilettiler. Bende düşündüm,  büyüklerime de danıştım  onlar “aza olacağına , kendin gir”  dediler. Ben de sonrasında bu şekilde karar verdim, muhtar adayı oldum. İlk seçimim  1999 seçimleriydi,, 138 oy ile kaybettim, 2004'te de yine çok az bir farkla kaybettim. 2014'te tekrar aday oldum, o seçimlerde 15 senelik muhtar ağabeyimizin  karşısında kazandım. En son yine geçtiğimiz sene 2019 seçimlerini de  rahat bir şekilde kazandım. Elbette sadece ben kazandım diyemem ekip olarak bütün aza arkadaşlarımızla birlikte bu seçimleri kazandık.
 
BİR ÇOK HİZMET GETİRDİK..
   Muhtarım 6 yıla yakındır Eşref Dinçer Mahallesi Muhtarısınız. Bu süre içinde neler yaptınız? Mahallenizdeki değişikliklerin   hangilerinde ön ayak oldunuz?
 
Şimdi;  Hastanenin altında yaklaşık 100 dönüme yakın bir yerimiz var, oranın Büyükşehir'e bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü ile istişarelerimizle o zamanki ilçe başkanı Zafer Işık ve yine  görüşmelerimiz içerisinde Refik Yılmaz Bey de vardı. Hastanenin alt bölgelerine altyapı yaptırdık, bazı  açılmamış sokaklar vardı Gemlik Belediyesi ile o sokakları açtırdık. Perşembe Pazarı’nın yapılmasıyla da ilgili ön ayak olduğumuzu söyleyebilirim. Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber eski mezarlığın altından yukarıya kadar olan bir bölüm yer var ,oraların altyapılarını yaptırdık. O zamanki Belediye başkanımıza asfaltlarını  yaptırdık bazılarının yağmur giderlerini beraber konuştuk yaptırdık parça parça peyderpey, Allah nasip etti birçok hizmetin gelmesin de mahallemize aracı olduk ve halen de olmaya çalışıyoruz.
 
BİR KAÇ EKSİĞİMİZ VAR..
•     Peki Muhtarım mahallenizde hala daha  “şu da olursa daha iyi olur” diyebileceğiniz  hizmetler var mı?
Tabi ki elbette var. Hastanenin altında altyapısını yaptırdığımız yerlerde üst yapı yağmur giderlerinin olması gereken yerler var. Açılması gereken bazı yollarımız var. İmarları kapandı diyorlar iptal oldu bu yerlerde açılması gereken daha yerlerimiz var. Asfalt olması gereken, yağmur gideri yapılması gereken yerlerimiz var bunlarla ilgili geçtiğimiz ay Sayın Büyükşehir  Belediye başkanımız Alinur Aktaş Bey’le bunların hepsinin istişarelerini yaptık not aldılar yapılacağını söylediler. Biz de çok memnun olduk, mutlu olduk.
 
 BAŞKANLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
Çarşı Deresi'nin mezarlığa kadar bölümünün ıslahını  söyledik, iki tane üst geçit talep ettik. Karşı tarafta Çınar Ortaokulumuz ve Roda Anadolu İmam Hatip lisemiz var bu okullara benim  mahallemden giden çok sayıda öğrenci var hem buradaki yol geçişlerinde olsun hem bu dereden geçişlerde sıkıntılar yaşandığını söyledik  kendilerine ve  yapılmasını  bekliyoruz.
 
YÖNETİCİLERİMİZ BİZLERİ DİNLİYOR
•      Peki Muhtarım, Muhtar olduğunuz  zamandan bu yana hem Gemlik Belediyesi ile olsun, hem de Büyükşehir belediyesiyle olsun iletişiminiz nasıl?
Şimdi benim bir sıkıntım yok. Ben taleplerimi istiyorum yaptırıyorum. Dilekçeyle olsun şifaen olsun, milletvekilimiz aracılığıyla olsun isteklerimizi iletiyoruz bunlarla beraber  herhangi bir sıkıntımız yok diyaloglarımız çok iyi. Sonuçta takdir kendilerinindir, bütçe meselesidir sonuç itibariyle, ama işte eksikliklerimizi, yapılması gerekenleri  kendilerinden rica ediyoruz, onlar da sağ olsunlar yapmaya çalışıyorlar. 
BİZ ONLAR İÇİN VARIZ..
•   1999 ve 2004 seçimlerinde  kıl payıyla kaybetmişsiniz. Sonrasında 2014 ve 2019 seçimlerinde rahat açık ara kazanarak mahallenizin muhtarı olmuşsunuz. Bu manada Muhtar olmak için de bayağı bir ısrarlı davranmışsınız. Sonuçta iki seçimde sizi destekleyen Eşref Dinçer Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz? Onlara  buradan ne  tür mesajlar vermek isterseniz?
Annem olsun, babam olsun bu mahallenin eskilerindendir, 40 yıl bu mahallede süt sattım, burada  büyüdüğüm için herkes beni tanır. Bende halkı insanlarımızı tanırım, herkese yardımcı olmaya çalışan insanlar olduğumuzdan dolayı sonuçta oylarıyla bize  teveccüh gösterdikleri için  onlara buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere,  Gemlik’te  ve Bursa’da  yaşayan bütün insanlarımıza herkese sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.