Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting için geldiği Bolu’da, Demokrasi Meydanı’nda buluşan binlerce insana hitap etti. Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, "Burada uçsuz bucaksız Bolulu kardeşlerimi görünce 31 Mart için, Bolu kararını Allah'ın izni ile verdi diyorum. Bir kez daha bize umut oldunuz, bize güç, kuvvet verdiniz, milletimize sizlere daha iyi hizmet için cesaret verdiniz. Durmak yok mücadeleye devam dediniz. Tıpkı geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu davaya sahip çıktınız. Yüzde 66'lık rekor desteğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Siz böyle bizim yanımızda Bolu Dağı gibi dik durdukça hiç bir fani güç bize emir ve direktif veremez, Türkiye'yi yolundan alıkoyamaz. Hiç kimse bu milletin boynuna esaret zinciri vuramaz. Bolu bizim milletimizin cesaret sembolüdür, Bolu koç yiğitlerin destan yazdığı bölgedir. Rabbim bana; 99 depreminde ağır hasar gören Bolu'nun yaralarını hep birlikte sarmayı ve tüm Türkiye'ye hizmet edebilmeyi nasip etti" dedi. 

Türkiye’nin bekasını ilgilendiren her türlü sorunu çözeceğiz 
Erdoğan,Türkiye’nin bekasını ilgilendiren her türlü sorunu çözeceklerini ifade ederek, “Ekonomiden, teröre, dış güvenliğe kadar Türkiye'nin bekasını ilgilenen her türlü sıkıntıyı çözüme kavuşturacağız. Her kesimin derdiyle dertlenmeye, sıkıntılarına çare olmaya devam edeceğiz. Daha fazla ter dökerek inşallah sizlerle beraber ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturacağız. 16 bin 500 kilometre öteden silahlarına kazıdıkları yazılarla bizi tehdit edenlere bu ülkeyi bırakmayacağız. Ülkemizin bir terör koridoruyla kuşatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermemek için hep birlikte sağlam durmak mecburiyetindeyiz. Bunun için 31 Mart'ta sizlerden rekor oy bekliyoruz. Türk milletine had bildirmeye yeltenenlere sizlerin oylarıyla hadlerini bildirmeyi istiyoruz. 31 Mart'ta verdiğiniz oylar ile milletimize kurulan tuzakları darmadağın etmenizi istiyoruz" diye konuştu. 

Biz mücadelemizi ülkemizin hedefleriyle buluşması için veriyoruz 
"Biz Türkiye'ye, Türk milletine sevdalı bir kavimiz” diyen Erdoğan, “Biz bu vatana, topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşımıza aşık bir partiyiz. Biz bir dava hareketiyiz. Kibirle, burnu havada gelen AK Parti kapısından giremez, bizim kapımız tevazu kapısıdır, gayret kapısıdır. Hakkın rızası için halka hizmet kapısıdır. Biz böyle yürüyeceğiz bu yolda. Biz bu makamlarda kendi ikbalimiz için değil, milletin istikbali için bulunuyoruz. Türkiye'nin parlak geleceğini inşa etmek için varız. Biz ecdadın bedel ödeyerek bizlere emanet ettiği bu vatanı evlatlarımıza çok daha güçlü teslim etmek için koşturuyoruz. Bolu bizim samimiyetimiz, gayretimizden asla şüphe duymaz. Bugüne kadar sizlerin emanetine asla halel getirmedik, getirmeyiz. İnsanımıza asla tepeden bakmadık ve bakmayız. Her kim bizi tanımak, bizi anlamak istiyorsa son 17 yılımıza göz atsın. Her kim bizi bilmek istiyorsa gelsin bizi Bolu'ya sorsun. Her kim bizim siyasetimizi bilmek istiyorsa hemen yanı başımızdaki Bolu Tüneli'ne baksın. Bay Kemal; o Bolu tünelini sizinkiler acaba patates deposu mu yapsa, yoksa oraya doğalgaz mı enjekte etsek bunu konuşurken biz geldik orayı yaptık. Bay Kemal senin daha çok ders alman lazım. 81 ile kazandırdığımız eserlere, yollara, köprülere, havalimanlarına baksın. Taş üzerine taş koymakta övündük. Ülkemizin son 17 yılına imzamızı eserlerimizle attık” dedi. 

