Özlem ATAÇ
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Bursa’da afetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı. Son zamanlarda yaşanan depremlere dikkat çeken AFAD İl Müdürü Mumcu, Bursa olarak her yıl toplanma alanlarını güncellediklerini anlattı. AFAD tarafından hazırlanan müdahale planına değinen Mumcu, muhtemel afeti yönetmek üzere 26 adet hizmet grubu oluşturduklarını vurgulayarak, “2019 yılında müdürlüğümüzce 41 bin 923 kişiye afet eğitim merkezinde olmak üzere toplam 136 bin 657 kişiye eğitim verilmiştir. AFAD gönüllüsü olmaya istekli, e-devlet’e girebilen herkes gönüllü olabilir. AFAD gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD görevlerine katılacak olan AFAD gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir” şeklinde konuştu. 

HERKES BİLİNÇLİ OLMALI
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da gündemi depremdi. Deprem konusunda her bireyin bilinçli olması gerektiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Bindiğimiz arabanın yağından, suyundan, lastiğinden, benzinine varana kadar her türlü bakımı yapıyoruz. Giydiğimiz kıyafetin temizliği, ütüsü, her türlü detaylarıyla ilgileniyoruz ama yaşadığımız evlerle alakalı bir konu olduğunda ‘belediye bununla ilgilensin’ diye bir mantıkla hareket edip, evimize bakmıyoruz. Biz belediye olarak bize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. 2020 yılından itibaren ülkemizde ve dünyamızda üzücü şeyler oldu. Depremde, uçak kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve Suriye’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AYNI GÖRÜŞTE

“YENİ ÇELİK PALAS GARABETİ YIKILMALI”
Toplantıda gündeme gelen diğer bir konu ise 1988 yılında inşa edilen ve yıllardır atıl durumda olan Yeni Çelikpalas Oteli idi. Otelin imar değişikliği hakkında konuşan Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atıl vaziyette duran Yeni Çelikpalas Oteli binasının yıkılması yönünde görüş bildirdiğini söyledi. Aktaş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın otelin yarım kalan inşaatı ve arsası için 10 katlı ve 2.35 emsalle yapılaşma izni verdiğini, kararın 12 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığını ve by-pass edilerek alınan kararın yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle iptal edileceğini ifade etti. Meclis toplantısında konuya ilişkin düşüncelerini dile getiren Başkan Aktaş, Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüklerini belirterek, “Verilen emsal ve yapılaşma izni, ciddi sıkıntılar teşkil ediyor. 1988 yılında inşa edilen bina, çevre sağlığı açısından da büyük tehditler taşıyor. Garabet yapının ortadan kaldırılmasıyla ilgili sürecin başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.