İzzet GÜNAY-Ufuk IRGAŞ

İşçi Haklarını Koruma Derneği (İŞÇİDER) Genel Başkanı İsmail Doru, emeklilere tanınan banka promosyonlarının düşük seviyelerde verilen tekliflerle anlamını yitirdiğini kaydetti. Doru, “Şubat 2020 sonunda yenilenmesi gereken protokollerin, günün gereklerine ve kamu çalışanlarına verilen promosyonlara göre güncellenmesi gerektiğini belirtti” dedi.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI
Genel Başkan İsmail Doru gazetemize yaptığı açıklamada, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesinden duydukları memnuniyeti uzun zamandır her platformda dile getirdiklerini anımsattı ve şunları söyledi:
"Beklentimiz kamu bankalarının özel bankaların rakamının üzerine çıkmasıdır. Açıkça söylemek gerekirse bankalarının geçtiğimiz yıllarda emeklilerimize layık gördüğü rakamlar, bizde hayal kırıklığına sebep oldu. Bu anlamda aylarca süren pazarlıklardan çıkan sonuç, bizim için tam bir fiyaskodur. Emeklilere tanınan promosyon hakkı güncellenmeli ve yaşam standartlarına uygun hale getirilmelidir. Bu kez de promosyon rakamlarının, çağın ve yaşam koşullarının gereği olan bir seviyeye yükseltilmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekte olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Yaklaşık 13 milyon emeklinin gururunu incitmeyecek rakamlarla yeni bir pazarlık süreci başlatılmalıdır."

SGK YÜKTEN KURTULDU
“Bilindiği gibi 20.07.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanan ‘Banka Promosyonları’ konulu 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin, SGK’dan aylık veya gelir alanları da kapsaması gerektiği gerekçesiyle önce SGK'ya yazılı başvuruda bulunulmuş ve mahkemeye de iptali istemi ile dava açılmıştı” diyen Doru,
“İŞÇİDER Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Vekili Yusuf Kibar, İdari Sekreter Mümin Korucu, Genel Sekreter Muammer Kaymaz, Mali Sekreter Ali Şen üyelerimiz  ile birlikte Türkiye emeklilerinin  çeşitli dernekler vasıtasıyla açtığı diğer davaları sonuna kadar takip etmektedir. Sonuna kadar sahip çıkmamız gereken yegâne kuruluşumuz olan SGK'nın bu yükten kurtarılması da, yine bu girişimler sayesinde olmuştur.  Ortaya çıkan bu gerçek doğrultusunda harekete geçen derneklerin Hukuk Müşavirlikleri, bu ödemelerin iptal edilmesi, bankalara komisyon ödenmemesi için Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne 2007/888 Esas sayılı davayı açar. Dava süreci sırasında yetkililer, söz konusu komisyonun ödemesini durdurur, kurum büyük bir yükten kurtarılır. Bu konuda bilinçli  ve mücadeleyi bırakmayan derneklerimiz ve emeği olanlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.