Bay Kemal 9 seçim kaybetmesine rağmen o koltuktan kalkmadı 
Erdoğan, yalan söylemenin Bay Kemal için çok kolay olduğunu belirterek, “Seçim dönemlerinde atıp tutmak kolaydır, zor olan vaatlerini havada bırakmamaktır. Seçimden sonra o vaatleri unutmamaktır, biz hep zoru başarmak için çalıştık. Seçimlerde bol keseden dağıttığını sonrasında nasıl millete mahcup olduğunu görüyoruz. CHP'nin Burdur Belediye Başkanı bunu kabullendi; seçim dönemlerinde atıp tuttu ama hiç birini yapamadık dedi. Oy yoksa yolda hizmette yok diyen bir belediye başkanı CHP'nin anlayışını ortaya koydu. Bay Kemal'in gaflarını, çarklarını ise tüm Türkiye biliyor. Kaset operasyonu ile oturduğu CHP'nin genel başkanlığından 9 sene de 9 seçim kaybetmesine rağmen kalkmadı. Sözünün eri olamadı. Meclis kürsüsünden belge diye salladığı tüm kağıtlar yalan ve sahte çıktı ama bir kez olsun yüzü kızarmadı, milletten özür dilemedi. Bana ve aileme atıp tuttu yargıya gitti; şuanda 2,5 milyona mahkum oldu. Şimdi istinafta, istinaftan karar geldiğinde parayı aldığımda Mehmetçik Vakfı'na hibe edeceğim. Somali için yola çıkıp Kenya'ya giden, yürüyen merdivene tersten binen, seçimde kendisine oy dahi kullanamayan, İstanbul'da belediye başkanı olunca Kağıthane'ye Kağıttepe diyen bu zattan ne beklenir. 15 Temmuz destanına kontrollü darbe iftirasıyla kara çalan bu zattan ne beklenir. 15 Temmuz gecesi havalimanına iniyorum 23.15'te Bay Kemal havalimanında, 10 binler Atatürk Havalimanında. FETÖ'cüler bunu tankların arasından alarak Bakırköy Belediyesi'ne kaçırıyor hatırlayın. Biz havalimanında 16 saat oradan darbeye karşı bu işi yönetiyoruz ve utanmadan haberim olsaydı bende orada beklerdim diyor. Hayatı yalan, palavra. Dürüst bir yanı yok” ifadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Demokrasi Meydanı’nda halka hitap etti. Erdoğan, "Ziya Paşa'nın bir sözü var; eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eserler ile konuşuyorum. Atatürk'ün partisini 9 yılda tanınmaz hale getiren bu zattan ne Bolu'ya ne Türkiye'ye bir yarar gelmez. Dolayısıyla onların Bolu'da ki adaylarından da Bolu'ya bir şey gelmez. CHP, kimlerle kol kola görüyorsunuz değil mi? Kimlerle omuz omuza görüyorsunuz değil mi? Türkiye'de, Kürdistan diye bir bölge var mı, yok. Türkiye'de Güney Doğu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege ve Marmaramız var. Ama Kürdistan diye bir bölge yok. Biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan bay Sezai Irak'ın Kuzeyinde Kürdistan var defol oraya git. Bay Kemal'de onunla beraber takılabilir, çokta farkı yok zaten beraber dolaşıyorlar. Bay Sezai'nin küstahlıklarını sineye çeken birisi CHP'yi temsil edemez. Partililerinin içler acısı durumu CHP'li vatandaşlarımı endişelendiriyor. Bizim gibi onlar da bu kötü tabloyu içlerine sindiremiyor. Bizim gibi CHP'li kardeşlerim bölücüler ile kurulan kirli ittifaktan rahatsızlık duruyor. 31 Mart'ın CHP'de de yeni bir başlangıç olacağına inanıyorum. CHP'nin kendine çeki düzen vermesi için 31 Mart bir fırsattır. Bunun için Bolu'da, 31 Mart'ta parti ve ittifakımızı destekleyen kardeşlerimle birlikte CHP'ye gönül verenlerin de oylarına talibiz” dedi. 