Emekliler promosyonda muradına eriyor. 11.5 milyon emekli için promosyon döneminin başlamasının ardından, bir müjde de ödenecek tutarlar için geldi. 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olarak belirlenen taban tutarlar, rekabetle artışa geçti. İlk artış, Fibabanka'dan geldi. Fibabanka, maaşını transfer eden emeklilere 500 liraya varan nakit promosyon ödeyeceğini, ayrıca özel avantajlar sunacağını duyurdu. Bankanın açıklamasına göre, bin liradan düşük maaşlar için 330 lira, bin-2 bin lira arasındaki maaşlar için 415 lira, 2 bin liranın üzerinde maaşlar için 500 lira promosyon ödemesi yapılacak. Ödemeden yararlanmak için de Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 3 yıl için maaşını Fibabanka'dan almayı taahhüt etmeleri yeterli olacak. Böylece banka, maaşı bin liraya kadar olanlara 30 lira, bin-2 bin lira arasında olanlara 40 lira, 2 bin liranın üzerinde olanlara 50 lira daha fazla promosyon ödemesi yapacak.

GÖZLER DİĞERLERİNDE

Promosyon artışı rüzgarına önümüzdeki günlerde başka bankaların da katılması bekleniyor. Ayrıca bankalar emeklilere promosyonun yanı sıra ücretsiz işlemler, özel faiz oranları, öncelikli hizmet gibi pek çok imkan da sunuyor. Bu imkanların da rekabetle çoğalması bekleniyor. Emekliler, promosyon tekliflerini görerek bankasına karar verecek. 3 yıl maaşını oradan alma sözü vererek promosyonunu Mayıs ayı sonuna kadar alabilecek.

BUNLARA DİKKAT!

Uzmanlar, promosyon almak isteyen emeklilere şu uyarıları yapıyor:
● Promosyonu almak için tek şart, bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' sözünü vermek. Taahhütnameyi imzalamadan önce iyice okuyun, banka başka şartlar getirmişse kabul etmeyin.
● SGK'nın bankalarla imzaladığı protokol, daha önce promosyon almış olan emekliye fark yolunu açtı. Emeklinin aldığı para şimdi belirlenen taban tutarların altında ise banka aradaki farkı ödemek zorunda.
● Bankaya 3 yıllık söz vermek, maaşın taşınamayacağı anlamına gelmiyor. Ancak bunun için emeklinin, aldığı promosyonun kalan süresinin tutarını iade etmesi gerekiyor.
● Bankalar, emekliye taban tutarların altında promosyon ödeyemeyecek. Bu durumla karşılaşırsanız, taahhütnameyi imzalamayın ve ALO 170'e şikayetinizi yapın.

 

 

EMEKLİ İÇİN HİZMET YARIŞI

● AKBANK: Yurt çapında tüm banka ATM'lerinden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, sıfır hesap işletim ücreti, ücretsiz havale ve EFT, kiralık kasada indirim, mevduat ve kredilerde özel faiz oranları, kefilsiz ihtiyaç kredisi.

● FİBABANKA: Maaşı Türkiye'deki tüm ATM'lerden ücretsiz/komisyonsuz çekme, hesap işletim ücreti ödenmemesi, özel bireysel kredi ve mevduat faiz oranları.

● GARANTİ: Paramatik'lerden bakiyenin tamamını tek tuşla ve kuruşu kuruşuna çekme, maaşı çekerken nakit çekim limit aşım ücreti ödenmemesi, maaş hesabı için hesap işletim ücreti ödenmemesi, özel faiz oranlarıyla gelir belgesiz destek, oto ve mortgage kredisi.

● ING: Tüm banka ATM'lerinden maaşı ücretsiz çekme, hesap işletim ücreti ödenmemesi, özel faiz oranları, telefon bankacılığında direkt özel müşteri temsilcisinden hizmet alınması imkanı.

● İŞ BANKASI: Maaşların ayda 1 ödenmesine bağlı olarak ayda 1 taksit ödemeli veya 3 ayda bir ödenmesine bağlı olarak 3 ayda bir taksit ödemeli kredi.

● PTT: Havalede yüzde 20, ePttAVM üzerinden seçili ürünlerdeki alışverişlerde yüzde 10 ve PTT Kargo ile gönderimlerde yüzde 20 indirim.

● ŞEKERBANK: Aylıkları; Şekerbank şube ve ATM'lerinden masrafsız çekme, diğer banka ATM'lerinden ücret ödemeden günlük çekim limitleri dahilinde alabilme, şubelerde öncelikli hizmet, internet, mobil şube ve çağrı merkezleri aracılığıyla ücretsiz havale ve EFT, eve teslim maaş.

● VAKIFBANK: Maaşları tüm VakıfBank ATM'lerinden ücretsiz çekme, şubelerden maaş tutarı kadar para çekme işlemlerinde masraf ödenmemesi, maaş hesabına bağlı HGS etiketinin ücretsiz alınması, kredi kartı aidatı alınmaması, özel kredi faiz oranları.

● YAPI KREDİ: İnternet şubesi, mobil, telefon bankacılığı ve ATM'lerden ücretsiz havale....