Ufuk IRGAŞ

Çarşamba Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilen ve beş gün süren Uludağ-Palandöken etkinliğinde ev sahipliği görevini layıkıyla yerine getiren Oltu Çayüstü Dernek Başkanı Hasan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, 4. Geleneksel Erzurum Günleri’ne katılan belediye başkanları ve dernek başkanlarını Alemdar Mahallesi’ndeki dernek lokalinde ağırladı. 
 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

ETKİNLİK DUALARLA BAŞLADI
BEDFE üyesi dernek başkanları ve Erzurum Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşcı ile Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları, Marmara Oltulular Dernek Başkanı Fatih Hiçdurmaz, Oltulular Dernek Başkanı Dursun Murat Sağdıç, Sülünkaya Dernek Başkanı Öner Alkan, Elmadüzü Dernek Başkanı Hasan Yeşilyurt, Ayyıldız Dernek Başkanı Sedat İnci, Dutluköy Dernek Başkanı Eyüp Albayrak, Taşlıköy Dernek Başkanı, Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Dernek Başkanı ve yönetim kurulu, Alemdar Mahalle muhtarı Abdullah Akay, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy, Dernek Ağası Serkan Caglayan Dernek üyesi Nuri Taşçı, 2. Murat Cami imamı Lütfi Taşçı, İstanbul Sultanahmet Cami imamı Osman Nuri Bedir, Bedfe kurucu üyesi Dr. Ensar Polat, Emniyet Müdürü Mehmet Elitok, Önceki dönem Oltulular Dernek Başkanı Kasım Dülek ve Mustafa Aydın ile mahalle sakinlerinin de katıldığı, karşılıklı görüşlerin dile getirildiği cağ kebap ikramlı buluşma dua ile başladı.

ADIMIZI DÜNYAYA DUYURDUK
Bursa 2. Murat Cami imamı Lütfi Taşçı’nın yaptığı dua ile başlayan buluşmada Erzurum Oltu Çayüstü Dernek Başkanı  Hasan Çalışkan yaptığı konuşmada, "Erzurum Oltu Derneği başkanım Necmettin ağabeyim başta olmak üzere derneğimizin bir önceki dönem başkanlarım, birlikte yürüdüğümüz yönetim kurulu üyelerim, Bursa'da yaşayan Çayüstü köylü hemşerilerim ile misafirlerimize programımıza teşriflerinden ötürü müteşekkir olduğumuzu ifade ediyor, hepinize hoş geldiniz şeref verdiniz demek istiyorum. Rabbim hepinizden razı olsun, Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Sizleri burada bulduktan sonra Derneğimiz hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum 1997 Yılında kurulan derneğimiz birçok dernek ve federasyonun gerçekleştiremeyeceği örnek ve kalıcı faaliyetlere imza attı. İsterseniz bunlardan bir kaç örnek vermek istiyorum. Burs başta olmak üzere, gençlerimizi kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına halı saha futbol turnuvaları ve hac, umre ziyaretleri düzenlemektedir. Ayrıca derneğimizin Yalçın Akbulut ile Metehan adında iki de sanatçısı bulunmaktadır. Derneğimizin faaliyetleri sık sık basında da yer almaktadır. Ben aradığımız her etkinliğe katılan ve aramızda bulunan gazeteci ağabeyim Arap Mustafa lakaplı Mustafa Tanıtan’a da teşekkür etmek istiyorum.  Konuşmamı fazla uzatmak istemiyor katılımlarınızdan ötürü hepinize tekrardan teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

DÜMBÜLLÜ DERESİ ISLAH EDİLECEK
Toplantı niteliği taşıyan buluşmada Erzurum Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı da yaptığı konuşmada, "Erzurum'un simgesi Dümbüllü deresinin suyunun içilir duruma getirilmesi çalışmalarımızın sonlarına yaklaştık. Hemşerilerimin dereyi kirleten ahırları ile yıkılmaya yüz tutan evlerini yerle bir edeceğimi buradan duyurmak istiyor, Bursa'da yaşayan hemşerilerime hiç olmazsa senede bir yada iki haftalığına köylerine dönmeleri ricasında bulunuyor, beni buraya davet eden dernek başkanım ve yönetimi ile burada bulunan hemşerilerime şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum" diye konuştu. BEDFE Başkanı Ömer Ömeroğulları’nın da sitem dolu konuşmalarının ardından davetlilere cağ kebap ikramında bulunuldu. İkram ve buluşma, İstanbul Sultan Ahmet Cami imamı Osman Nuri Bedir'in yaptığı dua ile sona erdi.