Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin gerçekleştirdiği Suriye konulu üçlü zirve için liderler bir araya geldi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu üçlü zirve Suriye'de akan kanın artık tamamen durması, yıllardır yaşanan trajedinin son bulması bakımından son derece önemlidir. Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye meselesinde yakın bir çalışma ortamı tesis etmelerinin müspet sonuçlarına dünya şahit olmuştur. Kalıcı siyasi çözüm için tüm taraflar katkı sağlamalı. Bugün burada kritik kararlar alınacağını düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımlarıyla gerçekleşecek zirve için Rusya’nın Soçi kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ikili görüşmenin ardından Suriye konulu üçlü zirveye geçti.

 

 

"SOÇİ'DE ÖNEMLİ BİR KARAR AÇIKLANACAK"

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, zirveye ilişkin yaptığı açıklamada, "Soçi'de önemli bir karar açıklanacak." ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...