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’yi öven Erdoğan, “Ankara'da verilen oyların hesabını verecek diyor Bay Sezai. Ankara'da herhalde Yavaş'a verilen oyun nereye çıktığı ortaya çıkıyor mu? Orada Özhaseki gibi 5 dönem Kayseri'nin başkanlığını yapmış, bakanlık yapmış ve Güneydoğu'da yapılanmayı yürüten bir kardeşimiz var ve birde sahte senet dosyasını yürüten Yavaş var” diye konuştu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bolu'ya olan sevgimizi kuru sözle değil, eserlerimiz ile de gösterdik. 17 yılda Bolu'ya toplamda 12 katrilyon yatırım yaptık. Birçok yatırımın inşası, plan, projeleri sürüyor. Boluspor birçok başarıya imza atmış, Bolu'nun markası bir takım. İnşallah Boluspor'un stadyum başta olmak üzere ihtiyaçlarının farkındayız. Önümüzdeki dönemde belediyemiz ile işbirliği halinde elimizden gelen desteği göstereceğiz. Bolumuzu çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Bolu'nun güzelliğine yeni bir taç daha ekliyoruz. Millet bahçemizin yakında inşasına başlıyoruz. İhsaniye Mahallemizde ki stadyumu millet bahçesine dönüştürüyoruz. Bolu turizmini daha da güçlendireceğiz. Sağlıkta Mudurnu Hastanemizin yapımı, 9 sağlık tesisimizin plan, proje ve ihalesi devam ediyor. Bolu'ya 400 yataklı genel hastane ve 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yapıyoruz. 155 bin dekar araziyi sulayacak barajın inşaatı devam ediyor. Bu yıl içerisinde bu barajı hizmete alıyoruz. Bolu şehir merkezinin içme suyunu ihtiyacını karşılamak için terfi barajı inşa ederek şehrimize memba kalitesinde içme suyu vermeye başladık. Şehrimizin gelecekte ulaşım sorunu yaşamaması için D-100'de battı-çıktılar yapacağız. Bolu Kültür Merkezi'ni inşa edeceğiz” dedi. 
Bolu’ya vizyoner, dürüst, mütevazi, çalışkan bir başkan adayı gösterdik 
Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin’i öven Erdoğan, “Biz Bolu'ya belediye başkanı olarak vizyoner, dürüst, mütevazi, çalışkan bir dava arkadaşımı aday gösterdik. Fatih Metin kardeşim Bolu Milletvekilliği'nin yanı sıra Ankara'da Bakan yardımcısı sıfatıyla çok ciddi tecrübeler edindi. Sizlerin bir evladı olarak, sizlerin desteğiyle bu birikimini Bolu'nun hizmetine sunacak inşallah. Fatih kardeşimin Bolu'yu daha ileriye taşıyacak projeleri bulunuyor” dedi. 
Yerel yönetimle hükumet dayanışma içinde olmalı 
Erdoğan yerel yönetim ile hükumet uyumuna dikkat çekerek, “Yerel yönetimde hükumet ile eğer dayanışma olmayan bir yerel yönetim olursa onun da yapacağı pek bir şey olmaz. Biz ne kadar istersek isteyelim o şehrin belediye başkanı istemeyince arzu edilen neticeler gerçekleşmiyor. Türkiye'nin son 17 yılda elde ettiği başarılarda hükumet ve yerel yönetimlerin uyumlu çalışmasının ahenk içerisinde olmasının payı büyük. Bu ahengin bozulmasına müsaade etmemeliyiz. Sizlerden belediye başkanı adayımıza sahip çıkmanızı istiyorum. Bolulu kardeşlerimin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum" diye konuştu. (İHA)