Son zamanlarda artan terör olayları ve Meclis’in ana gündem maddesi olan anayasa değişik teklifi hakkında değerlendirmeler yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yapılan çalışmalarla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Yeni anayasa taslağının bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çıkarıldığı yönündeki eleştirileri reddeden Cemalettin Torun, asıl amacın siyasi istikrar olduğunu dile getirdi. Şer odaklarının hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını dile getiren Torun, 15 Temmuz'u işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sözüyle ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ

“Geçmişe dönüp baktığımızda görevde olduğum süre zarfında, parti teşkilatı olarak 3 senemiz çok yoğun geçti. Yerel seçimler, 10 Temmuz Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri bu söylediklerimin bir örneği. 2016 yılına geldiğimizde ise Türkiye'nin ve Türkiye'ye umut bağlayan ülkelerin, mazlumların ve insanlığın ümitlerini yok etmeye yönelik hain bir kalkışmayla karşı karşıya geldik” diyen Cemalettin Torun, 15 Temmuz’da yaşananları hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

MİLLETİMİZ ‘DUR’ DEDİ

Yakın tarihte böylesine bir kırılma noktası yaşanmadığını belirten Torun, şöyle devam etti: “1960 İhtilali olmuş ve ihtilalci bir yönetim gelmiştir. 1971 muhtırası olmuş, Türkiye yine darbelerle karşılaşmıştır. 1980’de emir komuta gelmiştir fakat dönüp baktığımız zaman 15 Temmuz darbe girişimi bunlardan çok farklıydı. Emir komuta yoktu ve bir ihanet şebekesinin Türkiye sayfasına açtığı kara sayfayı gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanımızın 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diye bir sözü var. Geçmişte bu tür ihtilaller yapıldığı zaman milletimizin devlete karşı olan saygısından dolayı sokağa dökülmemişti. Fakat buradaki olay farklıydı; bir ihanet örgütünün, daha da ötesinde birilerinin maşası olarak devleti ele geçirme operasyonu vardı ve milletimiz bu duruma dur dedi.”

AK PARTİLİSİ, CHP’LİSİ, MHP’LİSİ O GECE BİR OLDUK

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Torun, “Bu ihanet girişimi başarılı olsaydı şu an Türkiye bölünme noktasındaydı ve günümüz Suriye'sinden daha kötü duruma düşerdi. Bu coğrafya üzerinde çok sayıda dış mihrakların gözü olduğu zaten biliniyor. Bu güzel memleketimiz o şer odakların cirit attığı bir yer haline dönecekti. Milletimiz ateşe ateşle karşılık vermedi. Atılan mermilere göğsünü siper etti. Bursa'ya baktığımızda, saat 23.00 sularında bütün teşkilat mensuplarımızı ve partililerimizi eski adıyla Fomara Meydanı'nda topladık. Yarım saat çekmeden meydan adeta insan seli oldu. Burada bizi en çok mutlu eden hususlardan biri ise teşkilatımıza kayıtlı olan üyelerimizi buraya davet ettik fakat çağrımızı duyan Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlar, Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup vatandaşlar ve diğer parti mensuplarına ait herkes meydanlara koştu. Söz vatansa görüşlerimizi bir kenara bırakarak nasıl tek vücut oluyoruz, bunu da görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinde amaç siyasi istikrarı sağlamak

Anayasa değişiklik teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlandığı iddialarına da yanıt veren AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, henüz anayasa değişikliğiyle ilgili tanıtım aşamasına geçmediklerini, iddialara asıl o zaman yanıt vereceklerini dile getirdi. Torun, “Koalisyon dönemlerine baktığımızda her zaman Türkiye'yi geriye götüren uygulamalarla karşılaştığımızı görmekteyiz. O dönemlerde ülkemiz çok büyük faturalar ödedi. Bizim tek başına iktidardan kastettiğimiz şey siyasi istikrardır. Siyasi istikrarla ekonomik istikrar ve refah düzeyi birbirine paraleldir. İstikrar yükselirse diğerleri de yükselir. Ülkemizin itibarını kaybetmemesi için ve yatırımcıların Türkiye'den uzaklaşmaması için bu sisteme geçilmesi gerekiyor” dedi.

MİLLET SEÇİNCE…

Torun, şöyle devam etti: “Bir ülkenin kalkınabilmesi için en önemli husus siyasi istikrardır. Milletimiz cumhurbaşkanını seçtiği gün siyasi istikrarı sağlamış oluyor. Yani seçim yapıldığı zaman Türkiye’de 5 yıl seçim olmayacağı anlaşılmış oluyor. 6 ay sonra hükümet düşecek mi kaygısı yok. Hükümet belli, yasama belli. Milletimiz seçimi yaptıktan sonra artık önüne bakacak. Beğenmiyorsa 5 yıl sonra yenisini seçecek.”

CHP ve MHP ne diyor?

İktidar partisinin Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'un 15 Temmuz darbe girişimi ve anayasa değişikliği teklifi ile ilgili düşünceleri böyle… Muhalefet partilerinin Bursa ayağındaki bir numaralarının görüş ve önerilerini ise yarın gazetemizde okuyabilirsiniz.