Mehmet ÇETİNKAYA-HASAN ALP ÖZBEN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 2018 - 2022 döneminin ilk meclis toplantısını BTSO Hizmet binasında gerçekleşti.Meclis toplantısının ardından BTSO ev sahipliğinde Bursa Vergi Dairesi tarafından “Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri” ödül töreni düzenlendi. Meclis toplantısında açıklamada bulunan Başkan İbrahim Burkay, her yıl düzenli olarak kan kampanyaları gerçekleştirdiklerine değinerek, “Meclisimizin yüzde 60’ ı yenilendi. Kızılay’la gelenek halinde getirdiğimiz bir kan kampanyamız vardı. Bursa Organize sanayi Bölgesi ile kan kampanyamızı gerçekleştirdik. Kan gerçekten çok önemli. Bu kampanyaları her sene rutin olarak devam ediyoruz” dedi.

 RAMAZAN AYINDA  BİRLİKTE OLALIM

İbrahim Burkay, mübarek Ramazan ayında iftar çadırı düzenleyeceklerini bildirerek, “5 yıldır BTSO olarak bizler Ramazan ayında Bursa iş dünyası ile Bursa’yı buluşturduğumuz ‘Ramazanda Birlikte Olalım’ kampanyamız ile 2 tane çadırımız oluyor. Osmangazi ve Yıldırımda her bir çadırımızda en az bin kişi kapasiteli. Yine Busalı hemşerilerimizle birlikte olacağız. Bunun finansörlüğünü Bursa iş dünyası yapıyor. Ramazanda Birlikte Olalım’ kampanyasında en az 60 bin Bursalı ile iftarımızı birlikte açacağız” ifadelerine yer verdi.

İNSANA YATIRIM…

Burkay, insana yapılan yatırımın önemine değinerek, “Ülkemizin önüne koymuş olduğu hedefleri yakalamada gençlerimizin ve çocuklarımızın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu dönemde bizim en önemli hedeflerimizden bir taneside insana yatırım yapmak” ifadelerini kullandı.

MUASIR MEDENİYETE DOĞRU

Genç nesillerin ve çocuklarımızın ülkemizi geliştirmesine katkı sağlayacak birçok projeye imza atacaklarına vurgu yapan İbrahim Burkay, “Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak olan neslin yetişmesine katkı sağlayacak birçok projeyi de bu dönem hayata geçireceğiz. Hem çocuklarımızın hem de ülkemizin 23 Nisan’ını tekrar burada sizlerle birlikte kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE  HİZMET ETTİK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının 40 bini aşkın üyesi olduğunu söyleyen İbrahim Burkay, “Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odasıyız. Kapsadığı alan olarak baktığımızda neredeyse Türkiye ekonomisine hayat veren tüm sektörler ve alanlar Bursa’mızda çok güçlü bir alt yapıya sahip. 2013 yılından bugüne 5 yıldır 40 bin üyemizi temsil eden, geçtiğimiz dönem 128 meclis üyemizle Türkiye ekonomisine hizmet etme şerefine nail olduk” şeklinde konuştu.

 Rekortmenlere ödül

Meclis Toplantısı’nın ardından Bursa Vergi Dairesi tarafından “Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ve Gönüllü Uyum Seviyesi Yüksek Mükellefler Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün de yer aldığı törende açıklamada bulunan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın üretim ve ihracatın yanı sıra istihdam ve sanayi sektörlerinde ülke ortalamasının üzerinde bir performans gerçekleştirdiğini söyledi. Bursa’nın dış ticaret fazlasının 5 milyar doları aştığını ifade eden Burkay, Bursa’nın büyümesi ile Türkiye’nin büyümesinin doğru orantıda olacağının altını çizerek, “Bursa sanayisinin ekonomideki payı yüzde 46’ya yükseldi. Kentimizin dış ticaret fazlası 2017 yılında 5 milyar doları aştı. “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” inancıyla çalışan, Bursa’mız için değer üreten, ülkemizin geleceğine büyük bir özveriyle katkı sağlayan tüm üyelerimizi, ekonomimize yüksek düzeydeki katkılarından dolayı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Törende Vali İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur ve Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş tarafından “Gelir Vergisi Rekortmenleri”, “Kurumlar Vergisi Rekortmenleri” ve “Gönüllü Uyum Seviyesi Yüksek Mükellefler” alanında kişi ve kurumlara ödülleri takdim edildi.