Olay, geçen yılın Mayıs ayında, Karacabey'e bağlı Saadet Mahallesi'nde meydana geldi. E.A.  ile eşi Gonca A. arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüşürken E.A., eşini tabancayla başından vurdu. Ağır yaralı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Gonca A., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan E.A. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

'KASTEN ÖLDÜRMEDİM'
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten eşi öldürmek' suçlamasıyla yargılanan E.A., son kez hakim karşısına çıkarıldı. Karar duruşmasına tutuklu sanık A. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Son sözleri sorulan A., olay günü eşinin, dizinin yanında oturduğunu ve elindeki silahın kazara ateş alması sonucu vurulduğunu öne sürdü. A., "Ben eşimi öldürecek, çocuklarımı annesiz bırakacak psikopat bir katil değilim. Beni, çocuklarım hayatta tutmaktadır. Keşke bu olay olmasaydı, keşke ben ölseydim. Eşimi kasten öldürmedim. Takdir mahkemenindir" dedi. 

'İYİ HAL' İNDİRİMİ UYGULANDI
Mahkeme heyeti, toplanan delilleri ve dinlenen tanıkların ifadelerini dikkate alarak, sanık E.A.’ya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. A.’ya cezası, 'iyi hal' indirimi uygulanarak, ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Mahkeme heyeti, ayrıca E.A.’ya ruhsatsız silah bulundurmaktan verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasını da para cezasına çevirdi. (DHA)

Dur ihtarına uymayan sürücü kovalamaca sonucu yakalandı Dur ihtarına uymayan sürücü kovalamaca sonucu yakalandı